Neler Yeni

Android S23 [Tartışma & Soru] / Base

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Bir çok kişinin S23 hakkında soruları var, konular çok dağılıyor.
S23 kullanıcılarının ana konu olarak kullanacağı bir konu açmak istedim. Tecrübelerimizi aktaralım. İncelemeler ve içerikler yetersiz. Biz yardım edelim.

Genel bilgiler:
İlk kurulum esnasında 2 gün boyunca ısınma olabilir. Derleme ve bir çok optimizasyon yapılması gerekiyor, arka planda sürekli işlem olduğu için hızlı batarya tüketimi ve ısınma gözlemlemeniz çok doğal.

Adaptör önerisi:

Koruyucu ve Kılıf önerisi:
Zore Aksesuarları kullanıyorum, şeffaf kılıf ve nano cam (s22 ile uyumlu ikisi de oluyor)

Bir de tavsiyem telefonu aldıktan sonra direkt telefonu açın ve kurulum yapmadan sıfırlayın, böylece içindeki saçma sapan uygulamalar ve servis hizmetleri de silinir. (facebook bir ton meta servisleri ile geliyor)

IconImage_20230626074501751_NEW_WAP_ICON_512_512.png
Ayrıca: Galaxy Store altından mutlaka Good Lock uygulamasını indirip içindeki alt uygulamaları kurcalayın.

Telefon bağlantısı için TypeC - TypeC kablo kullanmak şart- TypeC-TypeA kullandığınızda usb2.0 olarak bağlanıyor yada hiç bağlanmıyor veri aktarımı sıkıntı oluyor.

Alternatif olarak SamsungFlow ile 1Gigabit hızında veri aktarabilirsiniz (kablo hızına çok yakın) ama yapmanız gereken şey şu. cihazlar normalde veri aktarımı için aynı ağa bağlı olmalılar, fakat modeminiz eski ise aşırı yavaş veri aktaracaksınız (8mbps-24mbps) fakat samsung flow Wifi-Direct destekliyor.
Bu yüzden bluetoothu açın, wifi bağlantısını koparın (wifi açık kalsın) ve samsung flowa bağlanın dosya aktarımını başlatın. Hızı göreceksiniz. Cihazda zaten Wifi 6 tethering özelliği var.

Fotoğraf örnekleri için de şunu söyleyebilirim. 14 Pro kullanan arkadaşımın storyleri ile kıyaslama yaptığımda S23 ün gündüz ve gece çekimlerinde çok önde olduğunu söyleyebilirim. İnstagramın sıkıştırma ve işlemelerine rağmen (yüksek kalite modu ile) yüklenen içeriklerde bir fark yok.

Fakat ön kameraya geldiğimizde s23 iyi iş çıkarsa da hala potansiyelinin yarısında diyebilirim. ancak iP12 kalitesinde bir ön kamerası var. Bazı uygulamalar ile uyumluluk sorunu yaşanıyor. Her ay gelen güüncellemeler ile daha da düzeliyor durum ama daha tam uyumlu diyemem.
En büyük ihtiyaç ise kore filltrelerini tamamen kaldırabilmek ve sadece fotoğraf rengi tonlamasını ve keskinliğini iyileştiren yapay zeka kullanmak.

1688161152745.png

Düşük güç modunu açarsanız uygulamalar sadece verimlilik çekirdekleri ile çalışıyor. Kamera performansını güç tasarrufu modu gibi düşürebiliyor, o yüzden rutin ayarlamak yada gamebooster üzerinden ayarlama yaparsanız iyi olur. Oyunlarda gamebooster a ekli ise perfromans kaybı yaşatmıyor.

En ağır oynadığım android oyunu wild rift. Güç tasarrufunda (işlemciyi %70 ile çalıştırıyor) 60fps alıyorum son ayarlarda. 120Fps rahatlıkla alıyor zaten 8 gen 2+ 3.32GHz işlemcisi var, yeni çıkan U işlemcili laptoplar bile 1.8-2.6GHz öyle düşünün.

