Ryzen 7 7800X3D ısınma problemi

yusufodd

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese selamlar.
Öncelikle işlemcim Ryzen 7 7800X3D bilgisayarımı incehesaptan hazır sistem olarak aldım. İşlemcim zamanla çok ısındığını farkettim fanlarım sürekli yüksek seste çalışıyor uygulama yükleyip derecesine baktığımda 80lere çıktığını gördüm. Sıvı soğutma olarak 360mm gayet yeterli olacağını düşünüyorum fakat bir türlü soğutamıyorum bu işlemciyi. Tahmin olarak acaba sıvı soğutucumda bir problem mi var veya yanlış mı monte edilmiş tam anlamadığım için yorum da yapamıyorum. Yüklediğim fotoğraflardan sıvı soğutucu ve diğer fanların montajı doğru mu bi kontrol edebilir misiniz anlayan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Ekler

• IMG_4293.webp
    IMG_4293.webp
    849 KB · Hit: 65
  • IMG_4292.webp
    IMG_4292.webp
    1,018.4 KB · Hit: 64
hocam sistemi almadan konu açmanız en iyisi normalde herkes aynı hatayı yapıyor forumda 1 kişi önermez mesela o soğutmayı
Aslında işin gerçeği hem fiyat biraz düşük olsun hem sıvı soğutma açısından çok büyük fark olacağını düşünmediğim için üstünde çok durmadım ileride gerçekten büyük problem olursa ilk işim onu değiştirip işlemcinin macununu yenilemek olacak.

Ömür azalması söz konusu değil lakin sıvı sogutucu ömrü bakımından üste taksa daha iyi
ömrü azalması nasıl söz konusu değil kardesim işlemci kullanıyoruz ben 2 işlemcimi cahilliğim yüzünden çöpe attım ısınma problemi üzerine boş konuşmuyoruz burda.

80 dereceye çıktı diye ömrü azalmaz
kardesim siz de haklısınız ama 2 islemcimi ben ısı sorunu yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım yine de dikkat etsin 3d oyunlarda 80 iyi ama benim belki de kronik problemi var diye sıkıntı cıkartmıs olabilir.

ömrü azalması nasıl söz konusu değil kardesim işlemci kullanıyoruz ben 2 işlemcimi cahilliğim yüzünden çöpe attım ısınma problemi üzerine boş konuşmuyoruz burda.
Rızacım problemi zaten çözdüm şu an boşta 40 pubg lol vs gibi oyunlarda max 56yı görüyorum fanlarım dahi düşükte çalışıyor çok ısınmadığı için. Yukarıda da açıkladım işlemci boostu ‘Agresif’ seçeneğindeymiş onu devre dışı bıraktım çok az miktarda fps düşüşü yaşatıyor hissettirmeyecek şekilde ama asla ısınmıyor işlemcim. Zaten güçlü bir işlemci olduğu için boostunu açmama gerek bile kalmıyor

Rızacım problemi zaten çözdüm şu an boşta 40 pubg lol vs gibi oyunlarda max 56yı görüyorum fanlarım dahi düşükte çalışıyor çok ısınmadığı için. Yukarıda da açıkladım işlemci boostu ‘Agresif’ seçeneğindeymiş onu devre dışı bıraktım çok az miktarda fps düşüşü yaşatıyor hissettirmeyecek şekilde ama asla ısınmıyor işlemcim. Zaten güçlü bir işlemci olduğu için boostunu açmama gerek bile kalmıyor
Fps düşüşü yanlış anlaşılabilir 300 fps alıyorsam 290 alıyorum gibi düşünebilirsiniz.

Frekanslar ne durumda?

Bende 5700x3d var aynı seninki gibiydi mx6 sürdüm 240mm termalright frozen notte var birde underwolt oyunlarda 48-50 derece en fazla şuan

Geri