Neler Yeni

Ryzen 5 5600x için sıvı soğutma tavsiyesi

resitall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
arda
ağır oyunlar oynayınca işlemcim çok fazla ısınıyor su bu yüzden sıvı soğutma almaya karar verdim fivem oynarken ekran kartım 92 derece işlemcim ise 87 derece oluyordu hatta boşta işlemcim 70 derece de çalışıyordu valorant gibi oyunlarda bile her zaman işlemcim 80 derece üstü takılıyordu. Black mesayı bile oynarken sürekli bilgisayarım kendini sıcaklıktan dolayı kapatıyordu bilgisayarı kurmaya götürdüğüm de fake macun sürmüşler kaliteli bir macun olsaydı bu sıcaklıkları görmezdim işlemciyi kutunun içerisinden çıkan kendi stok fanıyla kullanıyorum.

Bir tane sıvı soğutma buluyorum forum açıyorum nasıldır diye kötü diyorlar sonra başka bir model öneriyorlar sonra o modeli almaya karar veriyorum sonra bakıyorum başka bir yerde bu sefer o modeli kötülemişler bu sefer bende ne alacağıma karar veremiyorum böyle bir sürü modelden vaz geçtim şuan aklımda olan model lian li galahad 240 mm sizce nasıldır her yerde tavsiye ediliyor açtığım her forumda en az 1 kişi öneriyor almalı mıyım ? siz ne önerirsiniz model olarak

Bütçe Max 1900 ama zorlarsam 2000 yaparım
Kasam sharkoon tg 5 pro

kasanın üst tarafında kablolar var bu yüzden 280 mm ve 360mm takamıyorum
Ön taraf 360mm destekliyor fakat ön tarafa takmak istemiyorum bu yüzden 240mm önerirseniz daha iyi olur

Ekler

• Screenshot_2022-01-26-18-15-00-113_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-01-26-18-15-00-113_com.miui.gallery.jpg
    554.8 KB · Hit: 67

kyagizzz

80+ Bronze
ağır oyunlar oynayınca işlemcim çok fazla ısınıyor su bu yüzden sıvı soğutma almaya karar verdim fivem oynarken ekran kartım 92 derece işlemcim ise 87 derece oluyordu hatta boşta işlemcim 70 derece de çalışıyordu valorant gibi oyunlarda bile her zaman işlemcim 80 derece üstü takılıyordu. Black mesayı bile oynarken sürekli bilgisayarım kendini sıcaklıktan dolayı kapatıyordu bilgisayarı kurmaya götürdüğüm de fake macun sürmüşler kaliteli bir macun olsaydı bu sıcaklıkları görmezdim işlemciyi kutunun içerisinden çıkan kendi stok fanıyla kullanıyorum.

Bir tane sıvı soğutma buluyorum forum açıyorum nasıldır diye kötü diyorlar sonra başka bir model öneriyorlar sonra o modeli almaya karar veriyorum sonra bakıyorum başka bir yerde bu sefer o modeli kötülemişler bu sefer bende ne alacağıma karar veremiyorum böyle bir sürü modelden vaz geçtim şuan aklımda olan model lian li galahad 240 mm sizce nasıldır her yerde tavsiye ediliyor açtığım her forumda en az 1 kişi öneriyor almalı mıyım ? siz ne önerirsiniz model olarak

Bütçe Max 1900 ama zorlarsam 2000 yaparım
Kasam sharkoon tg 5 pro

kasanın üst tarafında kablolar var bu yüzden 280 mm ve 360mm takamıyorum
Ön taraf 360mm destekliyor fakat ön tarafa takmak istemiyorum bu yüzden 240mm önerirseniz daha iyi olur
Bu kabloları arkadan bir yerden geçir bence hocam. 360mm al

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Arctic Liquid Freezer II 240mm öneririm. Eğer öne takarım dersen 360mm olanına da göz atabilirsin ama bütçeni aşıyor sanırım.
Ek olarak macun da önereyim.
100TL üstü;
https://www.trendyol.com/cooler-mas...djust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.46.5 140TL
https://www.hepsiburada.com/thermal...-1gr-termal-macun-tg-k-001-rs-pm-HB00000YI0ZR 150TL

100TL altı;
90TL
https://www.hepsiburada.com/zalman-...ksek-permformans-termal-macun-pm-HB00000QN480 80TL

Artic mx-4'ün çok çakması var piyasada. Teknobiyotikten alıp çakma çıkanı görmedim ama için rahat etmezse en yakın rakiplerinden biri olan Zalman STC8'i öneririm. Şahsen ben öyle yaptım. Arada 2.5g fark var yalnız ona göre.

Son düzenleme:

resitall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu kabloları arkadan bir yerden geçir bence hocam. 360mm al
yok be reis geçmiyor zaten egzoz fandan dolayı boşluk bırakmak zorundayım hiç olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arctic Liquid Freezer II 240mm öneririm. Eğer öne takarım dersen 360mm olanına da göz atabilirsin ama bütçeni aşıyor sanırım.
RGB modelleri geldimi hocam

kyagizzz

80+ Bronze
yok be reis geçmiyor zaten egzoz fandan dolayı boşluk bırakmak zorundayım hiç olmuyor
Ah be kasanın önünde kaç tane fan var 2 tane mi? Öyleyse o ikisini yukarı taşıyıp ön tarafa sıvı soğutmayi yerleştirin bence

resitall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ah be kasanın önünde kaç tane fan var 2 tane mi? Öyleyse o ikisini yukarı taşıyıp ön tarafa sıvı soğutmayi yerleştirin bence
3 tane 120mm ön taraftaki 3 fanı yukarıya takanlar varda nasıl takıyorlar bilmiyorum

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Kasanın önündekileri sökmek istemiyorum 360mm yerine 240mm alıcam derseniz merak etmeyin, Arctic Liquid Freezer II 240mm çok rahat sizin işlemcinizin icabına bakıcaktır. Bu bütçede alınabilecek en iyi sıvı soğutmalardan biri.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,974
İsim
Oğuz Oğuz

kyagizzz

80+ Bronze
3 tane 120mm ön taraftaki 3 fanı yukarıya takanlar varda nasıl takıyorlar bilmiyorum
Hocam istersen anlatabilirim. Ya da youtube de videoları var. Fanların kablolarını şok ve nereye takılı olduğuna dikkat et. Ardından fanların vidalarını şok ve sonra üst tarafa tak ama yalama yapmamaya dikkat et.

resitall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
arda
Top Bottom