Ryzen 7 7800X3D aylık 1700tl taksit alınır mı?

Sen önce o ağzını topla gram bilgin yok konuşuyorsun. Ekran kartı %100 çalışınca ekstra kareyi çizip ekrana babaannen mi yolluyor? Ne kadar cahil işe yaramaz adam var hepsi buraya toplanmış gerçekten acayip.
Normalde hem cpu hem gpu nün %100 çalışması gerekmiyor mu 60-70de ise darboğaz olduğunu anlamina mi geliyordu hatırlamıyorum

9 taksit peşin fiyatına alınır mı?

Mesela tlou part 2 de 2k da imzamdaki sistem ile 80 fps alıyorsam bu işlemci ile kaç alırım? 120 olur mu

Alıntıyı görüntüle
Bazı oyunlarda yüzde 20 civarı bir artış fps'lerde.
Ama videoya bakarsak 1 oyun hariç diğer oyunlarda FPS sabit kalmış.
Bunun sebebi 7500f'in de besleyebiliyor olmasıdır.
Devasa farklar daha yüksek 5080/5090 gibi kartlarda veya işlemci ağırlıklı oyunlarda ortaya çıkar.

Normalde hem cpu hem gpu nün %100 çalışması gerekmiyor mu 60-70de ise darboğaz olduğunu anlamina mi geliyordu hatırlamıyorum
Arkadaşların cahilliğine veriyorum. Sorsan PC parçalarının görevini söyleyemezler ama gelmiş bana x3d ne onu anlatıyor. Hesap basit! İşlemci oyundaki bilgiyi hesaplar ve saniyede kaç kare çizebileceğini ekran kartına söyler. Ekran kartı ise işlemcinin hesaplayabildiği kareyi, kendi gücüne göre işler ve ekrana saniyede o kadar kare yansıtır. Yani ekran kartı kullanımı eğer %100 ise işlemcinin ne olduğunun artık önemi yoktur. Hiçbir senaryoda ekran kartı ve işlemcinin aynı anda %100 olduğunu göremezsin. İlla birisi darboğaz yapacaktır. Mükemmel bir denge yakaladınız diyelim. Bu sefer oyun motoru buna müsade etmeyecektir.

Hayir cozunurluk yukseldikce islemci yuku azalir mesela 1080p de%80 se 2 k da% 50 4 k da% 30 kullanir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu videoya bakarak anlarsin zaten ikisinde de ekran karti kullanimi ayni 2 k cozunurluk ve farka bak

hayır, gpu %100 çalışmalı (her oyunda çalışmayabilir, bazi oyunlarda yapısı gereği 9800x3d koysan bile %70-80 de kalabilir örneğin valorant) cpu ise ne kadar az kullanilirsa o kadar iyi. eğer sadece oyun açtığında işlemcin %100 e dayanirsa ani fps droplari yeme riskin var, çünkü her zaman aynı yuzdelikte kullanmiyor oyunlar işlemciyi, bi tik daha fazla kullanmasi gereken yerde hali hazirda %100 olduğu için drop yersin. bunun dışında drop yemesen bile arka planda hiçbir iş yapamaz hale gelirsin, atıyorum discordda arkadaslarinla konusmak, spotifydan şarkı açmak, hatta en ufak mouse klavye driver programlarinda bile kasma donma yaşarsın pcden nefret eder hale gelirsin. gerçek darboğazin 2 türü var, birincisi üstte dediğim gibi işlemcinin %100 dayanmasi, 2. si ise ekran kartının %100 kullanima ulaşamamasi. bir de ekran kartı darbogazi denen bir şey var, bi önceki mesajlarda verdiğim örnek üzerinden anlatayim 9800x3d, 5090i bile tasiyacak güçte, fakat sen gidipte rtx3050 takarsan sisteme bu sefer ekran kartın sonuna kadar kullanılır sorun yok fakat işlemcin normal şartlar altında daha iyi bir gpu ile 500 fps verebilecekken rtx3050nin düşük gücü yüzünden 200 fps anca alırsın. yani daha fazla fps almani kisitlayan faktör ekran kartının gücü olur, bunun sisteme bir zarari yok sadece islemcini tam potansiyel kullanmamis olursun ama bana kalırsa pc toplarken zaten böyle yapmak mantıklı olan. işlemcini çok dandik seçersen bu sefer ekran kartı değişmek istediğinde yeni ekran kartini besleyemez, fakat islemcini en başından sağlam alırsan ileride daha iyi ekran kartı taksan bile sorunsuz kullanırsın. tabii ki gidip en pahalı işlemciyi alıp takın demiyorum ama örnek vermek gerekirse şuan ryzen 5600 ile rtx5060 alicaksa birisi, ryzen 5700x'e yukseltmesi ileride daha güçlü karta gectiginde daha sorunsuz deneyim yaşamasini sağlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşların cahilliğine veriyorum. Sorsan PC parçalarının görevini söyleyemezler ama gelmiş bana x3d ne onu anlatıyor. Hesap basit! İşlemci oyundaki bilgiyi hesaplar ve saniyede kaç kare çizebileceğini ekran kartına söyler. Ekran kartı ise işlemcinin hesaplayabildiği kareyi, kendi gücüne göre işler ve ekrana saniyede o kadar kare yansıtır. Yani ekran kartı kullanımı eğer %100 ise işlemcinin ne olduğunun artık önemi yoktur. Hiçbir senaryoda ekran kartı ve işlemcinin aynı anda %100 olduğunu göremezsin. İlla birisi darboğaz yapacaktır. Mükemmel bir denge yakaladınız diyelim. Bu sefer oyun motoru buna müsade etmeyecektir.
4k max ayarlarda test ediliyor, 3 işlemcide ekran kartını %100 kullanima kadar zorluyor ama bak sen şu ise niyeyse 7800x3d digerlerine farkı atıp geçiyor. lütfen biraz araştırıp gel, belliki daha önce hiç üst seviye işlemci veya ekran kartı kullanmamissin

Son düzenleme:
fps artabilir ama bekledigin kadar çok olur mu bilemedim bende bi 15 20 fps attı ama 12600kf ile 3090 ti kulanıyordum ryzen 9800x3d geçtim belki biraz darbogaz+işlemci gücü artmış olabilir
yani cs tarzı oyunlarda artar
hikayeli oyunlarda artış olur ama ne kadar olur bilemem

Geri