Ryzen 5 5600 İşlemci Sıcaklığı

Martyris

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, dün yaklaşık 1 senenin sonunda bilgisayarımı çok detaylı bir şekilde temizledim ve termal macun değişimini gerçekleştirdim. Önceki halinde +90 dereceleri görmekteydi. Zalman ZM-STC10 Termal Macun tercih ettim. Soğutucu olarak da Dark'ın (modelini hatırlamıyorum) 4 bakırlı bir soğutucusu bulunmakta. Ancak sistem %40-%45 değer aralıklarındayken 65-66 dereceleri buluyor. Oblivion Remake'te 90 derecelere çıktığı da oldu. Sizce bu değerler normal midir? Endişelenmeli miyim?

Geri Kalan Sistem Özellikleri:
Ryzen 5 5600
GIGABYTE RX 7800 XT 16GB
16GB 3200 Mhz DDR4 RAM

Kule tipi soğutucu ve yeni macundan sonra 90 derecelere çıkması normal olmadığını gösterir. Montajdan emin misin ? Fanın önden havaya üflüyor değil mi ?

Evet, eminim önden hava üflediğine, montajdan da eminim. Niye böyle oldu anlamadım...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neredeyse sadece World of Warcraft oynayan biriyim. Onda aldığım değerler şu şekilde:
Screenshot 2025-05-02 221535.webp

Oblivion remake'de dediğim gibi 90 derece/leri gördüm.

Evet iyice yaydım, bir sıkıntı olmadığına eminim termal macunda vs.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca AMD Curve Optimizer ayarlarını da yaptım. Çıldırmak üzereyim...

Merhabalar, dün yaklaşık 1 senenin sonunda bilgisayarımı çok detaylı bir şekilde temizledim ve termal macun değişimini gerçekleştirdim. Önceki halinde +90 dereceleri görmekteydi. Zalman ZM-STC10 Termal Macun tercih ettim. Soğutucu olarak da Dark'ın (modelini hatırlamıyorum) 4 bakırlı bir soğutucusu bulunmakta. Ancak sistem %40-%45 değer aralıklarındayken 65-66 dereceleri buluyor. Oblivion Remake'te 90 derecelere çıktığı da oldu. Sizce bu değerler normal midir? Endişelenmeli miyim?

Geri Kalan Sistem Özellikleri:
Ryzen 5 5600
GIGABYTE RX 7800 XT 16GB
16GB 3200 Mhz DDR4 RAM
dostum bu video yardımı bana dokundu sanada dokunacaktır ryzen işlemcileri üretim gereği sıcak çalışıyor sıcak olması normal benim işlemcim ryzen 5 7600 de sıcak çalışıyor du bu program ayarları yapınca gözle görülür ısı sıcaklığı düştü yüksek sıcaklık hiç istemiyor isen kaliteli işlemci soğutucu alabilirsin

Geri