Ryzen 5 5600 ve Artic Freezer 34 OC için Ayar

P4nch_

80+
Reaksiyon skoru
0
GİGABYT B450M S2H ANAKARTIM VAR RYZEN 5 5600 İŞLEMCİM VAR YENI FAN ALDIM ARTİC FREEZER 34 DUO

EKRAN KARTIM RX6800 XT AMA WARZONE GİBİ OYUNLARDA DARBOĞAZ YİYORUM ISINDIĞI İÇİN OC YAPMAK İSTİYORUM.

AMD RYZEN MASTER UYGULAMASINDAN YAPMAK MI DAHA MANTIKLI ANAKARTTAN MI ?

ANAKARTTAN YAPARSAM NE AYAR YAPMALIYIM ?

RYZEN MASTER ÜZERİNDEN YAPARSAM NE DEĞER GİRMELİYİM ? TURBODA 4.5 GHZ DA VEYA DAHA YUKARIDA KULLANMAK İSTİYORUM İŞLEMCİYİ

BİR YANDAN YAYNDA YAPTIĞIMDA İŞLEMCİNİN KALDIRABİLMESİ GEREK

Ryzen master ile önce auto OC ve curve optimizer all core auto yap test bitsin uygula baktın yetmedi forumlarda yabancı kaynaklarda hangi değerler asağı yukarı kullanılıyorsa az az dene

GİGABYT B450M S2H ANAKARTIM VAR RYZEN 5 5600 İŞLEMCİM VAR YENI FAN ALDIM ARTİC FREEZER 34 DUO

EKRAN KARTIM RX6800 XT AMA WARZONE GİBİ OYUNLARDA DARBOĞAZ YİYORUM ISINDIĞI İÇİN OC YAPMAK İSTİYORUM.

AMD RYZEN MASTER UYGULAMASINDAN YAPMAK MI DAHA MANTIKLI ANAKARTTAN MI ?

ANAKARTTAN YAPARSAM NE AYAR YAPMALIYIM ?

RYZEN MASTER ÜZERİNDEN YAPARSAM NE DEĞER GİRMELİYİM ? TURBODA 4.5 GHZ DA VEYA DAHA YUKARIDA KULLANMAK İSTİYORUM İŞLEMCİYİ

BİR YANDAN YAYNDA YAPTIĞIMDA İŞLEMCİNİN KALDIRABİLMESİ GEREK
Sanırım max. Turbo Boost değeri 4.4 idi. Arkadaşın dediği gibi Bios tan yapmak yerine Ryzen Master ile frekansı 4.4 e çek. V değerini küçük küçük düşürerek işlemciyi max. performansı alabileceğin min. sıcaklık değerini bulabilirsin.
En onemli konu ise işlemcinin silikon kalitesi. Ne kadar iyiyse V değeri o kadar düşük olur. Örneğin R5 3600 kullandığım dönemde 4.2 GHz ye sabitleyip 1.1750 V ye sabitlemistim.
Aslinda bu rakam daha düşüktü. Cinebench ve Occt ye göre max. yükte daha düşüktü ama işimi garantiye alıp Prime95 ile test ettim. Cinebench ve Occt teki V degeri ile Prime95 te kaldırmadı kapattı kendini. Umarım başarırsınız

Sanırım max. Turbo Boost değeri 4.4 idi. Arkadaşın dediği gibi Bios tan yapmak yerine Ryzen Master ile frekansı 4.4 e çek. V değerini küçük küçük düşürerek işlemciyi max. performansı alabileceğin min. sıcaklık değerini bulabilirsin.
En onemli konu ise işlemcinin silikon kalitesi. Ne kadar iyiyse V değeri o kadar düşük olur. Örneğin R5 3600 kullandığım dönemde 4.2 GHz ye sabitleyip 1.1750 V ye sabitlemistim.
Aslinda bu rakam daha düşüktü. Cinebench ve Occt ye göre max. yükte daha düşüktü ama işimi garantiye alıp Prime95 ile test ettim. Cinebench ve Occt teki V degeri ile Prime95 te kaldırmadı kapattı kendini. Umarım başarırsınız

ANAKARTTAN TURBO DEĞERLERE ALDIM MAKSİMUM YÜKTE BİLE 53 DERECEYİ GEÇMİYOR MALUM SOĞUTUCU OLDUKCA İYİ AMA BENIM D.A ABDULLAH GİBİ 4.9 A CIKARTMAK İSTİYORUM ASLINDA MERAK EDİYORUM NASIL OLCAĞINI WARZONE GİBİ BİR OYNDA SABİT 180 FBS LERDE OLMASINI İSTİYORUM EKRAN KARTIM RX6800XT EXTREM AYARLARDA 130 140 ALIYORUM 120 LERE DÜŞÜYOR BAZI YERLERDE VE BUNUN AYARLARINI DA DÜŞÜRSEM AYNI FPS İ ALIYORUM BUNU ÇÖZMÜŞ DEĞİLİM 2 K DA OYNUYORUM AYRICA

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,923
Üyeler
184,245
Son üye
tugbamtemizlik
Geri