Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 7800x3d BIOS Ayarları Nasıl Yapılır?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Çoklu Konu, Spam
arkadaşlar öncelikle merhabalar daha dün sistemimi topladım ve hazır hale getirdim fakat bios ayarları ve bu işlemciyle alakalı ayarları nasıl yapacağımı bilemedim için bilen ve bu durumda daha önce tecrübe sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirse çok çok sevinirim şimdiden teşekkürler bios en son sürüme güncellendi ddr5 ilk defa geçtim hiç bilgim yok bu işlemciyi en performanslı şekilde nasıl ayarlarım bunun öğrenmek istiyorum

İşlemci : Ryzen 7 7800x3d
Anakart : Asus B650-Plus
Ram : XPG 32 GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Galax Rtx 4080 Super
Psu : MSİ A850GL 850w gold

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Burhan Bey
Merhaba, güzel sitem olmuş, güle güle kullanın.

RAMler için EXPO ayarını açtıysanız çokta bir ayar yapmanıza gerek yok, default ayarlarda kullanabilirsiniz.

CPU için bir kaç stres testi yapıp değerlerini kontrol edin. Tam yük altında kaç watt çekiyor, hangi frekansta çalışıyor gibi. İhtiyaç duyulursa BIOS dan PBO ve CPB gibi ayarları aktif hale getirebilirsiniz.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, güzel sitem olmuş, güle güle kullanın.

RAMler için EXPO ayarını açtıysanız çokta bir ayar yapmanıza gerek yok, default ayarlarda kullanabilirsiniz.

CPU için bir kaç stres testi yapıp değerlerini kontrol edin. Tam yük altında kaç watt çekiyor, hangi frekansta çalışıyor gibi. İhtiyaç duyulursa BIOS dan PBO ve CPB gibi ayarları aktif hale getirebilirsiniz.
benim anakartımda hocam normal bi de pbo enhancement diye bir ayar var şuanda pbo enhancement şeçili bu ayarı açtım ama ne işe yarar çok bilmiyorum

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Burhan Bey
Otomatik hız aşırtma işlemi oluyor, voltajı arttırıp frekansı biraz daha yukarı çekiyor. Dediğim gibi, stes testi yapıp değerlerinizi kontrol edin.

Bu arada monitör nedir? Hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz?

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Otomatik hız aşırtma işlemi oluyor, voltajı arttırıp frekansı biraz daha yukarı çekiyor. Dediğim gibi, stes testi yapıp değerlerinizi kontrol edin.

Bu arada monitör nedir? Hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz?
Monitörüm Dell2724d 2k 165 hz o zaman o ayarı da açmaya gerek yok ben sadece expo tweaked açsam yeterli olur dimi ?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Burhan Bey
Bu işlemcinin alametifarikası 1080p de ortaya çıkıyor, 2K ve 4K da sıradanlaşıyor. Oyun içinse 2K da açmanın çokta mantığı yok, tabi PC yi farklı işler için de kullanıyorsanız (edit, render, 3D modelleme gib) faydası olacaktır.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,037,791
Üyeler
164,562