Neler Yeni

Yardım Ryzen 5600X Overclock & Undervolt Ayarları B550 Steel Legend ile

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Can Uzay
B450M ve Ryzen 5 3600'den Asrock B550 Steel Legend anakart ve Ryzen 5 5600x işlemci yükseltmesi yaptım, Asrock'un biosu baya farklı geldi ayrıca 5600x için de ne ayar yapacağım konusunda kararsız kaldım. Önerdiğiniz bir overclock ayarı var mı?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,775
İsim
Toxpox
İşlemcinin silikon kalitesine bağlı olarak önereceğimiz ayarlar değişecek.
En doğrusu manuel olarak, deneye deneye yapmanız olacaktır.

Tahmini silikonu öğrenmek için aşağıdaki bağıntıda bulunan rehbere bakabilirsiniz.
Rehber - [Güncellendi]Ryzen ClockTuner ile Tek Tıkla İşlemcinizin Overclock Performansını Öğrenin! | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)

Rehberde eksik olarak Load Line Calibration (LLC) ayarı yazılmamış.
Eğer 4 kademeli "LLC" ayarınız var ise 3, 5 kademeli ise 4 yapmanız gerekiyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,398
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Tahmini silikonu öğrenmek için aşağıdaki bağıntıda bulunan rehbere bakabilirsiniz.
Rehber - [Güncellendi]Ryzen ClockTuner ile Tek Tıkla İşlemcinizin Overclock Performansını Öğrenin! | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)

LLC ayarı yapmayı ben tavsiye etmiyorum. Her anakartta LLC olmadığı için, gerçek hayat senaryosu gibi olmasını istediğimden öyle. Ayrıca her anakartın LLC ayarı farklıdır. LLC level 4 yapmasını öneriyorum. 5 level LLC var.

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Can Uzay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Söylediğiniz testi yaptım Golden Sample görünüyor

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    20.5 KB · Hit: 275

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,775
İsim
Toxpox
Söylediğiniz testi yaptım Golden Sample görünüyor
1.3v 4.7GHz önermiş.
Manuel olarak ayarlayıp kullanmanız daha iyi olacaktır.
Soğutucunuz iyi ise 1.3v 4.7GHz, stock soğutucu ya da benzeri ise ayarlara dokunmamanız oyunlar için iyisi olacaktır.

1.3V 4.7GHz yaptıktan sonra stabiliteyi kontrol etmek için Prime95 SmallFFTs testi yapabilirsiniz. Hata alırsanız 1.3V 4.675GHz deneyin. Soğutucunuz yeterli değil ise yapmayın.

LLC ayarını yaptıysanız tekrardan Auto'ya alabilirsiniz.
LLC ayarı yapmayı ben tavsiye etmiyorum. Her anakartta LLC olmadığı için, gerçek hayat senaryosu gibi olmasını istediğimden öyle. Ayrıca her anakartın LLC ayarı farklıdır. LLC level 4 yapmasını öneriyorum. 5 level LLC var.
Gerçek hayat dışına çıkılıyor.
Bazı anakartlar bench test ve stress test olduğunu algılayıp LLC'yi CTR anında maksimuma çekebiliyor fakat oyuna gelince aynısını yapmıyor ve oyunlarda ekstra olarak anlık güç gereksinimlerine dengesizlik yaparak oyun stabilitesini bozabiliyor. CTR'ın önerdiği ayarlar voltaj başına frekansı maksimum olarak ölçtüğü için LLC ayarı önem taşıyor.

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Can Uzay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.3v 4.7GHz önermiş.
Manuel olarak ayarlayıp kullanmanız daha iyi olacaktır.
Soğutucunuz iyi ise 1.3v 4.7GHz, stock soğutucu ya da benzeri ise ayarlara dokunmamanız oyunlar için iyisi olacaktır.

1.3V 4.7GHz yaptıktan sonra stabiliteyi kontrol etmek için Prime95 SmallFFTs testi yapabilirsiniz. Hata alırsanız 1.3V 4.675GHz deneyin. Soğutucunuz yeterli değil ise yapmayın.

LLC ayarını yaptıysanız tekrardan Auto'ya alabilirsiniz.

Gerçek hayat dışına çıkılıyor.
Bazı anakartlar bench test ve stress test olduğunu algılayıp LLC'yi CTR anında maksimuma çekebiliyor fakat oyuna gelince aynısını yapmıyor ve oyunlarda ekstra olarak anlık güç gereksinimlerine dengesizlik yaparak oyun stabilitesini bozabiliyor. CTR'ın önerdiği ayarlar voltaj başına frekansı maksimum olarak ölçtüğü için LLC ayarı önem taşıyor.

Desteğiniz için teşekkürler. 4.7Ghz 1.3v olarak sorunsuz çalışıyor. 4.75te kararlı çalışmadı. Bu arada Asrock anakartın arayüzünden nefret ettim. Ramleri de bir türlü 2400mhz üzerinde çalıştıramadım. Gittim MSI MAG B550 Tomahawk aldım değiştirdim şuan ramleri sorunsuz oc yapabildim. Asrock'u satıyorum, aslında yapı olarak Asrock daha iyi gibi ama arayüz çok vasat geldi bana.

Top Bottom