Konuyu canlandırmak istedim biraz can sıkıcı bir durumla karşı karşıyayım en baştan söylemek isterimki bütceme göre işlemcisi iyi bir sistem toplamak istedim çünkü cpu benim için önemliydi vs build almak için vs. Konuyu kısaca anlatmak istiyorum çok fazla yeni sistemler gaming sistemlerden anlamıyordum bu yüzden x serilerinin bu kadar çok ısındıgını bilmiyordum. 7700x için fp bir kule tipi yada sıvı soğutma istiyorum öneri olarak 75 80 derecelere okeyim zaten çünkü suanda 95 derecelerde geziyorum hoş değil havalar daha ısınmadı
Mevcut sistemim şu şekilde:
Kasa:
PowerBoost PR028BW White 650W 80+Bronze Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
SSD:
GoodRam 2TB PX700 NVMe
İşlemci: 7700x
CPU SOĞ: DarkFlash Shadow PRO Fantasy RGB 100mm
Ram: Crucial CB16GU4800 16 GB DDR5 4800 MHz x2
Anakart: msi pro a620m-e
ekran kartı: rx 7600 v2 dual
genel olarak o karta bu cpu vs olurmu diyebilirsiniz ama dediğim gibi fiyatı düşük tutup cpu iyi olan bir sistem gerekliydi bana sistem olarak çok iyi sorunum yok fakat cpu sıcaklıgı konusunda sorun yaşıyorum kasaya sığması biraz zor oldugu için sıvı soğutucu çok taraftar değilim kasanın üstünde 2 fan var radyatör kısmında yani cpu power soketine dayanıyor yani oraya radyatör artı fan olursa sanki sığmayacak diye hissediyorum o yüzden önceliğim kule tipi ama bu işlerden daha iyi anlayan kişilerin yorumlarını dinlemek istiyorum ne önerirsiniz?
her şey için teşekkürler