360mm sıvı soğutucum varÇok değil soğutucun ne o paraya soğutucu bakarsın.
Aralarındaki fark temelde %5-10 civarı bir performans artışı (özellikle oyun dışı çoklu iş yüklerinde) ve 9600X’in biraz daha yüksek boost saat hızları. Ama bu fark çoğu kullanıcı için günlük kullanımda ya da oyunlarda fark edilir düzeyde değil.Arkadaşlar arasında performans farkı var mı arasında 1500 TL fiyat farkı var
Isı probleminden korkuyorumAralarındaki fark temelde %5-10 civarı bir performans artışı (özellikle oyun dışı çoklu iş yüklerinde) ve 9600X’in biraz daha yüksek boost saat hızları. Ama bu fark çoğu kullanıcı için günlük kullanımda ya da oyunlarda fark edilir düzeyde değil.
Eğer sadece oyun için alıyorsan ve arada 1500 TL fark varsa hiç değmez. O parayı daha iyi bir soğutucuya ya da ekran kartına yatırmak çok daha mantıklı olur. Ama render, encoding gibi çok çekirdek kullanan işlerle uğraşıyorsan ve bütçen rahatsa, o zaman 9600X düşünülebilir.
Özetle: Sadece oyun → 7600X yeterli. 1500 TL fark kesinlikle değmez
Lost Ark diye bir oyun oynuyorum. Single core odaklı, işlemciye sağlam yüklenen bir oyun. 9600x aldım ve 7600x ile arasında benchmarklara göre %15-%20 fark var.Arkadaşlar arasında performans farkı var mı arasında 1500 TL fiyat farkı var
Nerden aldın kardeşimLost Ark diye bir oyun oynuyorum. Single core odaklı, işlemciye sağlam yüklenen bir oyun. 9600x aldım ve 7600x ile arasında benchmarklara göre %15-%20 fark var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Thermalright Spirit Plus v2 ile boşta 40 derece yükte 73 derece, arctic mx4(2 yıllık macun) sürdüm.
İşlemciyi ve soğutucuyu hepsiburadadan 9 taksitle aldım.Nerden aldın kardeşim
Hangi satıcıdan aldın kardeşim kimilerinde sorun çıkıyormuş güvenemiyorumİşlemciyi ve soğutucuyu hepsiburadadan 9 taksitle aldım.
DFS bilgisayardan aldım, aldığım gün kargoladılar, sıkı sıkı paketlemişler açarken biraz saydırdımHangi satıcıdan aldın kardeşim kimilerinde sorun çıkıyormuş güvenemiyorum
9000 serisi daha derin çalışıyor ve en 9600x kulanıyorum oyunlarda 68 derece üstü görmedimArkadaşlar arasında performans farkı var mı arasında 1500 TL fiyat farkı var