SENI BU KUCUK BEYINLE BANLAMADILARSA RAHAT OL BEN HIC BANLANMAMsen neyin kafasını yaşıyorsun, bu gidişle banlanırsan şaşırma.
her sıvı soğutma bir değil misal dragos şaşırmam ama çok sıcak değil zatenDostlar,
Kaç gündür forumda konu açıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. İşlemcim boşta bile aşağıda ki değerlerde takılıyo, Sistem de 240mm sovı soğutma mevcut, BİOS’tan CPB’u da kapattım ama hala böyle sebebi ne olabilir ? Bir çözüm bulalım verim alamıyorum makineden.
Not : Bu forumu açmadan yarım saat önce kasayı temizledim termalı yeniledim.
İşlemci : R5 5600x
Kasa : NZXT H510
Soğutma : Dragos 240mm
SENI BU KUCUK BEYINLE BANLAMADILARSA RAHAT OL BEN HIC BANLANMAM
hocam pc açınca ilk 30 dakika 35-36 derecede takılıyo, sonra yine boştayken kendi kendine yük biniyo ve boşta 43 derecede takılıyor. Aynı işlemci arkadaşımda var hava soğutucu ile boşta 36-37 de takılıyo.Boşta 34 dereceye inmiş gayet normal. Önemli olan yükte kaç dereceye çıkıyor.
yok hocam kontrol ettim.Akıllardaki soru sıvı soğutmanın jelatini sökülmüş mü ?
hocam normalde boştayken sıvı soğutma ile en fazla 35-50'larda gezmesi lazım değil mi ?işlecinin ısısında gariplik gören var mı yoksa ben mi körüm?
Soğutmadan da olabilir değil mi ? Ona göre şuan bunu satabilirsem üstüne ekliyeyip kaliteli bir şey almak istiyıorum.her sıvı soğutma bir değil misal dragos şaşırmam ama çok sıcak değil zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:
sen gibi yaşı küçük boş insanlar çok doldu bu aralar, hangi hesabın yan çarısın acaba ?
oyunlarda kaç derece ort. ?hocam pc açınca ilk 30 dakika 35-36 derecede takılıyo, sonra yine boştayken kendi kendine yük biniyo ve boşta 43 derecede takılıyor. Aynı işlemci arkadaşımda var hava soğutucu ile boşta 36-37 de takılıyo.
yok hocam kontrol ettim.
hocam normalde boştayken sıvı soğutma ile en fazla 35-50'larda gezmesi lazım değil mi ?
Soğutmadan da olabilir değil mi ? Ona göre şuan bunu satabilirsem üstüne ekliyeyip kaliteli bir şey almak istiyıorum.
kuruntu yapmışsın brom. soğutucun üst seviye bi soğutma değil hatta kaliteli hava soğutmalar daha soğuk çalışmasını bile sağlıyorki arkadaşında görmüşsün. sistem hep aynı derecelerde yada aynı noktada çalışacak diye bir şey yok. örn arkaplanın çalışan uygulama vardır işlemcine yük bindirir, tarayıcı açıp kaparsın yük bindirir, anakart sistem çalıştıkça mosfetleri ısınır kasa içi ısınır ekran kartı ısınır ve ekstra ısı olarak görürsün bunları değerlerinde ve bunların tamamı ve daha fazlası ısıya neden olur ki dert edilecek bir ısıda ortada yok. yani garipsenecek bir ısı değeri yok ortada. gayet normal değerlerin.hocam pc açınca ilk 30 dakika 35-36 derecede takılıyo, sonra yine boştayken kendi kendine yük biniyo ve boşta 43 derecede takılıyor. Aynı işlemci arkadaşımda var hava soğutucu ile boşta 36-37 de takılıyo.
yok hocam kontrol ettim.
hocam normalde boştayken sıvı soğutma ile en fazla 35-50'larda gezmesi lazım değil mi ?
Soğutmadan da olabilir değil mi ? Ona göre şuan bunu satabilirsem üstüne ekliyeyip kaliteli bir şey almak istiyıorum.
Peki hocam Ekran kartı ile ilgili bir şey söyleyeyim. BF1 de Ultra ayarlarda 60/60 Team Fight attım. Yaklaşıl 45 dk kadar %99 kullanımda %84’ü gördü derece olarak. Kasaya dokunduğum da alev ateş yanıyordu. Bu normal mi ?kuruntu yapmışsın brom. soğutucun üst seviye bi soğutma değil hatta kaliteli hava soğutmalar daha soğuk çalışmasını bile sağlıyorki arkadaşında görmüşsün. sistem hep aynı derecelerde yada aynı noktada çalışacak diye bir şey yok. örn arkaplanın çalışan uygulama vardır işlemcine yük bindirir, tarayıcı açıp kaparsın yük bindirir, anakart sistem çalıştıkça mosfetleri ısınır kasa içi ısınır ekran kartı ısınır ve ekstra ısı olarak görürsün bunları değerlerinde ve bunların tamamı ve daha fazlası ısıya neden olur ki dert edilecek bir ısıda ortada yok. yani garipsenecek bir ısı değeri yok ortada. gayet normal değerlerin.
böyle bir ölçüm şekli yok. kasaya dokundum alev atıyordu ile varabileceğiniz maksimum kanı kasanızın hava akışının düzgün olmayışı. ekran kartınız ısnıyor olabilir anakartını ısınıyor olabilir işlemcini olabilir yani sadece sıvı soğutma taktım kasam buz gibi olsun diye bişey malesef yok. mesela ekran kartını 84 dereceleri sanırım görüyor %84???? dediğine göre. bu sistemin tüm bileşenlerini ısınmasına sebebiyet veriyor olabilir. çünkü işlemci ısı değerlerinde paylaştığınız fotoğrafta absürt bir ısı görünmüyor.Peki hocam Ekran kartı ile ilgili bir şey söyleyeyim. BF1 de Ultra ayarlarda 60/60 Team Fight attım. Yaklaşıl 45 dk kadar %99 kullanımda %84’ü gördü derece olarak. Kasaya dokunduğum da alev ateş yanıyordu. Bu normal mi ?