Ryzen 7 3800X ile AMD A320M PRO-E uyumlu mu?

burakbmk2

80+
Reaksiyon skoru
11
Beyler mevcuttaki sistemim;
-Ryzen 5 1500x
-Amd a320m pro-e
(Maalesef bu anakartla işlemciye overclok yapılmıyor)
-1050ti 4gb oc edition
-2x8 3000mhz Vengeance Ram
-120 GB ssd
-500 GB Hdd
-Cooler Master GLite 500w

Şimdi soruma gelecek olursak bu sisteme ryzen 7 3800x işlemci alırsam 3.9 ghz'de çalışır mı?
Ya da ryzen 7 3800x'e uyumlu bir anakart söyler misiniz?

Maximum Anakart için bütçem 1000₺ 4 tane ram slotu ve m2 slotu mutlaka olması lazım.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir de 600-650w kasa almayı düşünüyorum. Mutlaka kumandalı rgb özelliği olsun ve mıkntıslı toz filtreleri olsun.
Kasa için de max bütçem 1000₺ Daha az bir fiyata bulursam anakartı daha iyi almayı düşünüyorum.

Normalde taktığında çalışır (BIOS güncel ise) ama o anakarttaki VRM'ler çok kötü, 3.9 GHz boost göremeyebilirsin, voltaj düşer ve frekans düşer. Sen yine de anakart al, 1000 ₺'ya birazcık daha koy B550 chipsetli anakart al, B550-A PRO öneririm.

Ryzen 7 3700X tercih edin onun yerine, pek fark yok arada, kalan para ile anakart için bütçe yükseltebilirsiniz.
Önerim MAG B550 füze, pardon Tomahawk :)

Normalde taktığında çalışır (BIOS güncel ise) ama o anakarttaki VRM'ler çok kötü, 3.9 GHz boost göremeyebilirsin, voltaj düşer ve frekans düşer. Sen yine de anakart al, 1000 ₺'ya birazcık daha koy B550 chipsetli anakart al, B550-A PRO öneririm.
Teşekkür ederim açıkcası msi anakarta tekrar bulaşmak istemiyorum. Şuan ki kullandığım anakart fabrika çıkışlı ses kartı bozuk ve maalesef a320m serisi anakartlarda ryzen işlemcilerin boost özelliği, overclock yapılmıyor. Bi antipati oldu msi anakarta karşı :))

benim a320 im vardı en fazla 2. nesil açıyordu ondan r5 2600 almıştım diye hatırlıyorum
Güncel BIOS ile Ryzen 3000 serisi işlemcileri kullanabiliyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim açıkcası msi anakarta tekrar bulaşmak istemiyorum. Şuan ki kullandığım anakart fabrika çıkışlı ses kartı bozuk ve maalesef a320m serisi anakartlarda ryzen işlemcilerin boost özelliği, overclock yapılmıyor. Bi antipati oldu msi anakarta karşı :))
Sırf MSI diye almamazlık yaparsan çok şey kaybedersin. Ses kartı bozuk diye niye MSI'a suçu atıyorsun? Garantiye yollayabilirdin? Her markada bozuk ürün çıkabiliyor, normal bir şey bu.

Güncel BIOS ile Ryzen 3000 serisi işlemcileri kullanabiliyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sırf MSI diye almamazlık yaparsan çok şey kaybedersin. Ses kartı bozuk diye niye MSI'a suçu atıyorsun? Garantiye yollayabilirdin? Her markada bozuk ürün çıkabiliyor, normal bir şey bu.
maalesefki işimden dolayı garantiye gönderemiyorum 1-2 saat bilgisayar olmazsa bile sıkıntı benim için. Ama arkadaşların söylediği anakartlar ile karşılaştırıp değerlendireceğim tekrardan teşekkürler (:

Geri