Ben bir şeyi tercih etmedim.Neden 5950x değil de 5900x tercih ettiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neden 5950x degilde 5900x terich ettiniz
Ben bir şeyi tercih etmedim.Neden 5950x değil de 5900x tercih ettiniz
Şuan piyasada bulabildiğin 5900x' di o yüzden 5950x yoktu 1 tane vardı oda 11200falandı yanlış hatırlamıyorsam o kadarda imkanım el vermediği için.Neden 5950x değil de 5900x tercih ettiniz
Adam ekran kartiyla çok işim yok diyor, ne yapacak acaba 3090 i?Ekran kartı olarak RTX3090 Düşünülebilir yani 5900X için zaten altını düşünemeyiz diye düşünüyorum.
ekran kartı için bütçe ne kadar? ssd olarak samsung 970 evo veya 970 pro(ben evo tercih ederdim fiyat farkı çok uçuk çünkü) alın, power supply için ekran kartından sonra karar vermek lazım, sıvı soğutma tavsiye edemiycem pek anlamıyorum.Selâmün aleyküm öncelikle herkese hayırlı geceler dilerim.
Bir tane bilgisayar toplamaya çalışıyorum ama bazı konularda eksikliklerim var yada çok anlamıyorum diyelim bu hususta yardımlarını rica ederim.
Kasa = Dark Maxima V20 ( Alındı )
Anakart = Asus ROG Strix X570-E Gaming AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart ( Alındı )
Ram = Gskill Trident Z RGB 64GB (2x32) DDR4 4000Mhz CL18 1.4V Ram ( Alındı ) - Nasip olursa 128 GB' a kadar yükseltme istiyorum ilerleyen aylarda.
işlemci = Ryzen 9 5900X ( Alındı )
Sıvı Soğutma = Silverstone PF360 --- Almayı düşünüyorum tabi değerli fikirlerini almaktan memnuniyet duyarım.
M2SSD = Henüz almadım sizlerin önereceği 1-2 TB bir m2ssd düşünüyorum.
Ekran Kartı = Henüz almadım bu bilgisayarda bütün gün oyun oynamayacağım genelde sürekli çalışan birisiyim bilgisayar başında çooook büyük bir ekran kartına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum ama olurda oyun oynarsam fps de mahçup etmesin yeter bu hususta pek bilgim olmadığı için değerli fikirlerinizi rica ederim öneri ekran kartlarınızı
PSU = Bilmiyorum böyle bir bilgisayar için Kaç W Lazım Neye göre hesaplanır vs bilmiyorum
şimdiden okuyan yorum yapan herkese çok teşekkürler.
Oraya ''5900X için altı düşünülemez'' yazdım görmüşsündür umarım ve RTX2060 o işlemci için aşırı düşük.Adam ekran kartiyla çok işim yok diyor, ne yapacak acaba 3090 i?
Ne çok güldürsün, ne de pisman etsin diyosan 2060 ideal bence msi dan 3300tl civarina bulabilirsin inidirm falan kollayarak
ssd olarak samsung 970 evo büyük ihtimalle bende ondan alıcam ALLAH ın izniyle.ekran kartı için bütçe ne kadar? ssd olarak samsung 970 evo veya 970 pro(ben evo tercih ederdim fiyat farkı çok uçuk çünkü) alın, power supply için ekran kartından sonra karar vermek lazım, sıvı soğutma tavsiye edemiycem pek anlamıyorum.
düşük kalır da adam zaten pek oynamaya vaktim olmıycak diyor gereksiz masrafa da gerek yok o zaman. 2060 2k high/ultra grafiklerde gayet yeterliOraya ''5900X için altı düşünülemez'' yazdım görmüşsündür umarım ve RTX2060 o işlemci için aşırı düşük.
Sıvı soğutma tercihin güzel. M2 olarak samsung 970 evo plus veya corsair mp600 gen4 m2leri olabilir. Ekran kartı olarak 6800xt veya imkanınız varsa 6900xt alsanız çok güzel olur böylece smart access memory teknolojisinden yaralanarak daha fazla performans alabilirsiniz. Hayırlı olsun.Selâmün aleyküm öncelikle herkese hayırlı geceler dilerim.
Bir tane bilgisayar toplamaya çalışıyorum ama bazı konularda eksikliklerim var yada çok anlamıyorum diyelim bu hususta yardımlarını rica ederim.
Kasa = Dark Maxima V20 ( Alındı )
Anakart = Asus ROG Strix X570-E Gaming AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart ( Alındı )
Ram = Gskill Trident Z RGB 64GB (2x32) DDR4 4000Mhz CL18 1.4V Ram ( Alındı ) - Nasip olursa 128 GB' a kadar yükseltme istiyorum ilerleyen aylarda.
işlemci = Ryzen 9 5900X ( Alındı )
Sıvı Soğutma = Silverstone PF360 --- Almayı düşünüyorum tabi değerli fikirlerini almaktan memnuniyet duyarım.
M2SSD = Henüz almadım sizlerin önereceği 1-2 TB bir m2ssd düşünüyorum.
Ekran Kartı = Henüz almadım bu bilgisayarda bütün gün oyun oynamayacağım genelde sürekli çalışan birisiyim bilgisayar başında çooook büyük bir ekran kartına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum ama olurda oyun oynarsam fps de mahçup etmesin yeter bu hususta pek bilgim olmadığı için değerli fikirlerinizi rica ederim öneri ekran kartlarınızı
PSU = Bilmiyorum böyle bir bilgisayar için Kaç W Lazım Neye göre hesaplanır vs bilmiyorum
şimdiden okuyan yorum yapan herkese çok teşekkürler.