Alıntıyı görüntüle
14101 multicore sıcaklık 77
hiç ayar yapılmadı default hali bu nasıl iyi mi arkadaşlar ? overclcok yapmayı düşünüyorum
sağ ol dostum şimdi overclock yaptık ufak forumdaki arkadaş sağolsun 88 voltaj değerlerinde 14500 küsür artı 70-71 derecelerde şuan galiba ilkinde bir şey yaptım
Single core 1868
Multi core 14540
Skorunda bir sorun görünmüyor gibi
Soğutucu nedir ?sağ ol dostum şimdi overclock yaptık ufak forumdaki arkadaş sağolsun 88 voltaj değerlerinde 14500 küsür artı 70-71 derecelerde şuan galiba ilkinde bir şey yaptım
88 voltaj değerlerinde
elimdeki soğutucu asus rog strix lc ii 360 argb.Arkadaşla biosdan bir kaç ayar değiştirdik 14500 skor alıyor ısı olarak mossfetler 40-43 işlemcim ise 70 derecelerinde gezindi.Malaasef overclock'dan veya ayarlardan anlamadığım için bir şey yapamıyorum arkadaşla sadece bir kaç şeyi değiştirdik.Soğutucu nedir ?
Elindeki slikon kalitesine ve soğutma çözümüne bağlı olarak alttaki tablodaki değerlere ulaşabilirsin
Alıntıyı görüntüle
Soğutucun gayet iyi 70 dereceleri görmesi düşündürdü @Aderal adlı arkadaşın değerleri ise PBO limitlerinde yada all core 5.3 ghz civarı çalıştırıyor gibi referans alabilir ve ayarları arkadaş gibi yapabilirsin değerlerin stock hızda bir 7600 ye ait overclock falan yapılmamış o işlemciyeelimdeki soğutucu asus rog strix lc ii 360 argb.Arkadaşla biosdan bir kaç ayar değiştirdik 14500 skor alıyor ısı olarak mossfetler 40-43 işlemcim ise 70 derecelerinde gezindi.Malaasef overclock'dan veya ayarlardan anlamadığım için bir şey yapamıyorum arkadaşla sadece bir kaç şeyi değiştirdik.
Hocam fanlar %40 da çalışıyor ondandırSoğutucun gayet iyi 70 dereceleri görmesi düşündürdü @Aderal adlı arkadaşın değerleri ise PBO limitlerinde yada all core 5.3 ghz civarı çalıştırıyor gibi referans alabilir ve ayarları arkadaş gibi yapabilirsin değerlerin stock hızda bir 7600 ye ait overclock falan yapılmamış o işlemciye
onunki x ama bılmıyorumSoğutucun gayet iyi 70 dereceleri görmesi düşündürdü @Aderal adlı arkadaşın değerleri ise PBO limitlerinde yada all core 5.3 ghz civarı çalıştırıyor gibi referans alabilir ve ayarları arkadaş gibi yapabilirsin değerlerin stock hızda bir 7600 ye ait overclock falan yapılmamış o işlemciye
Fark etmez yukarıda grafik attım 7600 pbo ayarları ile 15k barajını geçiyor.Hocam fanlar %40 da çalışıyor ondandır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
onunki x ama bılmıyorum
Hocam anlamadım açıkcakcası ayar yapmadan önce de 14bin felan alıyortdu şuan 14500.Silikon kalitesi ile alakası var mı bilmiyorum fakat nasıl yapıldığını bilmediğim için denemek istemedim.Konuya biraz bakayım yapabilceğim bir ayar felan varsa denerim.Niye böyle inan bilgim yokFark etmez yukarıda grafik attım 7600 pbo ayarları ile 15k barajını geçiyor.
Sisteminizde bir sorun yok zaten olması gereken değerleri alıyor fakat yukarı mesajda overclock yaptı arkadaş şöyle böyle diyince kayda değer bir artış olmamış o işlemcinin 15k barajını overclock ile rahat geçmesi lazım.Hocam anlamadım açıkcakcası ayar yapmadan önce de 14bin felan alıyortdu şuan 14500.Silikon kalitesi ile alakası var mı bilmiyorum fakat nasıl yapıldığını bilmediğim için denemek istemedim.Konuya biraz bakayım yapabilceğim bir ayar felan varsa denerim.Niye böyle inan bilgim yok![]()
:/ Anladım ayarlardan sonra bir 500-600 artı o kadar.bilemıyorum tabloya bakınca dediğin doğru olabılır.değerler çok da iyi sayılmaz gibi.Ghz olarak 5.1'de çalışıyor önceden 4,8 bandında idiSisteminizde bir sorun yok zaten olması gereken değerleri alıyor fakat yukarı mesajda overclock yaptı arkadaş şöyle böyle diyince kayda değer bir artış olmamış o işlemcinin 15k barajını overclock ile rahat geçmesi lazım.