Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen5 8400f rtx 4060 sistem 25k bütçe

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yunus Emre Kaplan
Parçalar uygun yalnız harici ekran kartı kullandığınız için 7600 ün içindeki grafik birimine ihtiyacınız yok 7500f de alınabilir.

Hazır sistemlerde donanım bazlı sorun olmuyor ama sistemi eksik veya bileşen kalitesi düşük toplarsanız keyif vermez.

Misal kötü kasa alırsın hava akışı değildir sistem sıcak çalışır.
Kötü sıvı soğutma alırsın pompa sesi yapar.
Kötü anakart alırsın m2 slotu yetmez gibi gibi çok örnek verilebilir.

tabii ki her şey ayrılan bütçeyle ilgili ne kadar ekmek o kadar köfte.
Hocam itopyadan aldığım hazır sistem fps lerde anlık olarak düşme ve oyunlarda donma takılmalar çok oluyordu sistem buydu tanıdım bir bilgisayarcı hazır sistemlerde hep prime anakart özellikle b620mk koyuyorlar dedi ryzen 5 7500f alınmaz sıkıntılı bir işlemci olduğunu söyledi benden önce ve sonra farklı bir müşterilerinde 7500f şikayeti ile gelmiş o yüzden 7600 almak istiyorum sistemi iade için gönderdim umarım iade alırlar paçaları tek tek kaliteli almak istiyorum

Ekler

• IMG_7130.png
    IMG_7130.png
    541.6 KB · Hit: 7
  • IMG_7131.png
    IMG_7131.png
    553.2 KB · Hit: 7

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tayfun Balım
Hocam itopyadan aldığım hazır sistem fps lerde anlık olarak düşme ve oyunlarda donma takılmalar çok oluyordu sistem buydu tanıdım bir bilgisayarcı hazır sistemlerde hep prime anakart özellikle b620mk koyuyorlar dedi ryzen 5 7500f alınmaz sıkıntılı bir işlemci olduğunu söyledi benden önce ve sonra farklı bir müşterilerinde 7500f şikayeti ile gelmiş o yüzden 7600 almak istiyorum sistemi iade için gönderdim umarım iade alırlar paçaları tek tek kaliteli almak istiyorum
O bana biraz hurafe gibi geldi. Benim sistemimde 7500f var mining çıkması rog 2060 ile ultra ayar rdr2 55- 60fps civarı oynuyorum donma da yok takılma da yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
7500F ile 7600 arasında bildiğim kadarıyla fark yok. Tek fark dahili gpu. 7600 içerisinde dahili gpu var, 7500F'de yok. Bu kadar.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tayfun Balım
Bence dizin yazılımsal bir sıkıntınız vardı o yüzden donuyordu bilgisayarınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

7500F ile 7600 arasında bildiğim kadarıyla fark yok. Tek fark dahili gpu. 7600 içerisinde dahili gpu var, 7500F'de yok. Bu kadar.
Aynen öyle sadece 100mhz saat hızı farkı var dahili gpu ile birlikte. Tray 7500f i 5500 5600 liraya alıp artan 1000 lirayı ssd veya ramlerden birine yatırmak daha mantıklı

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yunus Emre Kaplan

Aynen öyle sadece 100mhz saat hızı farkı var dahili gpu ile birlikte. Tray 7500f i 5500 5600 liraya alıp artan 1000 lirayı ssd veya ramlerden birine yatırmak daha mantıklı
Hocam peki asus tuf b650 m plu alayım mı yoksa prime b650 m - r mi alayım aslında ekran kartı rx 7700 xt düşündüm ama RTX olsun istedim rx 7700 xt nin RTX 4060 dan iyi olduğunu biliyorum hem wram hem fps konusunda ama nvidia beni büyülüyor ileride RTX 5070 geçerim

