https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-8-ghz-kutusuz-fansiz-fiyati,632153757.html kafayı yersin bu fıyattan almadım 10 500 e kadar cıktı tekrar 8150 liralara gerilemiş 7500f i 5300 e almasaydım 2 gun daha bekleseydım direkt alırdım
anlamadığınız nokta nedirMesele nedir
7500f aldım 5300tl ye sizce iade edip 7700 ü bu fiyattan almalı mıyımBu işlemcinin fiyatını 8000-10bin arasında değiştiriyorlar sürekli. Bir gün 8000, ertesi gün akakçede en ucuzu 10bin lira oluyor.
Evet 7700 bu fiyata değer.7500f aldım 5300tl ye sizce iade edip 7700 ü bu fiyattan almalı mıyım
hocam merak ettıgım bır konu var kagıt uzerınde onbellek ve diğer cogu oranlar aynı ıken cekırdek farkları var sadece ne oluyor da 7700 daha iyi oluyorEvet 7700 bu fiyata değer.
Amaç oyunsa değmez uğraşmaya bence.7500f aldım 5300tl ye sizce iade edip 7700 ü bu fiyattan almalı mıyım
adobe programları ıcın kullanmıcam amacım metın2 açmak olabilidiğince işlemci gücü gerekiyor fiyatı da ona göre olması gerekiyorAmaç oyunsa değmez uğraşmaya bence.
O zaman yapıştır gitsinadobe programları ıcın kullanmıcam amacım metın2 açmak olabilidiğince işlemci gücü gerekiyor fiyatı da ona göre olması gerekiyor
Çekirdek render ve oyunlar için önemli bir şey. Diyelim ki oyunda 6 çekirdek yetmiyor. İşlemcinin tüm çekirdekleri %100 kullanınca oyun kasmaya başlar. Böyle durumlarda 8 ve 12 çekirdekliler kasma yaşamıyor.hocam merak ettıgım bır konu var kagıt uzerınde onbellek ve diğer cogu oranlar aynı ıken cekırdek farkları var sadece ne oluyor da 7700 daha iyi oluyor
oyunlarda bakıyorum hocam aralarında fark 5 10 15 fps oynuyor max bazen aynı fps lerı verıyorlar metin2 açısından hangisi daha iyi olur bilemedimÇekirdek render ve oyunlar için önemli bir şey. Diyelim ki oyunda 6 çekirdek yetmiyor. İşlemcinin tüm çekirdekleri %100 kullanınca oyun kasmaya başlar. Böyle durumlarda 8 ve 12 çekirdekliler kasma yaşamıyor.
İşte günümüz oyunlarına 6 çekirdek yettiği için fps farkı az görünüyor. NFS heat, AC odyssey, starfield gibi işlemciyi zorlayan oyunlar var. Online oyunlarda da var.oyunlarda bakıyorum hocam aralarında fark 5 10 15 fps oynuyor max bazen aynı fps lerı verıyorlar metin2 açısından hangisi daha iyi olur bilemedim