Neler Yeni

Ryzen 7 7800x3d Sizce Nasıl?

Basent

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Barkın
Isı değerleri korkutmasın sizi ani ısınmaları önemsizdir harici en iyi oyun işlemcilerinden birisi. Hayırlı uğurlu olsun. Umarım ikinci elden uygun fiyata almışsınızdır :) Daha da tatlı olur
İkinci el güven vermedi hocam. Uygun bir fiyata sıfır aldım tray olarak. Biraz zaman geçti tabi bütçeyi ayarlayıp anakartı daha yeni aldım kullanmak bugün nasip olacak inşallah.
Isı değerleri hakkında; mevcut olarak peerless assassin kullanıyorum onunla soğutacağım. Kasam 240mm sıvı soğutucu destekliyor. Ona para vermek istemedim ilerleyen zamanlarda kasa değiştirdiğimde 360mm sıvı soğutma alırım diye düşündüm. Biliyor musunuz değerler nasıl olur veya tahmininiz var mı hocam?

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,229
İsim
mehmet ali oğuz
İkinci el güven vermedi hocam. Uygun bir fiyata sıfır aldım tray olarak. Biraz zaman geçti tabi bütçeyi ayarlayıp anakartı daha yeni aldım kullanmak bugün nasip olacak inşallah.
Isı değerleri hakkında; mevcut olarak peerless assassin kullanıyorum onunla soğutacağım. Kasam 240mm sıvı soğutucu destekliyor. Ona para vermek istemedim ilerleyen zamanlarda kasa değiştirdiğimde 360mm sıvı soğutma alırım diye düşündüm. Biliyor musunuz değerler nasıl olur veya tahmininiz var mı hocam?
Uzun zaman msi 240 sıvı soğutma ile kullandım arkadaş hala corsair h100i ile kullanıyor. Rahatlıkla soğutuyor sorun yok ama ses yönünden biraz sesli calısıyor 360mm soğutucu daha sessiz sedasız oluyor. İşlemcinin ani yükselmelerine arctic 420mm de cevap veremiyor çok ani oluyor cidden :) ama hemen düzeliyor. Ayrıca pbo ayarlarını yaparak daha performanslı ve serin calışmasını sağlarsınız aldıkadan sonra

Basent

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Barkın
Uzun zaman msi 240 sıvı soğutma ile kullandım arkadaş hala corsair h100i ile kullanıyor. Rahatlıkla soğutuyor sorun yok ama ses yönünden biraz sesli calısıyor 360mm soğutucu daha sessiz sedasız oluyor. İşlemcinin ani yükselmelerine arctic 420mm de cevap veremiyor çok ani oluyor cidden :) ama hemen düzeliyor. Ayrıca pbo ayarlarını yaparak daha performanslı ve serin calışmasını sağlarsınız aldıkadan sonra
Teşekkür ederim hocam. Pbo ayarları dediğiniz tam olarak nedir? Biraz bahsedebilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim hocam. Pbo ayarları dediğiniz tam olarak nedir? Biraz bahsedebilir misiniz?
Ve özellikle ilk montajdan sonra şu ayarları kesinlikle yapmanız gerek dediğiniz şeyler var mıdır? Tam performans için.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 7800x3d işlemciye sahibim. Daha kullanmak nasip olmadı diğer parçaları bekliyorum:D Hem soru sorayım hem de bilen arkadaşlar kendi görüşlerini belirtsin istedim.
Sizce 7800x3d ilerleyen zamanlarda hangi ekran kartına kadar sorunsuz yüksek performans verir?
Isı değerleri nasıldır?
2K-4K performansı nasıldır?
Fahiş bir fiyat artışı oldu bu işlemcide çok güçlü olduğundan dolayı ilerleyen zamanlarda fiyatlandırması nasıl olur sizce?
Hem sohbet tarzında hem bilgilendirme niteliğinde herkesin cevaplarını bekliyorum:)
en az 5-6 yıl en üst ekran kartlarını götürür o işlemci

Basent

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Barkın
en az 5-6 yıl en üst ekran kartlarını götürür o işlemci
Peki hocam sizce bu işlemcinin şu an için hakkettiği ekran kartı şudur. Çok iyi performans verir dediğiniz hangisidir. Ekran kartı da yenileyeceğim ilerleyen tarihlerde aklımda 7900xt var.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Peki hocam sizce bu işlemcinin şu an için hakkettiği ekran kartı şudur. Çok iyi performans verir dediğiniz hangisidir. Ekran kartı da yenileyeceğim ilerleyen tarihlerde aklımda 7900xt var.
7900xt iyi bir seçim ama 9070xt ni bekleyin daha ucuza gelebilir belki onun dışında o işlemcinin hakettiği ekran kartı 4090 5090 kısaca piyasadaki en iyi 2-ci oyun işlemcisi

Basent

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Barkın
7900xt iyi bir seçim ama 9070xt ni bekleyin daha ucuza gelebilir belki onun dışında o işlemcinin hakettiği ekran kartı 4090 5090 kısaca piyasadaki en iyi 2-ci oyun işlemcisi
Zaten daha vakti var hocam yavaş yavaş ddr5'e geçiyorum. En sona ekran kartı kaldı. Dediğiniz gibi bekliyorum yeni nesillerin çıkmasını hem bütçeyi ayarlamış olurum. Şu an yetiyor.

Top Bottom