Ryzen 5 7500F ısınma sorunu var mı?

Tahir4241

80+
Reaksiyon skoru
34
Selamın aleyküm beyler, bu işlemci izlediğim her testte karşılaştırılan işlemciden nerdeyse 10 derece veya daha fazla sıcak çalışıyor. Bu durum ilerde işlemci için bir sorun çıkarır mı?

PBO içerisinden yaptığın Curve Optimizer çekilecek W değerini kısarak daha serin çalıştırıyor işlemciyi benim işlemci 120w çekip 90 dereceyi görüyordu 7500F olarak 120w çekmesi ayrı 90 derece görmesi ayrı saçmaydı. PBO ayarlarını düzgünce @3uncubayezit hocam sayesinde yapınca ısı değerleri 90dan düştü direkt OCCTde 80 82 AAA oyunlarda 70 75 derecede çalışıyor boşta 40 derece normal oyunlarda 50 60 arası takılıyor 5 GHZ'e vurunca işlemci saçma şekilde fırlıyor ısısı anakartımın PBOsu yeterince iyi değil sanırım
İşlemci 3.7Ghz miş, 5Ghz e overclock ile mi çıkıyor yoksa oyunlarda falan otomatik mi çıkıyor?

İşlemci 3.7Ghz miş, 5Ghz e overclock ile mi çıkıyor yoksa oyunlarda falan otomatik mi çıkıyor?
PBO açık olduğu sürece otomatik yüke girdiği gibi 5e çıkar 3.7 default hızı turbo ile 5 oluyor

7500 f kullanıyorum yan sistemimde gayet stabil 40 larda çalışıyor 2k full de

Phantom spirit 7500f, pbo açık co -10 +200 mhz, boşta hiçbir zaman 50 nin altını görmedim occt dışında oyunlarda 70 75
Hocam konudan bağımsız 7600 işlemcim var Co -10 +200mhz yapmam güzel bi performans artışı olur mu

PBO açık olduğu sürece otomatik yüke girdiği gibi 5e çıkar 3.7 default hızı turbo ile 5 oluyor
Hmm araştırdım biraz da bu AMD nin kendi test edip onayladığı overclock gibi bir şeymiş. Sağolasın. Peki sence 7500F yerine i5 13400F önerir misin?
Soket yüzünden düşünmedim ama bu sıcaklık olayı yüzünden düşünmedim değil. Öyle çok işlemci ayarıyla oynaşmayı sevmiyorum çokta anlamam overclock falan

Hmm araştırdım biraz da bu AMD nin kendi test edip onayladığı overclock gibi bir şeymiş. Sağolasın. Peki sence 7500F yerine i5 13400F önerir misin?
Soket yüzünden düşünmedim ama bu sıcaklık olayı yüzünden düşünmedim değil. Öyle çok işlemci ayarıyla oynaşmayı sevmiyorum çokta anlamam overclock falan
L3 yüzünden önermem 13400fi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7500 f kullanıyorum yan sistemimde gayet stabil 40 larda çalışıyor 2k full de
Nasii

İşlemcin 90 çekmesi gerekirken 120 çekiyor ısınması ondan aynı durum bende de vardı CO -30 -150mhz verdiğim için şuan stabil çalışıyor sende neden tutmadı anlamadım anakart yüzünden sanırım PBO sende fazla W çektiriyor
sadece occt de 120 çekiyor cinebench falan 90, ben -30 +200 verdim olmadı 0 verdim oyunun ortasında kapandı, +200 verdim -10 ile sıkıntı vermiyor oyunlarda da 70 derece falan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam konudan bağımsız 7600 işlemcim var Co -10 +200mhz yapmam güzel bi performans artışı olur mu
deneme aşamasındayım ben de ama yüzde 5 gibi bi fark oldu en az

Geri