Ryzen voltaj değiştirme

Shaftx

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar,
3500X, arctic freezer 34 esports duo soğutucu, Gigabyte B450m S2H, Gskill 16GB (2x8GB) flare x DDR4 3200MHz, rx 570 4gb oc, 500 GB toshiba SSD 1700 MB, dark diamond pro 500w 80+bronz PSU'lu kasa ile sistem kullanıyorum.

XMP profili seçmeden sistem boot olmuyor, fakat profil 1'i seçince voltaj değiştiremiyorum. Düz hali ile cinebenchte 2350 gibi bi sonuç aldım, BIOS'tan değişimi yapamadığım için Ryzen master ile OC ve voltaj düşürümünü otomatik ayarlarla yaptım, 4GHz'lere rahat çıkıyor, cinebench 2538'e yükseldi ve daha soğuk çalışıyor. Fakat her seferinde ryzen master ile uğraşmak sıkıcı. BIOS'tan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

BIOS sitesinde bulunan son sürüm güncellendi.

Malesef o anakartta manuek voltage yok o yüzden Ryzen Masterda ki gibi yapamassın Bios dan.

La dur hemen değiştirme, manuel voltaj yok ama offset voltaj var, onunla da yaparsın, sorun yok.

Offset voltaj 3600 veya 3500X gibi 3. Nesiller de işe yaramıyor, bu nesil işlemciler de anı voltaj atlamaları var bu atlamayı da engelleyip votlajı sabitlemek için manuel vermek lazım.

Çok denedim :D.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Offset voltaj var. Ana değeri 1.1V olarak hesapla. Mesela +0.200 verirsen 1.3V olur gibi

Stabil bir değeri yokki 3. Nesillerin, stabil bir değer verilmiyor, bios da stabil gözüksede masaüstüne bir geçiyorsun kafasına göre, bi bakmışşın 1.48V da.

Offset voltaj 3600 veya 3500X gibi 3. Nesiller de işe yaramıyor, bu nesil işlemciler de anı voltaj atlamaları var bu atlamayı da engelleyip votlajı sabitlemek için manuel vermek lazım.

Çok denedim :D.
Allah Allah, biz geçen gün bi' hocaya yaptık, pek sorun olmadı aslında :D. Tabii dediğin gibi nokta atışı voltaj veremiyordur ama offsetle de olmuyor değil. xD

Allah Allah, biz geçen gün bi' hocaya yaptık, pek sorun olmadı aslında :D. Tabii dediğin gibi nokta atışı voltaj veremiyordur ama offsetle de olmuyor değil. xD

Ben UV yapmak istedim mesela, değeri -0.200 mü 0.300 mü ne yaptıktan sonra PC açılmadı yani yemedi. Daha az değer verdiğim de ise yükte falan bir fark yoktu ve işlemci de gene voltaj atlamaları vardı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Offset voltaj ile UV yapılıyor ise öğretin bana :).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,047
Üyeler
187,138
Son üye
zwezda01
Geri