ibrahimakay
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
benim ki neden sürekli değişiyor ? yanlış bilgin var.Otomatik overclock yok bu modellerde fabrika çıkışı olarak sadece 3.60 ghz’de çalışıyor
benim ki neden sürekli değişiyor ? yanlış bilgin var.Otomatik overclock yok bu modellerde fabrika çıkışı olarak sadece 3.60 ghz’de çalışıyor
1080P PUBG oynuyorum 4.07 volta çıkıyor . Yüzde 60 - 70
benim ki neden sürekli değişiyor ? yanlış bilgin var.
Çözünürlüğüm 2560x1440p düşük çözünürlükte bi problemim yoktu zaten ama yeni monitör aldım ve bu sorunlar çıkmaya başladı mini droplar1080P PUBG oynuyorum 4.07 volta çıkıyor . Yüzde 60 - 70 işlemci kullanıyor.
O kartın 2K çözünürlükte inim inim inlemesi normal. Yeni monitör aldım ve bu sorunlar çıktı deyip sorunu işlemcide aramak garip.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çözünürlüğüm 2560x1440p düşük çözünürlükte bi problemim yoktu zaten ama yeni monitör aldım ve bu sorunlar çıkmaya başladı mini droplar
O kartın 2K çözünürlükte inim inim inlemesi normal. Yeni monitör aldım ve bu sorunlar çıktı deyip sorunu işlemcide aramak garip.
Sorunun işlemciden olmadığını bile bile neden işlemciye oc yapmana yardımcı olalım ki. Sana sorunun kaynağının o olmadığını anlatmaya çalışıyoruz ama sen inatla bildiğini yapmak istiyorsun.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben sadece hızımı 3.6’dan 4.3-4.4’e çıkarmak istiyorum buna göre cevaplar yazın ekran kartıma laf yemekten bıktım bütçe kardeşim bütçe her şeyi yavaş yavaş yeniliyorum sadece overclock ile ilgili yazın lütfen sistemime laf etmek yerine
Sorunun işlemciden olmadığını bile bile neden işlemciye oc yapmana yardımcı olalım ki. Sana sorunun kaynağının o olmadığını anlatmaya çalışıyoruz ama sen inatla bildiğini yapmak istiyorsun.
Geçen hafta 2K monitör aldım, 3-4 gün denedim üründe hiçbir problem olmamasına rağmen iade talebi oluşturdum yarın geri göndericem mesela. Neden? Çünkü ekran kartım yetersiz geldi, sürekli %100 kullanımda ve fps düşüşü yaşadım. Bunun farkında olduğum için 2K monitöre gerek olmadığını anladım. Kimse senin ekran kartını kötülemiyor sadece sistemde düşük kalan parçanın ekran kartı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Ben de 5 yıllık ekran kartı kullanıyorum kimsenin haddine değil zaten senin ekran kartına b"k atmak.
Ayrıca çözünürlük arttıkça yük işlemciden daha çok ekran kartına biner. Örneğin senin çok güçlü bi ekran kartın olsun ama işlemcin ucu ucuna yetiyo olsun. 2K - 4K çözünürlüğe geçince işlemcin rahatlar, yükün büyük kısmını ekran kartın sırtlar. O yüzden sen de 2K monitör alınca ekran kartına daha fazla yük bindiği için performans kaybı yaşıyorsun.