Günlük kullanımda %100-%5 arası kullanımda ekran süreniz yaklaşık 9 saat, eğer pil koruma açarsanız ve %85 e kadar şarj ederseniz ve %15 e kadar kullanırsanız (Batarya ömrünü artırmak için) 6 saat gibi sağlam bir ekran süresi alabiliyorsunuz.

Şarj süresi paylaştığım şarj aleti ile %0-%100 şarj 1 saat 20 dakika. Ama %80 şarja 45 dakikada geliyor.

Ekler

• 20230626_151311.jpg
    20230626_151311.jpg
    1.1 MB · Hit: 179
  • 20230626_151552.jpg
    20230626_151552.jpg
    1 MB · Hit: 171
  • 20230626_151645.jpg
    20230626_151645.jpg
    1.5 MB · Hit: 161
  • 20230626_183032.jpg
    20230626_183032.jpg
    1.3 MB · Hit: 155
  • 20230626_214205.jpg
    20230626_214205.jpg
    1.4 MB · Hit: 155
  • 20230628_104921.jpg
    20230628_104921.jpg
    1.7 MB · Hit: 155
  • 20230628_121825.jpg
    20230628_121825.jpg
    2.4 MB · Hit: 140
Son düzenleme:

SadeceSeyf

80+ Gold
Bir çok kişinin S23 hakkında soruları var, konular çok dağılıyor.
S23 kullanıcılarının ana konu olarak kullanacağı bir konu açmak istedim. Tecrübelerimizi aktaralım. İncelemeler ve içerikler yetersiz. Biz yardım edelim.

Genel bilgiler:
İlk kurulum esnasında 2 gün boyunca ısınma olabilir. Derleme ve bir çok optimizasyon yapılması gerekiyor, arka planda sürekli işlem olduğu için hızlı batarya tüketimi ve ısınma gözlemlemeniz çok doğal.

Adaptör önerisi:

Koruyucu ve Kılıf önerisi:
Zore Aksesuarları kullanıyorum, şeffaf kılıf ve nano cam (s22 ile uyumlu ikisi de oluyor)

Bir de tavsiyem telefonu aldıktan sonra direkt telefonu açın ve kurulum yapmadan sıfırlayın, böylece içindeki saçma sapan uygulamalar ve servis hizmetleri de silinir. (facebook bir ton meta servisleri ile geliyor)

IconImage_20230626074501751_NEW_WAP_ICON_512_512.png
Ayrıca: Galaxy Store altından mutlaka Good Lock uygulamasını indirip içindeki alt uygulamaları kurcalayın.

Telefon bağlantısı için TypeC - TypeC kablo kullanmak şart- TypeC-TypeA kullandığınızda usb2.0 olarak bağlanıyor yada hiç bağlanmıyor veri aktarımı sıkıntı oluyor.

Alternatif olarak SamsungFlow ile 1Gigabit hızında veri aktarabilirsiniz (kablo hızına çok yakın) ama yapmanız gereken şey şu. cihazlar normalde veri aktarımı için aynı ağa bağlı olmalılar, fakat modeminiz eski ise aşırı yavaş veri aktaracaksınız (8mbps-24mbps) fakat samsung flow Wifi-Direct destekliyor.
Bu yüzden bluetoothu açın, wifi bağlantısını koparın (wifi açık kalsın) ve samsung flowa bağlanın dosya aktarımını başlatın. Hızı göreceksiniz. Cihazda zaten Wifi 6 tethering özelliği var.

Fotoğraf örnekleri için de şunu söyleyebilirim. 14 Pro kullanan arkadaşımın storyleri ile kıyaslama yaptığımda S23 ün gündüz ve gece çekimlerinde çok önde olduğunu söyleyebilirim. İnstagramın sıkıştırma ve işlemelerine rağmen (yüksek kalite modu ile) yüklenen içeriklerde bir fark yok.