SenSei28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes kalender

Bu sistemi buldum fiyatida cazip geldi ne düşünürsünuz acaba

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tayfun Balım
Hocam peki asus tuf b650 m plu alayım mı yoksa prime b650 m - r mi alayım aslında ekran kartı rx 7700 xt düşündüm ama RTX olsun istedim rx 7700 xt nin RTX 4060 dan iyi olduğunu biliyorum hem wram hem fps konusunda ama nvidia beni büyülüyor ileride RTX 5070 geçerim
B650M-R çok boş bir anakart hatta A620 olması gerekirdi o modelin, çok çıplak bir anakart yapmışlar. Tuf b650 iyidir.
5070 e bütçe varsa boşa masraf yapmayın hocam lansman fiyatından alır kullanırsınız.
Şimdi ekran kartı alıp 2 ay 3 ay sonra satıp tekrar masrafa girmek ne kadar mantıklı tartışılır.

M2 1TB
Anakart B650
Ramler 2x16 yapılırsa 29 30 k bandında tam bir sistem haline geliyor.
Şuan 4060 bir sistemin fiyatı 28 30k arasına geliyorsa alınabilir. Hazır sistem fiyatlarına çok hakim değilim. Ama illaki alınacaksa yukarıda bahsettiğim yükseltmeleri yaparak alın rahat edersiniz.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yunus Emre Kaplan
B650M-R çok boş bir anakart hatta A620 olması gerekirdi o modelin, çok çıplak bir anakart yapmışlar. Tuf b650 iyidir.
5070 e bütçe varsa boşa masraf yapmayın hocam lansman fiyatından alır kullanırsınız.
Şimdi ekran kartı alıp 2 ay 3 ay sonra satıp tekrar masrafa girmek ne kadar mantıklı tartışılır.
Haklısınız o zaman şöyle yapsam ekran kartı hariç tüm parçaları alayım 5070 gelince lansman fiyatında alayım nasıl birde hocam son bir sorum olacak beyaz akvaryum kasalar hep çok cazip gelmiştir sizce çok mu gerekli bu kasa nasıl akvaryum değil

Ekler

• IMG_7031.png
    IMG_7031.png
    858.5 KB · Hit: 4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
Hocam gigabyte markasının windforce modellerinin 2 fanlı olanları biraz fazla ısınıyor haberiniz olsun. Bunu bilerek alın. Çoğunlukla forumlarda bu şekilde yorum yapılıyor. Ben kullanan kişilere sordum, abartıldığını fazla ısınmadığını söylediler. Kartı kullanmadığım için bilmiyorum. Kullanan birisi varsa tanıdığınız, ona sorsanız çok iyi olur.

SenSei28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes kalender
Hocam gigabyte markasının windforce modellerinin 2 fanlı olanları biraz fazla ısınıyor haberiniz olsun. Bunu bilerek alın. Çoğunlukla forumlarda bu şekilde yorum yapılıyor. Ben kullanan kişilere sordum, abartıldığını fazla ısınmadığını söylediler. Kartı kullanmadığım için bilmiyorum. Kullanan birisi varsa tanıdığınız, ona sorsanız çok iyi olur.
İlk defa duydum kullanan tanidigimda yok ancak ısınması performansı gözle görülür etkilemiyorsa sıkıntı yoktur benim için

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tayfun Balım
Haklısınız o zaman şöyle yapsam ekran kartı hariç tüm parçaları alayım 5070 gelince lansman fiyatında alayım nasıl birde hocam son bir sorum olacak beyaz akvaryum kasalar hep çok cazip gelmiştir sizce çok mu gerekli bu kasa nasıl akvaryum değil
Akvaryum kasalarını şöyle bir özelliği var kötüsünü alırsanız sisteminiz sıcak çalışır.
Lian li asus gibi kaliteli markaları paraya kıyarak alırsanız hem serin hem gösterişli olur.
Rgb düşkünlüğünüz varsa kaliteli akvaryum alabilirsiniz. Ben rgb düşmanı olduğum için tercih etmedim. Benim takıntım sessiz olması yönünde o yüzden sıvı soğutma bile almadım.

Ekran kartı hariç sistem alınıp ekran kartı sonradan da takılır mantıklı bence.

Top Bottom