Neler Yeni

RYZEN 5 5600X gereksiz güç tüketimi

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Güç kısmında turbo modu nerede göremedim.
Pil kısmında işlemci performans arttırma modunu devre dışı yap dene bir sıcaklık 20 dereceden fazla düşecek ve sorunun çözülecek tabi Turbo ya çıkmayı engellemiş oluyorsun ama güzel bir soğutucu alana kadar böyle kullanabilirsin rahat rahat. Ayrıca sorunun Stok fandan kaynaklanıyor. Opera vs aç veya ağır yük gerektiren bir şey aç farketmez :) Anlık turboya alıp pik yapıyor ve ısınmaya yol açıyor. Stok fanla Turbo modda kullanamazsın o işlemciyi düşük sıcaklıklarda.

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Yok mu bilen 5600X kullanan birileri?
Hocam wraith prism rgb ile kullanıyorum stress testi yapmadım ama oyunlarda vs 65-70 arası geziyor 70 i çok nadir geçiyor şuana kadar gördüğüm maks sıcaklık 75 derece termal macun mx-4 kaliteli yani kasam da mesh havayı çok iyi emiyor buna rağmen maks 75 gelmesi bile benim bazen canımı sıkıyor kule tipi soğutucularda taş çatlasa 65 dereceyi görüyormuş maks almanızı tavsiye ederim şuan wraith prismin görüntüsü için kule tipine geçmek istemiyorum sıcaklıklarda yeterli performansı olumsuz etkileyecek durum yok yani stok fanla oluşan sıcaklıklara takılma normal böyle işlemcilere stok fan eziyet operayı açarken sonuçta anlık bi yük binip gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güç kısmında turbo modu nerede göremedim.
ve yüksek performansa al işlemciyi en düşük işlemci durumunu %0 yap en yüksekte %100 başka çaresi yok stok fanla takıntılı biriyim diyorsan performans kaybedersin öncelikle söyleyim biostan işlemcinin turbo frekansını kapat

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
Pil kısmında işlemci performans arttırma modunu devre dışı yap dene bir sıcaklık 20 dereceden fazla düşecek ve sorunun çözülecek tabi Turbo ya çıkmayı engellemiş oluyorsun ama güzel bir soğutucu alana kadar böyle kullanabilirsin rahat rahat. Ayrıca sorunun Stok fandan kaynaklanıyor. Opera vs aç veya ağır yük gerektiren bir şey aç farketmez :) Anlık turboya alıp pik yapıyor ve ısınmaya yol açıyor. Stok fanla Turbo modda kullanamazsın o işlemciyi düşük sıcaklıklarda.
Bende öyle bir seçenek yok regedit ile eklenebiliyormuş, ekliyeyim mi?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Bende öyle bir seçenek yok regedit ile eklenebiliyormuş, ekliyeyim mi?
tabi ekleyebilirsin dur sana kodu vardı sanırım vereyim.

Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\be337238-0d82-4146-a960-4f3749d470c7

attributes 2 yapacaksın

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
Hocam wraith prism rgb ile kullanıyorum stress testi yapmadım ama oyunlarda vs 65-70 arası geziyor 70 i çok nadir geçiyor şuana kadar gördüğüm maks sıcaklık 75 derece termal macun mx-4 kaliteli yani kasam da mesh havayı çok iyi emiyor buna rağmen maks 75 gelmesi bile benim bazen canımı sıkıyor kule tipi soğutucularda taş çatlasa 65 dereceyi görüyormuş maks almanızı tavsiye ederim şuan wraith prismin görüntüsü için kule tipine geçmek istemiyorum sıcaklıklarda yeterli performansı olumsuz etkileyecek durum yok yani stok fanla oluşan sıcaklıklara takılma normal böyle işlemcilere stok fan eziyet operayı açarken sonuçta anlık bi yük binip gidiyor

ve yüksek performansa al işlemciyi en düşük işlemci durumunu %0 yap en yüksekte %100 başka çaresi yok stok fanla takıntılı biriyim diyorsan performans kaybedersin öncelikle söyleyim biostan işlemcinin turbo frekansını kapat
İçimi rahatlattı bu yorum teşekkür ederim, İtopya'dan 80 TL'lik bir macun aldım geçen o iş görür mü bilmiyorum. Biosdan turbo frekans kapatmayı bilmiyorum o nasıl oluyor?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
İçimi rahatlattı bu yorum teşekkür ederim, İtopya'dan 80 TL'lik bir macun aldım geçen o iş görür mü bilmiyorum. Biosdan turbo frekans kapatmayı bilmiyorum o nasıl oluyor?
Bios'u karıştırmana gerek yok Güç seçeneklerinden de yapabiliyor olman lazım. İstersen bu Regedit ile seçeneği ekle. Bu daha kolay.

Bu arada 500tl lik macun da alsan o ısınma sorununu istediğin gibi çözemezsin. Düşük sıcaklıklar için iyi soğutucu gerekiyor yani stok dışında.
İlla stok kullanmak zorunda isen de Turbo kapatmaktan başka çözüm bence yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
Hocam bu sorunu ben bayadır duyuyorum çevremden ve biraz araştırma sonucunda gerçektende gereksiz güç tüketip bu gücü performansa çevirmediğini fark ettim. İşlemcinin voltajını düşürüp hem daha yüksek fps alıp hemde tüketimini azaltabilirsiniz. Bununla alakalı internette bir çok video var 5600x undervolt diye yazarsanız bulabilirsiniz fakat bu işlerle ilgili bilginiz yoksa bilgisi olan birisi ile bu işlemi yapmanız faydalı olacaktır bir tanede video bırakayım şöyle bakarsınız.

Undervolt yapmama gerek var mı bu durumda yoksa arkadaşın dediği gibi güç seçeneklerinden "performans arttırma modunu" kapatmam yeterli kalacak mı?

Bios'u karıştırmana gerek yok Güç seçeneklerinden de yapabiliyor olman lazım. İstersen bu Regedit ile seçeneği ekle. Bu daha kolay.
Tamam BIOS'a hiç ellemiyorum, regedit ile ekleme yapıyorum ve BIOS'dan turbo frekansı kapatmak ile undervolt aynı şey mi?

Tamam BIOS'a hiç ellemiyorum, regedit ile ekleme yapıyorum ve BIOS'dan turbo frekansı kapatmak ile undervolt aynı şey mi?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Undervolt yapmama gerek var mı bu durumda yoksa arkadaşın dediği gibi güç seçeneklerinden "performans arttırma modunu" kapatmam yeterli kalacak mı?

Yok undervolt vs ayar karıştırmıyorsun. Sadece pik yapacağı turbo modunu iptal ediyorsun.

Base Clock : 3.7GHz
Max. Boost Clock : Up to 4.6GHz

İşlemcin max 3.7Ghz de çalışacak böylelikle. 4.6Ghz e çıkmayacak tek yaptığımız bu. Tabi biraz performans düşüşü olur ama Intel deki kadar olmuyor AMD'de bu durum. Beğenmezsen tekrar Agresif moduna alabilirsin. Yine sıcaklığın artacak tabi.

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
en sağlıklısı her zaman biostan olur hocam anakartın modeline göre değişir modeli yazarsan yardımcı olurum voltajla oynamayacağız zaten sadece etkin olan bir seçeneği pasif yapacağız

milenix

80+ Gold

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Aynı şey değil

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR