Gigabyte b650m DS3H anakartım, Rx 6900xt ekran kartım, Coolermaster td500 v2 kasam ve Deepcool lt720 360mm sıvı soğutmam var. İşlemcim Ryzen 5 7600x ve güç değerlerini biostan aşağı çekerek eco mode'a aldım. İlk montajda soğutucuyu kendi üzerindeki macunla monte etmiştim ancak sıcaklık değerleri eco mode olmasına rağmen boşta 60 derecenin, Valorant gibi patates bir oyunda da 78-79 derecenin altına düşmüyordu. Kasanın hava almasında sorun yoktu; test ettim ve pompanın vidalarını sıkılamayı da denedim, olmadı. En sonunda pompayı çıkardım ve termal macunun biraz dağıldığını fark ettim, macunu silip elimde bulunan Coolermasterın macununu sürdüm ve bu sefer sıcaklıklar 5-6 derece daha arttı
Anakarttan işlemciye sıcaklık limiti tanımladım bu sefer de ekran kartım yanmaya başladı, geri eski haline döndürdüm. Yardım edin, akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. İnternetteki videolarda insanlar eco mode açmadan PBO açık spiderman açıyor benim soğutucumdan kötü bir soğutucu ile 65 derece görüyor, ben eco mode ile sistem boşta o derecelerdeyim. (Ek bilgi olarak montaj sırasında anakartımda pump fan girişi olmadığı için pompanın kablosunu Cpu fan girişine, radyatör fanlarını ise Sys fan girişine taktım. Biostan Cpu fanı max devire aldım ve 3100 rpm devirde çalışıyor olarak gözüküyor. Ayrıca soğutucu, sistem en ufak yüke girdiğinde cızzzz sesi çıkartıyor.)