Neler Yeni

Ryzen 7 5800x3d için 240mm sıvı soğutma yeterlimi ?

SinanKk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sinan
Vatanda Pardus 6800 gaming gen tr de olan sistemi topladık ssd ve kasa ve sıvı soğutucuyu değiştirelim diyip 29 bin tl lik kasayı 45 bin tl yaptılar ve bu kasaya RTX 4090 sığabilir kurnazlık olduğunu bildiğimiz için mağaza mağaza gezintiye çıktık en son elimiz boş döndük benim orda takıldıgım konu ise ryzen 7 5800x3d modeline 240mm yetmez diyip 360mm lerin bile kalitelisini takalım dediler çoğu konudada 240mm yeterli demişlerdi fakat 2023 ten bugüne pekte ryzen 7 5800x3d için sıvı soğutma önerisi göremedim.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Vatanda Pardus 6800 gaming gen tr de olan sistemi topladık ssd ve kasa ve sıvı soğutucuyu değiştirelim diyip 29 bin TL lik kasayı 45 bin TL yaptılar ve bu kasaya RTX 4090 sığabilir kurnazlık olduğunu bildiğimiz için mağaza mağaza gezintiye çıktık en son elimiz boş döndük benim orda takıldıgım konu ise ryzen 7 5800x3d modeline 240mm yetmez diyip 360mm lerin bile kalitelisini takalım dediler çoğu konudada 240mm yeterli demişlerdi fakat 2023 ten bugüne pekte ryzen 7 5800x3d için sıvı soğutma önerisi göremedim.
Anakart eğer çok üst düzey ise 360 daha iyi olacaktır, fakar eğer çok fazla overclock yapmak gibi bir niyetiniz yok ise orta seviye bir b550 anakart ve 240mm sıvı soğutma yeterli olacaktır.
Bence sıvı soğutma almaya gerek yok eğer overclock yapmayacaksan, hava soğutma hayli hayli yeter.
Bu soğutucu sana max 80 derece gördürtür overclock yapmazsan.
Soğutucuyu ayrı alıp vatandaki abiye yaktırtabilirsin, ben kasayı ayrı aldığımda yapmışlardı. Onun dışında her şey dediğim gibi.

MveA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Mehmet Ali
Screenshot_2023_05_05-1.png

Zalman Reserator5 Z24 Özellikleri:
Screenshot_2023_05_05-2.png

Testler bana ait ve şu an aktif olarak kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

SinanKk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart eğer çok üst düzey ise 360 daha iyi olacaktır, fakar eğer çok fazla overclock yapmak gibi bir niyetiniz yok ise orta seviye bir b550 anakart ve 240mm sıvı soğutma yeterli olacaktır.
Bence sıvı soğutma almaya gerek yok eğer overclock yapmayacaksan, hava soğutma hayli hayli yeter.
Bu soğutucu sana max 80 derece gördürtür overclock yapmazsan.
Soğutucuyu ayrı alıp vatandaki abiye yaktırtabilirsin, ben kasayı ayrı aldığımda yapmışlardı. Onun dışında her şey dediğim gibi.
Güzel anlatmışsınız fakat genede bir sorum olucak yük altında tutucam sistemi dolayısıyla ısınmalar aşırı olucak isterseniz ürün linkini atabilirim anakartı hiç değişime sokmadım anladığım kadarıyla 360mm gerekicek çünkü overclock yapabildiğim en son ayarda olucak

Hocam anlamadığım tek konu pardus 6800 de olan anakartı değiştirmesem 360mm işlevini hayli hayli yaparmı

Kasa değiştirmeye gerek varmı yoksa vento gayet yeterlimi

Şimdiden çok teşekkürler.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Güzel anlatmışsınız fakat genede bir sorum olucak yük altında tutucam sistemi dolayısıyla ısınmalar aşırı olucak isterseniz ürün linkini atabilirim anakartı hiç değişime sokmadım anladığım kadarıyla 360mm gerekicek çünkü overclock yapabildiğim en son ayarda olucak

Hocam anlamadığım tek konu pardus 6800 de olan anakartı değiştirmesem 360mm işlevini hayli hayli yaparmı

Kasa değiştirmeye gerek varmı yoksa vento gayet yeterlimi

Şimdiden çok teşekkürler.
Sana kişisel tavsiyem eğer bütçeniz yeterliyse coolermaster bir kasa almanız çok daha iyi olacaktır, hem kasa içi fan sayısı bakımından, hem de üst tarafının 360mm sıvı soğutma desteğinden dolayı. Diğer modelin detaylarını bulamadım ama ön tarfta onunda sıvı soğurma desteği var. (coolermaster ın hem üstte, hem önce.
Cooler Master MasterBox TD500 V2 modeli
Anakart olarak Msi Mpg B550 Gaming Plus gayet yeterli, aşırı iyi bir şey almana gerek yok, tomohawk çok faklı bir anakart değil, işlemci beslemesi olarak aynılar.
Soğutucu olarak sadece s240m veya 280m sıvı soğutma alabilmen üzücü, bence hava soğutmayı al ama sonra 360 a geç, hava soğutmayı da satarsın diyim yani.

Siyah olan bir tık daha iyi haberin olsun.
PSU olarak kesinlikle 850w almanızı tavsiye ederim, 650w yeter diyenler olacaktır, bir bakıma haklılar fakat 750w kullananlarda bile yetersiz watt ile karşılaşanlar olmuş, deneyim hesaplamadan daha üstündür her zaman.

SinanKk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sana kişisel tavsiyem eğer bütçeniz yeterliyse coolermaster bir kasa almanız çok daha iyi olacaktır, hem kasa içi fan sayısı bakımından, hem de üst tarafının 360mm sıvı soğutma desteğinden dolayı. Diğer modelin detaylarını bulamadım ama ön tarfta onunda sıvı soğurma desteği var. (coolermaster ın hem üstte, hem önce.
Cooler Master MasterBox TD500 V2 modeli
Anakart olarak Msi Mpg B550 Gaming Plus gayet yeterli, aşırı iyi bir şey almana gerek yok, tomohawk çok faklı bir anakart değil, işlemci beslemesi olarak aynılar.
Soğutucu olarak sadece s240m veya 280m sıvı soğutma alabilmen üzücü, bence hava soğutmayı al ama sonra 360 a geç, hava soğutmayı da satarsın diyim yani.

Siyah olan bir tık daha iyi haberin olsun.
PSU olarak kesinlikle 850w almanızı tavsiye ederim, 650w yeter diyenler olacaktır, bir bakıma haklılar fakat 750w kullananlarda bile yetersiz watt ile karşılaşanlar olmuş, deneyim hesaplamadan daha üstündür her zaman.
Hocam dediklerinizin hepsini yaptım

Sadece msi 360mm hakkında kötü yorumlar gördüm çoğu kişi arctic liquid ll gibi modeller öneriyor soğutmada iyi diyorlar orası kafamı karıştırdı.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Hocam dediklerinizin hepsini yaptım

Sadece msi 360mm hakkında kötü yorumlar gördüm çoğu kişi arctic liquid ll gibi modeller öneriyor soğutmada iyi diyorlar orası kafamı karıştırdı.
Teknik b akımdan msı daha iyi.
Yorumlara baktığımda adam gibi karşılaştıran olmamış, iki soğutucuda da sorun çıkmaz, istersen onu da alabilirsin ama teknik bakımdan msı daha iyi kankam.

Top Bottom