Dostum bir dediğimi yap sen çok işlem değil zaten. PC kapatmana da gerek yok. Regedit ile eklediysen Devre dışı yap tamamdır. Sonra hoşuna giderse arkadaşın dediği Bios kapatmasını da yaparsın tam olur. Arkadaşın dediği de farklı bir şey değil o daha garanti direk BIOS'tan kapatalım diyor sadece.
Dostum bir dediğimi yap sen çok işlem değil zaten. PC kapatmana da gerek yok. Regedit ile eklediysen Devre dışı yap tamamdır. Sonra hoşuna giderse arkadaşın dediği Bios kapatmasını da yaparsın tam olur.
Arkadaşlar bilgisi olan bakabilir mi?
Arkadaşın işlemcisine yakın bir işlemci alıcam yeni sistem. Alır almaz direkt kule tipine geçmek istemiyorum en az 6 ay. Zararı olur mu sizce?
Arkadaşlar bilgisi olan bakabilir mi?
Arkadaşın işlemcisine yakın bir işlemci alıcam yeni sistem. Alır almaz direkt kule tipine geçmek istemiyorum en az 6 ay. Zararı olur mu sizce?
Isı değerleri yüksek oluyor Stok soğutucu ile. Bu süre boyunca 3.7GHz de kullanırsın Turbo kapatıp o zaman sorun yaşamazsın ama belli oranda performans kaybın olur sadece.
Isı değerleri yüksek oluyor Stok soğutucu ile. Bu süre boyunca 3.7GHz de kullanırsın Turbo kapatıp o zaman sorun yaşamazsın ama belli oranda performans kaybın olur sadece.
hayır bu bir sorun değil. Özellik yukarıda yazdım temel frekansı işlemcinin 3.7GHz , o ise her işlemi daha çabuk yapmak için Turbo aktif ediyor. FPS kaybın az olur ama devasa olmaz. 100 den 50 60 a düşmez yani. Stok soğutucu bu şekilde seni 3.7Ghz de bir süre idare eder bence. Oyunlarda da dene. Eksiklik hissetmiyorsan Turbo kapalı devam et bir süre. Sıcaklık sorunun olmaz.
Base Clock : 3.7GHz (senin artık hep bunda çalışacak maximum) Böylece ısınma da olmayacak. Max. Boost Clock : Up to 4.6GHz bu kapandı şu an sadece.
Turbo açmak istersen de tekrar Agresif diyeceksin bu kadar.
hayır bu bir sorun değil. Özellik yukarıda yazdım temel frekansı işlemcinin 3.7GHz , o ise her işlemi daha çabuk yapmak için Turbo aktif ediyor. FPS kaybın az olur ama devasa olmaz. 100 den 50 60 a düşmez yani. Stok soğutucu bu şekilde seni 3.7Ghz de bir süre idare eder bence. Oyunlarda da dene. Eksiklik hissetmiyorsan Turbo kapalı devam et bir süre. Sıcaklık sorunun olmaz.
Base Clock : 3.7GHz (senin artık hep bunda çalışacak maximum) Böylece ısınma da olmayacak. Max. Boost Clock : Up to 4.6GHz bu kapandı şu an sadece.
Turbo açmak istersen de tekrar Agresif diyeceksin bu kadar.
Yardımın için çok teşekkür ederim, ek bir video çektim örnek. Kule tipi soğutucu aldığımda turboyu kullandığımda aşağıda ki videoda ki gibi sorun yaşamıyacağım değil mi? Ani ısı yükselmeleri vs.
Yardımın için çok teşekkür ederim, ek bir video çektim örnek. Kule tipi soğutucu aldığımda turboyu kullandığımda aşağıda ki videoda ki gibi sorun yaşamıyacağım değil mi? Ani ısı yükselmeleri vs.
Hayır şimdi işlem yaparken ani pik elbet yapar ama bir anda işlemci 40 dereceden 80 e çıkmaz kolay kolay iyi bir soğutucu ile. Kaliteli bir soğutucu alırsan bu sorunları yaşamazsın. Çok takma o kadar. Önemli olan bir oyun aç turbo modda oyna, 80-85 göreceksin. Soğutucu takınca ise bu taktığın soğutucu kalitesine göre 75 70 65 vs düşecektir. en fazla 75 görürsün mesela veya 70 daha yukarıya çıkmasına soğutucu izin vermez.
Çok takıntılı olma sıcaklık konusunda yani. Rahat rahat kullan bilgisayarını Turbosuz Stok soğutucu ile kullan şimdilik. İyi geceler
Hayır şimdi işlem yaparken ani pik elbet yapar ama bir anda işlemci 40 dereceden 80 e çıkmaz kolay kolay iyi bir soğutucu ile. Kaliteli bir soğutucu alırsan bu sorunları yaşamazsın. Çok takma o kadar. Önemli olan bir oyun aç turbo modda oyna, 80-85 göreceksin. Soğutucu takınca ise bu taktığın soğutucu kalitesine göre 75 70 65 vs düşecektir. en fazla 75 görürsün mesela veya 70 daha yukarıya çıkmasına soğutucu izin vermez.
Hocam wraith prism rgb ile kullanıyorum stress testi yapmadım ama oyunlarda vs 65-70 arası geziyor 70 i çok nadir geçiyor şuana kadar gördüğüm maks sıcaklık 75 derece termal macun mx-4 kaliteli yani kasam da mesh havayı çok iyi emiyor buna rağmen maks 75 gelmesi bile benim bazen canımı sıkıyor kule tipi soğutucularda taş çatlasa 65 dereceyi görüyormuş maks almanızı tavsiye ederim şuan wraith prismin görüntüsü için kule tipine geçmek istemiyorum sıcaklıklarda yeterli performansı olumsuz etkileyecek durum yok yani stok fanla oluşan sıcaklıklara takılma normal böyle işlemcilere stok fan eziyet operayı açarken sonuçta anlık bi yük binip gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
ve yüksek performansa al işlemciyi en düşük işlemci durumunu %0 yap en yüksekte %100 başka çaresi yok stok fanla takıntılı biriyim diyorsan performans kaybedersin öncelikle söyleyim biostan işlemcinin turbo frekansını kapat
Hocam bu sorunu ben bayadır duyuyorum çevremden ve biraz araştırma sonucunda gerçektende gereksiz güç tüketip bu gücü performansa çevirmediğini fark ettim. İşlemcinin voltajını düşürüp hem daha yüksek fps alıp hemde tüketimini azaltabilirsiniz. Bununla alakalı internette bir çok video var 5600x undervolt diye yazarsanız bulabilirsiniz fakat bu işlerle ilgili bilginiz yoksa bilgisi olan birisi ile bu işlemi yapmanız faydalı olacaktır bir tanede video bırakayım şöyle bakarsınız.