Ryzen 7 9800x3d yaşadığım bazı sorunlar

Stayy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
218
Arkadaşlar selam yakın zamanda Ryzen 7 9800x3d aldım ve birçok oyun oynadım şunu farkettim ki bazı şeylerde donanımsal mı sorun oluyor ne oluyor anlayamadım ondan dolayı sizlere sormak istedim belki aynı işlemciyi kullanıpta benzer sorunlar yaşayanlar vardır diye evet gelelim benim yaşadığım bazı sorunlara;

1- Windows güvenlik taraması sorunu;
Windows Güvenlikten hızlı, tam tarama yaptığımda sekmeyi aşağıya aldığımda belli bir noktada takılı kalıyor mesela diyelim 40,687 dosya tarandı tehdit sayısı bulunamadı kalan süre 00:43 saniye gibi kıpraşmadan kalıyor sekmeleri değiştiriyorum geri geliyorum fakat düzelmiyor illa ki oradaki iptal tusuna basmam gerekiyor veya tarama yapacağım sıra güvenlik duvarını alt sekmeye atmamam gerekiyor ön sekmede durursa sorun olmadan tarıyor

2- Bazı oyunlarda yaşadığım sorunlar;
Birçok oyun oynuyorum şimdiye kadar denk geldiğim mesela Rust isimli oyunda fpsim sabitleniyor sanki :D 100-120 arası takılıyor şu an temiz (W11 Pro) formattayım bundan önceki yine Windows 11 pro kuruluyken oyunda 200 240 bazı noktalarda 180 190 fps alıyordum ama şimdi ise daha stabil. Anakarttan x3D gaming mode ve PBO açtım sanırım onlar mı etkiledi acaba? test etmem lazım. Birde lolde yaşadığım bir sıkıntı var bu en önemlisi çünkü Rust'ta 100Fps üzeri olsun zaten sıkıntı yok lolde değişik bir şey oluyor sanki bir anda kare atlıyor bir anda ışınlanıyorum karakterim ileriye zıplıyor gibi oluyor geriye dönmek için tıklıyorum bi anda dönüyor ışınlanıyor gibi.. başlangıçta teleport atarkende normalde akıcı gitmesi lazım atlaya atlaya gidiyor bunun videosu var bakarsanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
işlemci ile alakalı olacağını sanmıyorum termal degerlerin nasıl bu atlamalar sırasında

eger serin çalışıyor ise işlemci ile ilgili değil

tum dravirlari guncel tut

ve oyun ayarlarini stabil yap kare sinirlama felan olabilir

freysyng felan açık mi

işlemci ile alakalı olacağını sanmıyorum termal degerlerin nasıl bu atlamalar sırasında

eger serin çalışıyor ise işlemci ile ilgili değil

tum dravirlari guncel tut

ve oyun ayarlarini stabil yap kare sinirlama felan olabilir

freysyng felan açık mi
anakart bios updatesine kadar tüm driverlar güncel oyun ayarlarında fpsyi 200-300 e kısıtlarsam bu ışınlanmalar ortadan kalkıyor ama ben fps sınırlandırması yapmak istemiyorum videodaki gibi fps sınırlaması olmasın ama akıcı olsun ışınlanma olmasın

Arkadaşlar selam yakın zamanda Ryzen 7 9800x3d aldım ve birçok oyun oynadım şunu farkettim ki bazı şeylerde donanımsal mı sorun oluyor ne oluyor anlayamadım ondan dolayı sizlere sormak istedim belki aynı işlemciyi kullanıpta benzer sorunlar yaşayanlar vardır diye evet gelelim benim yaşadığım bazı sorunlara;

Windows Güvenlikten hızlı, tam tarama yaptığımda sekmeyi aşağıya aldığımda belli bir noktada takılı kalıyor mesela diyelim 40,687 dosya tarandı tehdit sayısı bulunamadı kalan süre 00:43 saniye gibi kıpraşmadan kalıyor sekmeleri değiştiriyorum geri geliyorum fakat düzelmiyor illa ki oradaki iptal tusuna basmam gerekiyor veya tarama yapacağım sıra güvenlik duvarını alt sekmeye atmamam gerekiyor ön sekmede durursa sorun olmadan tarıyor

Birçok oyun oynuyorum şimdiye kadar denk geldiğim mesela Rust isimli oyunda fpsim sabitleniyor sanki :D 100-120 arası takılıyor şu an temiz (W11 Pro) formattayım bundan önceki yine Windows 11 pro kuruluyken oyunda 200 240 bazı noktalarda 180 190 fps alıyordum ama şimdi ise daha stabil. Anakarttan x3D gaming mode ve PBO açtım sanırım onlar mı etkiledi acaba? test etmem lazım. Birde lolde yaşadığım bir sıkıntı var bu en önemlisi çünkü Rust'ta 100Fps üzeri olsun zaten sıkıntı yok lolde değişik bir şey oluyor sanki bir anda kare atlıyor bir anda ışınlanıyorum karakterim ileriye zıplıyor gibi oluyor geriye dönmek için tıklıyorum bi anda dönüyor ışınlanıyor gibi.. başlangıçta teleport atarkende normalde akıcı gitmesi lazım atlaya atlaya gidiyor bunun videosu var bakarsanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
x3D gaming mode işe yarıyor mu acaba yaramıyor diye biliyorum zaten 9800X3D kendiliğinden güçlü.

şimdiden teşekkürler.
LOL deki sorun için fpsyi sabitle 240 olur 144 olur çözülür
her şey iyi güzelde natilus oynanır mı ruhunu mu sattın :kekw:

lol bilmediğimden sürekli tank oynuyorum :D
güzel yapıyorsun , supporta natilus , leona gibi karakterler oyna oyunu çözene kadar ondan sonra istediğin karakterleri yavaş yavaş öğren :D
dediğim gibi fps 240 sabitle sorun çözülür.

Dostlar bu lol deki ışınlanma sorunu nedir ? fps limiti olmadan oynayamaz mıyım neden böyle oluyor?

loldeki ışınlanma lolden kaynaklı bende 7500f var 200 e sabitlemeyince bende de sürekli laglanma gibi ışınlanma oluyor sabitlediğinde kurtuluyorsun sadece yani 1000 fps alsan da bir şey değişmeyecek o yüzden oynadığın fpse sabitle geç

Windows kaynaklı sorunlar da var. Herkeste farklı seyrediyor. Isınma, kapanma vs yoksa muhtemelen donanımsal sorun yok.

Geri