soğutma pompasını cpu obt yazana taktım cpu fanlarını da çoklayıcı ile cpu fana taktım
bunu nasıl yapabilirim hocam ?BIOS üzerinden pompanın bağlı olduğu portu pompaya uygun full çalışacak şekilde ayarlarsan devirdaim sürekli olacağından sıcaklıklar daha iyi seviyeye gelecektir.
Fan hızı kadar pompa dönüyor şu an o yüzden içerisindeki sıvı yavaş dönüyor belki dönemiyor bile.
BIOS dan bunu ayarlaman lazım. Anakartta AIO PUMP girişi yok sanırım. Altta uyarı var tüm fanlar AIO PUMP olarak kullanılabilir diyor.
Ama bunu da BIOS üzerinden CPU OPT girişini AIO PUMP olarak göstermen lazım.
Alıntıyı görüntüle
performans kaybı yaşar mıyım fps düşüşü vs ?Pricision boost overdrive a gir, advanced yap,
curve optimizer e gir, all core yap, negative deyip, -30 ver.
bios da cpu obt var orda fan hızı sanırım normal yazıyor silent ve full speed var onu ne yapmalıyım dediğinizin olması için ?BIOS üzerinden pompanın bağlı olduğu portu pompaya uygun full çalışacak şekilde ayarlarsan devirdaim sürekli olacağından sıcaklıklar daha iyi seviyeye gelecektir.
Fan hızı kadar pompa dönüyor şu an o yüzden içerisindeki sıvı yavaş dönüyor belki dönemiyor bile.
BIOS dan bunu ayarlaman lazım. Anakartta AIO PUMP girişi yok sanırım. Altta uyarı var tüm fanlar AIO PUMP olarak kullanılabilir diyor.
Ama bunu da BIOS üzerinden CPU OPT girişini AIO PUMP olarak göstermen lazım.
Alıntıyı görüntüle
Yok bende öyle kullanıyorum yapman lazım. Aynı performansı daha düşük 5 10 derece daha az sıcaklıklarda alabiliyorsun.performans kaybı yaşar mıyım fps düşüşü vs ?
Full speed yap pompa sürekli çalışsın.bios da cpu obt var orda fan hızı sanırım normal yazıyor silent ve full speed var onu ne yapmalıyım dediğinizin olması için ?
Bilmiyorum GIGABYTE anakart kullanmadım, ya forumda arkadaşlardan destek al yada youtube videolarını izle.bunu nasıl yapabilirim hocam ?
sen bu şekilde kaç derece de tutabildin işlemciyi aynı sanırım işlemcilerimiz ?Yok bende öyle kullanıyorum yapman lazım. Aynı performansı daha düşük 5 10 derece daha az sıcaklıklarda alabiliyorsun.
Hatta ek olarak ben undervolt da yaptım. offset - 0.1 değerinde. Bir tık performans CB R23 de düşüyor ama oyunlarda hiçbirşey hissetmiyorsun. Sıcaklıkta düşüyor ama. Ve bence böyle kullanmak lazım.
Ben buradan gördüm bu şekilde yaptım. Burada Asus anakart ama mantığını gör yapılması gerekenlerin. Sende Gigabyte da yapan youtube videolarına bakmanı önereceğim.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-7-5800x3d-stabil-ayarlarim.770874/
Full speed yap pompa sürekli çalışsın.
Bilmiyorum GIGABYTE anakart kullanmadım, ya forumda arkadaşlardan destek al yada youtube videolarını izle.
sen bu şekilde kaç derece de tutabildin işlemciyi aynı sanırım işlemcilerimiz ?
dediğiniz ayarları yaptım cinebench testinde 90 dereceydi 80 dereceye düştü yani 10 derecelik bi düşüş oldu performasn kaybı varmı yok mu bilmiyorum henüz ona bakmadım termal macun olarakYok bende öyle kullanıyorum yapman lazım. Aynı performansı daha düşük 5 10 derece daha az sıcaklıklarda alabiliyorsun.
Hatta ek olarak ben undervolt da yaptım. offset - 0.1 değerinde. Bir tık performans CB R23 de düşüyor ama oyunlarda hiçbirşey hissetmiyorsun. Sıcaklıkta düşüyor ama. Ve bence böyle kullanmak lazım.
Ben buradan gördüm bu şekilde yaptım. Burada Asus anakart ama mantığını gör yapılması gerekenlerin. Sende Gigabyte da yapan youtube videolarına bakmanı önereceğim.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-7-5800x3d-stabil-ayarlarim.770874/
Full speed yap pompa sürekli çalışsın.
