oldschool şeklinde undervolt yapabilirsin 5600 e. Ryzen Master programı ile yap.Evet arkadaşlar co için yardım lazım değerleri nasıl test etmeliyim pek anlamadım yardımcı olur musunuz ?
Bios üzerinden yapıyorum pbo ile yeni başladım oc ye bu en basiti 200 MHz öç de yaptımoldschool şeklinde undervolt yapabilirsin 5600 e. Ryzen Master programı ile yap.
Frekansı 4.0 ile 4.4 GHz e sabitle. Voltaj ı küçük küçük düşürerek ve deneyerek min. sıcaklık ile max. performansı alabilirsin. Tabi işlemcinin silikon kalitesi önemli.
Voltajı her düşürdüğünde, (mesela 1.300 ise 1.2750 e düşür) Cinebench23 ve OCCT programı ile stres testi yap. Testi her geçtiğinde voltajı bi kademe daha düşür. Ne zaman testten geçemez restart atar ise bir üst voltaj ile BIOS tan sabitlersin.
3600 ve 5600 e dediğim şekilde yapmıştım. 7500f e all core negative denemek istiyorum ama pek vaktim olmuyorBios üzerinden yapıyorum pbo ile yeni başladım oc ye bu en basiti 200 MHz öç de yaptım
Şimdi ryzen masterdan performanslı 2 çekirdeğe sırasıyla 5 10 yazdım diğerleri 20 yaptım test ettim cinebench de 11426 puan aldım bi önceki testte performans göre 10 20 diğerleri 30 yaptım 11448 aldımAll core negative -20 -25 verebilirsin.
Daha önce paylaşmıştım aynı ayarları uygula muhtemelen güzel performans alırsın.Bios üzerinden yapıyorum pbo ile yeni başladım oc ye bu en basiti 200 MHz öç de yaptım
Güzel son ayarda kalsın.Şimdi ryzen masterdan performanslı 2 çekirdeğe sırasıyla 5 10 yazdım diğerleri 20 yaptım test ettim cinebench de 11426 puan aldım bi önceki testte performans göre 10 20 diğerleri 30 yaptım 11448 aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cinebench23 testinde pbo advanced 200 MHz yaptım 75 dereceyi geçmedi
Dostum güzel rehber olmuş anlamadığım tek kısım var ben şimdi performans artırmak için ne yapmalıyım -30 a doğrumu yönelmeliyim yoksa -20 ye doğrumu bunu anlamadımDaha önce paylaşmıştım aynı ayarları uygula muhtemelen güzel performans alırsın.
Ryzen 5 5600 Precision Boost Overdrive OC
Herkese merhaba arkadaşlar. Kısa bir OC araştırmasından sonra baktım ki bu işin sonu yok daha kullanımı basit ve kolay yapabileceğim bir oc arıyordum. PBO araştırmaya başladım ,uygulaması basit sade ve daha kullanışlı geldi. Nasıl yaptığımı ve aldığım sonuçları kendimce paylaşmak istedim. Ufak...forum.donanimarsivi.com
Açıkçası işlemciyi zorlamak istiyorum daha kapanma filan olmadı ama ne yapmam gerektiğini anlamadımGüzel son ayarda kalsın.
Pbo yapıyorum klasik öç kafam basmıyordostum 4.4ghz 1.1v ayarla en stabil
Klasik OC daha fazla zorlar.,Açıkçası işlemciyi zorlamak istiyorum daha kapanma filan olmadı ama ne yapmam gerektiğini anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Pbo yapıyorum klasik öç kafam basmıyor