Özellik | Ryzen 5 7500F | Ryzen 5 9600 |
---|---|---|
Çekirdek Sayısı | 6 Çekirdek | 6 Çekirdek |
İş Parçacığı Sayısı | 12 İş Parçacığı | 12 İş Parçacığı |
Temel Saat Hızı | 3.7 GHz | 3.1 GHz |
Turbo Saat Hızı | 5.0 GHz | 4.6 GHz |
İşlemci Mimari | Zen 4 (Daha Yeni) | Zen 2 (Daha Eski) |
TDP (Isı Tüketimi) | 65W | 95W |
L3 Cache | 32MB | 16MB |
Çıkış Yılı | 2023 | 2019 |
Fiyat Aralığı | 4.5K - 5K (İndirimli) | 7K civarı |
Platform Desteği | AM5 (Daha yeni platform) | AM4 (Daha eski platform) |
Oyun Performansı | Genellikle daha iyi (Yeni mimari) | Hala güçlü, ancak biraz daha eski |
Verimlilik | Daha verimli (Daha yeni teknolojiler) | Daha yüksek TDP, dolayısıyla daha fazla enerji tüketimi |
Uzun Vadeli Performans | Daha uzun süreli destek ve uyumluluk | Kısa vadeli destek, daha az uyumluluk |
hadi yapay zekaya yazdın da ryzen 5 9600 am5 soketli işlemci?
Özellik Ryzen 5 7500F Ryzen 5 9600 Çekirdek Sayısı 6 Çekirdek 6 Çekirdek İş Parçacığı Sayısı 12 İş Parçacığı 12 İş Parçacığı Temel Saat Hızı 3.7 GHz 3.1 GHz Turbo Saat Hızı 5.0 GHz 4.6 GHz İşlemci Mimari Zen 4 (Daha Yeni) Zen 2 (Daha Eski) TDP (Isı Tüketimi) 65W 95W L3 Cache 32MB 16MB Çıkış Yılı 2023 2019 Fiyat Aralığı 4.5K - 5K (İndirimli) 7K civarı Platform Desteği AM5 (Daha yeni platform) AM4 (Daha eski platform) Oyun Performansı Genellikle daha iyi (Yeni mimari) Hala güçlü, ancak biraz daha eski Verimlilik Daha verimli (Daha yeni teknolojiler) Daha yüksek TDP, dolayısıyla daha fazla enerji tüketimi Uzun Vadeli Performans Daha uzun süreli destek ve uyumluluk Kısa vadeli destek, daha az uyumluluk
Genel Değerlendirme:
- 7500F, daha yeni bir mimari ve daha düşük TDP ile genellikle daha verimli ve geleceğe dönük bir işlemci.
- 9600, eski bir platformda yer alıyor ve biraz daha yüksek TDP’ye sahip, fakat hala güçlü bir performans sunuyor.
Bu tabloya bakarak, 7500F'in daha yeni olması ve daha uygun fiyatlı olması nedeniyle genellikle tercih edilebilir. Fakat 9600'ün fiyatı daha uygun olursa, hala iyi bir seçenek olabilir.
İşaretledim zaten yanlış bilgilendirme diye, bu arkadaş her şeye hazır gpt'den kopyala yapıştır yapıyor.hadi yapay zekaya yazdın da ryzen 5 9600 am5 soketli işlemci?
emek var kardeşim emekİşaretledim zaten yanlış bilgilendirme diye, bu arkadaş her şeye hazır gpt'den kopyala yapıştır yapıyor.
ÇIKIŞ TARİHİ 2019 DERKEN? Ai cidden saçmalamaya başladı desem ki 2019da intel 9600 çıktı, tdp kısmı gene yanlış bu ne / Bu arada demeyin şimdi am4 mü bu diye görünce o kısma bakmadım bile
Özellik Ryzen 5 7500F Ryzen 5 9600 Çekirdek Sayısı 6 Çekirdek 6 Çekirdek İş Parçacığı Sayısı 12 İş Parçacığı 12 İş Parçacığı Temel Saat Hızı 3.7 GHz 3.1 GHz Turbo Saat Hızı 5.0 GHz 4.6 GHz İşlemci Mimari Zen 4 (Daha Yeni) Zen 2 (Daha Eski) TDP (Isı Tüketimi) 65W 95W L3 Cache 32MB 16MB Çıkış Yılı 2023 2019 Fiyat Aralığı 4.5K - 5K (İndirimli) 7K civarı Platform Desteği AM5 (Daha yeni platform) AM4 (Daha eski platform) Oyun Performansı Genellikle daha iyi (Yeni mimari) Hala güçlü, ancak biraz daha eski Verimlilik Daha verimli (Daha yeni teknolojiler) Daha yüksek TDP, dolayısıyla daha fazla enerji tüketimi Uzun Vadeli Performans Daha uzun süreli destek ve uyumluluk Kısa vadeli destek, daha az uyumluluk
Genel Değerlendirme:
- 7500F, daha yeni bir mimari ve daha düşük TDP ile genellikle daha verimli ve geleceğe dönük bir işlemci.
- 9600, eski bir platformda yer alıyor ve biraz daha yüksek TDP’ye sahip, fakat hala güçlü bir performans sunuyor.
Bu tabloya bakarak, 7500F'in daha yeni olması ve daha uygun fiyatlı olması nedeniyle genellikle tercih edilebilir. Fakat 9600'ün fiyatı daha uygun olursa, hala iyi bir seçenek olabilir.
zortladıkÇIKIŞ TARİHİ 2019 DERKEN? Ai cidden saçmalamaya başladı desem ki 2019da intel 9600 çıktı tdp de yanlış bu ne
Evet hatalı yazmış,hadi yapay zekaya yazdın da ryzen 5 9600 am5 soketli işlemci?
9600.@Jill Valentine Konuyu çöp ettiler bir yardım et, hangisi ne oranda mantıklı olur?
Hocam senin işlemci 9kdan çıktı alınmazGaming gecesine 9600 geldi az önce, sahibinden de biriyle 1 aylık 7500f anlaştım gibi, 4.5-5k arasında. İyi bir indirim olursa 7K gibi sizce hangisini almaya değer? Aralarında çok fark var mı?
Yok hocam mantıklı değil, alacağım arkadaşa gaming gecesini bekleyeceğimi söylemiştim bakalım o dönüş yapacak mı?Hocam senin işlemci 9kdan çıktı alınmaz
9600 tabii kiGaming gecesine 9600 geldi az önce, sahibinden de biriyle 1 aylık 7500f anlaştım gibi, 4.5-5k arasında. İyi bir indirim olursa 7K gibi sizce hangisini almaya değer? Aralarında çok fark var mı?