Merhabalar, bugün sizlere uzun zamandır karşılaştığım ve anlam veremediğim bir konuda danışmak istiyorum. Öncelikle sistemin termal macununu 1 ay önce değiştirdim. Sistemin fotoğrafını da eklemiş olacağım. Aşağıda sıcaklık değerlerini iki farklı şekilde olmak üzere, Ryzen Master ve FurMark üzerinde stress testi gerçekleştirdim. Sıcaklık değerleri ortada. Core Temp ve Ryzen Master sıcaklık değerlerini karşılaştırdığımda her zaman Core Temp daha sıcak göstermekte. İlk sorum, sistemde 240mm lik sıvı soğutma mevcutken, bu sıcaklık değerleri normal mi? Asıl sorum ise oynamış olduğum Valorant oyununda ortalama sıcaklık değerleri 65, anlık 72leri görüyor. Valorantın işlemci yükü %40 ları görüyor ona rağmen böyle sıcak olması normal mi? İlgili görselleri aşağıda ekleyip, sistem bilgilerimi de sizlerle paylaşıyor olacağım. Temizlik bakımından sorun yok sıvı soğutmasına kadar söktüm bir ay kadar önce detaylı şekilde temizliğini yapıp Arctic mx4 termal macun sürdüm. Özetlemek gerekirse, bu sıcaklık ve voltaj değerleri normal mi? Değil ise bunların kaç olması gerekir ve nasıl düzeltirim? Ryzen 5 5600x kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa çok sevinirim. İyi forumlar.
SİSTEMİM
İşlemci: Ryzen5 5600x
Ekran Kartı: MSI Rtx3060Ti Ventus 3x OC
Anakart: MSI B550M Pro-Vdh
Sıvı Soğutma: MSI CoreLiquid C240 (240mm)
RAM: 32GB Gskill 3600Mhz (8x4)
SİSTEMİM
İşlemci: Ryzen5 5600x
Ekran Kartı: MSI Rtx3060Ti Ventus 3x OC
Anakart: MSI B550M Pro-Vdh
Sıvı Soğutma: MSI CoreLiquid C240 (240mm)
RAM: 32GB Gskill 3600Mhz (8x4)