Neler Yeni

Ryzen 5 7600 ve Noctua u12a ısı değerleri

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Arkadaşlar noctua u12a siperişi vermiştim stok yetmiyor diye fakat hiç testlerdeki gibi sonuç alamıyorum boşta 51 derece oyunlarda ise 80i buluyor emin olamayıp söküp 2. kez tekrar montajladım her şey düzgün gözüküyor ama bu soğutucu ile bu dereceler normal gelmiyor bana hata yaptığım ne olabilir ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İşlemcin önceki haline göre daha yüksek frekanslarda çalışıyor. İşlemcide ne kadar iyi soğutucu varsa frekansı o kadar artırır, o da sıcaklık demek. Artık işlemciler böyle çalışıyor eskisi gibi 50-60 derece işlemci zor görürsün :)

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcin önceki haline göre daha yüksek frekanslarda çalışıyor. İşlemcide ne kadar iyi soğutucu varsa frekansı o kadar artırır, o da sıcaklık demek. Artık işlemciler böyle çalışıyor eskisi gibi 50-60 derece işlemci zor görürsün ön
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önceki dandik kule tipinde 5.1 GHz de çalışıyordu örnek vermek gerekirse oyunda 83 dereceye çıkıyordu testlerde ise 85 şimdi noctuada oyunda 80 e geliyor yine 5.1 GHz de çalışıyor garip tarafı testlerde de 80 derece top noktası ve boşta 51 derece yüksek geldi hiçbir şey çalışmıyor, kutudan bir çoklayıcı 2 tane de tekli pmw kablo çıktı soğutucuda ki 2 kabloyu çoklayıcı ya taktım çoklayıcıyı da CPU fana taktım diğer 2 tane tekli pmw kablo boşta kaldı bu da doğru yapılmış gibi sanırım çıkamadım işin içinden testlerde hep insanlar serin serin çalıştırmış

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Fanlar kaç RPM'de dönüyor. İlk mesajda da yazdım. O testler 20 derece oda sıcaklığında yapılıyor. Hava 40 bilmem kaç derece. Odanda klima yoksa normal. Önceki dandik kule tipini tak ona şimdi bak bir de.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
Arkadaşlar noctua u12a siperişi vermiştim stok yetmiyor diye fakat hiç testlerdeki gibi sonuç alamıyorum boşta 51 derece oyunlarda ise 80i buluyor emin olamayıp söküp 2. kez tekrar montajladım her şey düzgün gözüküyor ama bu soğutucu ile bu dereceler normal gelmiyor bana hata yaptığım ne olabilir ?
Hangi oyunda 80 derece

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Fanları nasıl taktın gösterebilir misin? Kasa fanlarını da. Max hıza çıkıyor o zaman. Fan hızıyla alakalı değil. BIOS'tan PWM moda alıp boştayken daha hızlı çalışmasını sağlayarak boştaki sıcaklıklarını biraz daha düşürebilirsin güzel bir fan eğrisiyle . Fanların ses çıkarmadığı seviyeye kadar arttırabilirsin. 1400 RPM civarı iyidir sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Levent Karakoç
Kullandığın soğutucu nedir ve boşta sıcaklığın kaç
Soğutucu etklerimiz neredeyse aynı olmalı ama sonuç bu işte çözemedim .f
Boşta 40 derecenin altında benim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucu etklerimiz neredeyse aynı olmalı ama sonuç bu işte çözemedim .f
Termal macunda sıkıntı vardır dert etme iyi bir macun iyi işçilik ille çözersin

Top Bottom