Hocam rust oyununda 140 160 fps de oynarken direk 40 a iniyor fps drop yiyorum etrafa dönerken falan ama o ayar kapalı galiba aksam gidince açıp tekrar deneyip geri dönüş yapicam hocam teşekkürlerHangi oyunda darboğaz yaşıyorsun ? Fps mi düşük yoksa takılma falan mı oluyor
Masraf yapmadan önce VSR açıp sanal 2k çözünürlükte oynamayı deneyebilirsin. Darboğazı büyük ölçüde azaltacaktır
Alıntıyı görüntüle
Ne işe yarıyor hocam buHangi oyunda darboğaz yaşıyorsun ? Fps mi düşük yoksa takılma falan mı oluyor
Masraf yapmadan önce VSR açıp sanal 2k çözünürlükte oynamayı deneyebilirsin. Darboğazı büyük ölçüde azaltacaktır
Alıntıyı görüntüle
Harbiswn geçen am5 geçeyim dedim eli yüzü düzgün parça almazsan evet uyguna toplanır ama bende öyle giriş seviye ne olduğu belirsiz markalar almak istemiyorum, mecbur am4 upgradei yaptım.b450m değilde b550 felan olsaydı ikinci elden 5900x e felan geçip sorunu çözerdin ama anakart b450 am4 işlemciler iş görüyor hala ama 2-3 seneye bitecek up yapmaya kalksan 13k felan gidiyor biraz eski anakart ramden işlemciden gelir ama onun yerine 2k monitöre geç am5 geçeceksende kaliteli parçalarla geçersin
Am5 te upgrade potansiyeli olan anakartlar 8 k dan başlıyor 12 faz olanlar 7500f 5.5k 13.5 yapıyor en ucuz ddr5 Ram 2k 6000 MHz cl 30 olanlar 32 yaparsan 17.5k tutuyor ve giriş seviye işlemci almış oluyorsun ben sadece 7500f istiyorum diyorsan anakart 5.5k işlemci 5.5 Ramler yine 4 15 tutuyor ve yine giriş seviye işlemci 9700x alsan 24k tutuyorHarbiswn geçen am5 geçeyim dedim eli yüzü düzgün parça almazsan evet uyguna toplanır ama bende öyle giriş seviye ne olduğu belirsiz markalar almak istemiyorum, mecbur am4 upgradei yaptım.
Am5 e geçmek bütçenizi aşıyorsa o zaman en mantıklı iş 2k bir monitör almak. Zira ileride am5 de geçseniz her türlü 2k monitör işinize yarayacak ancak sizin elinizdeki parçalara göre am4 e yönelik herhangi bir upgrade geleceğe yönelik bir yatırım değil. Kısa vadede 2k monitör darboğaz sorununuzu çözecektir.Ryzen 5 5600
B 450m a pro max anakart
2x8 16 gb dual Chanel ram corsair
650w corsair 80+ power
Rx6800xt 16 gb 256bit ekran kartı
Sorunum islemci dar boğazı yiyorum bu konu ile alakalı sorunum var
Önümde 3 seçenek var ya am5 sistem dizmek islemci anakart ram değişimi
Yada ekran kartini düşürmek
Yada 2 Yada 4 k monitore geçmek
Hangisi mantıklı yardımı olurmusunuz
Oyundaki çözünürlüğü monitörün değil ekran kartının desteklediği çözünürlüğe çekmeye yarıyor. Ben mesela 8K oynayabiliyorum bu özellik sayesinde.Ne işe yarıyor hocam bu
B550 iyi bir anakartı olsaydı 5900x felan aldırır 3-4 sene daha kullanırdı ama b450 olduğu için sorun var bu kadar am4 ün üst sınıf işlemcileri hala taş gibi am6 ortasına kadar götürürdü 5900x arkadaşıAm5 e geçmek bütçenizi aşıyorsa o zaman en mantıklı iş 2k bir monitör almak. Zira ileride am5 de geçseniz her türlü 2k monitör işinize yarayacak ancak am4 e yönelik herhangi bir upgrade geleceğe yönelik bir yatırım değil. Kısa vadede 2k monitör darboğaz sorununuzu çözecektir.
Daha sonra Am5 için upgrade atarken de giriş seviyeden olabildiğince uzak durun. Naçizane tavsiyem.
İşte o yüzden am4 e yatırım yapmamalı. Yoksa evet, am4 hâlâ iş görür. Ancak yapacağı masraf am4 de kalmasını mantıklı kılmıyor.B550 iyi bir anakartı olsaydı 5900x felan aldırır 3-4 sene daha kullanırdı ama b450 olduğu için sorun var bu kadar am4 ün üst sınıf işlemcileri hala taş gibi am6 ortasına kadar götürürdü 5900x arkadaşı
Ve bunlar ekran kartın varsa geçerli o da 5060ti 16gb desek 20k da oAm5 te upgrade potansiyeli olan anakartlar 8 k dan başlıyor 12 faz olanlar 7500f 5.5k 13.5 yapıyor en ucuz ddr5 Ram 2k 6000 MHz cl 30 olanlar 32 yaparsan 17.5k tutuyor ve giriş seviye işlemci almış oluyorsun ben sadece 7500f istiyorum diyorsan anakart 5.5k işlemci 5.5 Ramler yine 4 15 tutuyor ve yine giriş seviye işlemci 9700x alsan 24k tutuyor
14. Nesil inteller amd ile benzer masraflara daha iyi performanslar veriyor aslında ama am4 te 5900x 5800x3d kullanmıyacaksan eğer mantıklı am5 geçmek ama up potansiyelli anakart ile 7500f 17-18k lafa geliyorİşte o yüzden am4 e yatırım yapmamalı. Yoksa evet, am4 hâlâ iş görür. Ancak yapacağı masraf am4 de kalmasını mantıklı kılmıyor.
Intel de ultra serisi işlemciler ucuzlayana kadar herhangi bir işlemci tavsiye etmiyorum. 13 ve 14. nesil işlemcileri hiç tavsiye etmiyorum. Nasıl ki am5 de Asrock anakartlar şuan hâlâ sıkıntılı (redditde bios güncellemesine rağmen işlemcisi yanan insanların konuları hâlâ var) maalesef Intel de şuan güvenilir değil. Bu durumu hâlâ tam olarak çözemediler:14. Nesil inteller amd ile benzer masraflara daha iyi performanslar veriyor aslında ama am4 te 5900x 5800x3d kullanmıyacaksan eğer mantıklı am5 geçmek ama up potansiyelli anakart ile 7500f 17-18k lafa geliyor
Bu olayları biliyorum ama intel bunu çözdü herkese yeni işlemci gönderdi hattaIntel de ultra serisi işlemciler ucuzlayana kadar herhangi bir işlemci tavsiye etmiyorum. 13 ve 14. nesil işlemcileri hiç tavsiye etmiyorum. Nasıl ki am5 de Asrock anakartlar şuan hâlâ sıkıntılı (redditde bios güncellemesine rağmen işlemcisi yanan insanların konuları hâlâ var) maalesef Intel de şuan güvenilir değil. Bu durumu hâlâ tam olarak çözemediler: