Neler Yeni

Ryzen 5 5600X işlemci ısınma sorunu

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf
işlecinin ısısında gariplik gören var mı yoksa ben mi körüm?

ConquerorXIV

80+ Gold
Dostlar,

Kaç gündür forumda konu açıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. İşlemcim boşta bile aşağıda ki değerlerde takılıyo, Sistem de 240mm sovı soğutma mevcut, BİOS’tan CPB’u da kapattım ama hala böyle sebebi ne olabilir ? Bir çözüm bulalım verim alamıyorum makineden.

Not : Bu forumu açmadan yarım saat önce kasayı temizledim termalı yeniledim.

İşlemci : R5 5600x
Kasa : NZXT H510
Soğutma : Dragos 240mm
her sıvı soğutma bir değil misal dragos şaşırmam ama çok sıcak değil zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

SENI BU KUCUK BEYINLE BANLAMADILARSA RAHAT OL BEN HIC BANLANMAM

sen gibi yaşı küçük boş insanlar çok doldu bu aralar, hangi hesabın yan çarısın acaba ?

R4wl0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Rıdvan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret,Donanım ve Oyun
Instagram
giyinhadi
Boşta 34 dereceye inmiş gayet normal. Önemli olan yükte kaç dereceye çıkıyor.
hocam pc açınca ilk 30 dakika 35-36 derecede takılıyo, sonra yine boştayken kendi kendine yük biniyo ve boşta 43 derecede takılıyor. Aynı işlemci arkadaşımda var hava soğutucu ile boşta 36-37 de takılıyo.

Akıllardaki soru sıvı soğutmanın jelatini sökülmüş mü ?
yok hocam kontrol ettim.

işlecinin ısısında gariplik gören var mı yoksa ben mi körüm?
hocam normalde boştayken sıvı soğutma ile en fazla 35-50'larda gezmesi lazım değil mi ?

her sıvı soğutma bir değil misal dragos şaşırmam ama çok sıcak değil zaten

sen gibi yaşı küçük boş insanlar çok doldu bu aralar, hangi hesabın yan çarısın acaba ?
Soğutmadan da olabilir değil mi ? Ona göre şuan bunu satabilirsem üstüne ekliyeyip kaliteli bir şey almak istiyıorum.

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
739
İsim
Abdullah
Bende 90 derece görüyor sandım. Oyunlarda 75 i geçmiyorsa okey yani. 700 tl lik bir hava soğutma bile bu işlemciyi 75 te rahat tutuyor

ConquerorXIV

80+ Gold
hocam pc açınca ilk 30 dakika 35-36 derecede takılıyo, sonra yine boştayken kendi kendine yük biniyo ve boşta 43 derecede takılıyor. Aynı işlemci arkadaşımda var hava soğutucu ile boşta 36-37 de takılıyo.

yok hocam kontrol ettim.

hocam normalde boştayken sıvı soğutma ile en fazla 35-50'larda gezmesi lazım değil mi ?

Soğutmadan da olabilir değil mi ? Ona göre şuan bunu satabilirsem üstüne ekliyeyip kaliteli bir şey almak istiyıorum.
oyunlarda kaç derece ort. ?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf

yok hocam kontrol ettim.

kuruntu yapmışsın brom. soğutucun üst seviye bi soğutma değil hatta kaliteli hava soğutmalar daha soğuk çalışmasını bile sağlıyorki arkadaşında görmüşsün. sistem hep aynı derecelerde yada aynı noktada çalışacak diye bir şey yok. örn arkaplanın çalışan uygulama vardır işlemcine yük bindirir, tarayıcı açıp kaparsın yük bindirir, anakart sistem çalıştıkça mosfetleri ısınır kasa içi ısınır ekran kartı ısınır ve ekstra ısı olarak görürsün bunları değerlerinde ve bunların tamamı ve daha fazlası ısıya neden olur ki dert edilecek bir ısıda ortada yok. yani garipsenecek bir ısı değeri yok ortada. gayet normal değerlerin.

R4wl0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Rıdvan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret,Donanım ve Oyun
Instagram
giyinhadi
kuruntu yapmışsın brom. soğutucun üst seviye bi soğutma değil hatta kaliteli hava soğutmalar daha soğuk çalışmasını bile sağlıyorki arkadaşında görmüşsün. sistem hep aynı derecelerde yada aynı noktada çalışacak diye bir şey yok. örn arkaplanın çalışan uygulama vardır işlemcine yük bindirir, tarayıcı açıp kaparsın yük bindirir, anakart sistem çalıştıkça mosfetleri ısınır kasa içi ısınır ekran kartı ısınır ve ekstra ısı olarak görürsün bunları değerlerinde ve bunların tamamı ve daha fazlası ısıya neden olur ki dert edilecek bir ısıda ortada yok. yani garipsenecek bir ısı değeri yok ortada. gayet normal değerlerin.
Peki hocam Ekran kartı ile ilgili bir şey söyleyeyim. BF1 de Ultra ayarlarda 60/60 Team Fight attım. Yaklaşıl 45 dk kadar %99 kullanımda %84’ü gördü derece olarak. Kasaya dokunduğum da alev ateş yanıyordu. Bu normal mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
halil
Hangi termal macunu sürdünüz

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf
Peki hocam Ekran kartı ile ilgili bir şey söyleyeyim. BF1 de Ultra ayarlarda 60/60 Team Fight attım. Yaklaşıl 45 dk kadar %99 kullanımda %84’ü gördü derece olarak. Kasaya dokunduğum da alev ateş yanıyordu. Bu normal mi ?
böyle bir ölçüm şekli yok. kasaya dokundum alev atıyordu ile varabileceğiniz maksimum kanı kasanızın hava akışının düzgün olmayışı. ekran kartınız ısnıyor olabilir anakartını ısınıyor olabilir işlemcini olabilir yani sadece sıvı soğutma taktım kasam buz gibi olsun diye bişey malesef yok. mesela ekran kartını 84 dereceleri sanırım görüyor %84???? dediğine göre. bu sistemin tüm bileşenlerini ısınmasına sebebiyet veriyor olabilir. çünkü işlemci ısı değerlerinde paylaştığınız fotoğrafta absürt bir ısı görünmüyor.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Ustam sıcaklıklar yüksek değil. Intel'lerde E-Core falan var onlarla kıyaslıyorsanız boşta sıcaklıkların düşük olması o işlemciler için normal. Soğutma üst segment bir soğutma değil kasa da ona keza sirkülasyon olarak çok iyi değil. Bu sıcaklıklar bence gayet iyi. Oyunda aşırı 80 90 derece görmüyorsa hiç sıkıntı yok.

Top Bottom