Bilmiyorum GIGABYTE anakart kullanmadım, ya forumda arkadaşlardan destek al yada youtube videolarını izle.
curve yi bende -30 yaptım undervolt offset ayarını bulamadım biosda onu yapamadım radyatöre bağlı olan fanlar normal hızda ben sadece cpu obt yi full speed e aldımŞimdi güncel yaptım.
Ayarlarım alttaki şekilde.
PBO curve optimizer all core -30
undervolt offset - 0.1
Fanlar fullde
min 35
max 67-70 olur
Bunlar CB R23 testi için oyunlarda daha da az olur 55 lerde gezer bu kadar yüke girmiyor çünkü.
Bende kule tipi soğutucu var. Onu unutma. Be Quite Dark Rock 4
CPU fanları haricinde kasada
5 fan içeri üflüyor
2 fan egzoz
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bende onu kullanıyorum zaten Kryonaut extreme kendi kasamda onu kullanırım. MX4 başka pclerde ucuz diye kullanırım.dediğiniz ayarları yaptım cinebench testinde 90 dereceydi 80 dereceye düştü yani 10 derecelik bi düşüş oldu performasn kaybı varmı yok mu bilmiyorum henüz ona bakmadım termal macun olarak
Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extreme alsam faydası olur mu şuanda 635 TL bi fiyatı var almaya değer mi yani şuanda üzerinde sürülü olan mx4 macun
pompanın altında jelatini unutmadınız dimi söktünüz mü jelatini.dediğiniz ayarları yaptım cinebench testinde 90 dereceydi 80 dereceye düştü yani 10 derecelik bi düşüş oldu performasn kaybı varmı yok mu bilmiyorum henüz ona bakmadım termal macun olarak
Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extreme alsam faydası olur mu şuanda 635 TL bi fiyatı var almaya değer mi yani şuanda üzerinde sürülü olan mx4 macun
Mesaj otomatik birleştirildi:
curve yi bende -30 yaptım undervolt offset ayarını bulamadım biosda onu yapamadım radyatöre bağlı olan fanlar normal hızda ben sadece cpu obt yi full speed e aldım
kasanın içi bu şekildeBende onu kullanıyorum zaten Kryonaut extreme kendi kasamda onu kullanırım. MX4 başka pclerde ucuz diye kullanırım.
5 derece kadar olur. Bence ama sıvı soğutmada senin sıcaklıkların çok anormal ya kasanın hafa akışı kötü. yada başka bir şey var.
Radyatör fanların. Üstte yukarı dışarı doğru üflüyor dimi? içeri kasaya doğru üflemesin.
Ama senin sıvı soğutmanda sorun olabilir. Pompası arızalımı acaba. Kronik sorunlu olanlardan değilmi senin aldığın. Ya ucuz diye yada kronik sorunlu olabilir.
pompanın altında jelatini unutmadınız dimi söktünüz mü jelatini.
evet evet söktüm undervolt offset - 0.1 ayarını bulamadım biosta nerde olur ?Bende onu kullanıyorum zaten Kryonaut extreme kendi kasamda onu kullanırım. MX4 başka pclerde ucuz diye kullanırım.
5 derece kadar olur. Bence ama sıvı soğutmada senin sıcaklıkların çok anormal ya kasanın hafa akışı kötü. yada başka bir şey var.
Radyatör fanların. Üstte yukarı dışarı doğru üflüyor dimi? içeri kasaya doğru üflemesin.
Ama senin sıvı soğutmanda sorun olabilir. Pompası arızalımı acaba. Kronik sorunlu olanlardan değilmi senin aldığın. Ya ucuz diye yada kronik sorunlu olabilir.
pompanın altında jelatini unutmadınız dimi söktünüz mü jelatini.
olması gerektiği gibi doğru fanlar. Pompa montajınız doğrumu tam sıkı bir şekilde temas ediyor mu? Jelatini söktüğünüzü hatırlıyor musunuz?kasanın içi bu şekilde
evet evet söktüm undervolt offset - 0.1 ayarını bulamadım biosta nerde olur ?
evet tam sıkı özellikle kontrol ettim jilatini de söktümolması gerektiği gibi doğru fanlar. Pompa montajınız doğrumu tam sıkı bir şekilde temas ediyor mu? Jelatini söktüğünüzü hatırlıyor musunuz?
Emin olmamakla birlikte sanırım buradan yapılıyor gigabyte da.ayarını bulamadım biosta nerde olur ?