Fakat ön kameraya geldiğimizde s23 iyi iş çıkarsa da hala potansiyelinin yarısında diyebilirim. ancak iP12 kalitesinde bir ön kamerası var. Bazı uygulamalar ile uyumluluk sorunu yaşanıyor. Her ay gelen güüncellemeler ile daha da düzeliyor durum ama daha tam uyumlu diyemem.
En büyük ihtiyaç ise kore filltrelerini tamamen kaldırabilmek ve sadece fotoğraf rengi tonlamasını ve keskinliğini iyileştiren yapay zeka kullanmak.

Alıntıyı görüntüle

Düşük güç modunu açarsanız uygulamalar sadece verimlilik çekirdekleri ile çalışıyor. Kamera performansını güç tasarrufu modu gibi düşürebiliyor, o yüzden rutin ayarlamak yada gamebooster üzerinden ayarlama yaparsanız iyi olur. Oyunlarda gamebooster a ekli ise perfromans kaybı yaşatmıyor.

En ağır oynadığım android oyunu wild rift. Güç tasarrufunda (işlemciyi %70 ile çalıştırıyor) 60fps alıyorum son ayarlarda. 120Fps rahatlıkla alıyor zaten 8 gen 2+ 3.32GHz işlemcisi var, yeni çıkan U işlemcili laptoplar bile 1.8-2.6GHz öyle düşünün.

Günlük kullanımda %100-%5 arası kullanımda ekran süreniz yaklaşık 9 saat, eğer pil koruma açarsanız ve %85 e kadar şarj ederseniz ve %15 e kadar kullanırsanız (Batarya ömrünü artırmak için) 6 saat gibi sağlam bir ekran süresi alabiliyorsunuz.
Merhaba teşekkürler konu için.Ne kadar sürede tam sarj oluyor ?

java

80+ Bronze
Gayet güzel bir cihaz. Şahsen ben kendimi küçük telefonları seven birisi olarak tanımlarım. Ama yıllardır büyük telefon kullanıyorum. Acaba büyük ekranlı bir cihazdan (6.34 inç) s23e geçersem bir sorun yaşarmıyım. Yada siz yaşadınızmı?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gayet güzel bir cihaz. Şahsen ben kendimi kğçük telefonları seven birisi olarak tanımlarım. Ama yıllardır büyük telefon kullanıyorum. Acaba büyük ekranlı bir cihazdan (6.34 inç) s23e geçersem bir sorun yaşarmıyım. Yada siz yaşadınızmı?
yaşamazsınız çünkü enden değil boydan kısalıyor telefon. Eski telefonum benzer boyuttaydı. 1 parmak boydan kısalacak öyle düşünebilirsiniz. Ama çerçeveler çok ince olduğu için ekrandan çok bir şey kaybetmeyeceksiniz.

şahin doğan

80+ Platinum
S23 ile 9 saat ekran süresi baya iyi. 9 Saat ekran süresi alırken nasıl bir kullanımın vardı? Ben gün içerisinde telefondan dizi/film izlemediğimden, YouTube ve tarayıcıda takılmadığımdan %80-90 kullanımda 6-6.30 saat stabil ekran süresi alıyorum (Instagram, Twitter, Reddit, Whatsapp dolduruyor ilk 4’ü) iPhone 12 ile.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
9 Saat ekran süresi alırken nasıl bir kullanımın vardı?
Günlük işler işte, kamera 20dk, reddit, whatsapp, tachiyomi ile manga okuma, tarayıcıdan haber okuma forumda takılmaca ve 30 dk wild rift. (verimlilik modu kapalı) Tasarruf ve verimlilik modunu aynı anda açınca 11 saate varan pil süresi elde edilebiliyor. Keyifli oluyor ama 60hz kullanmaktan sıkıldım telefonu o yüzden biraz tadını çıkarıyorum.

şahin doğan

80+ Platinum
Günlük işler işte, kamera 20dk, reddit, whatsapp, tachiyomi ile manga okuma, tarayıcıdan haber okuma forumda takılmaca ve 30 dk wild rift. (verimlilik modu kapalı) Tasarruf ve verimlilik modunu aynı anda açınca 11 saate varan pil süresi elde edilebiliyor. Keyifli oluyor ama 60hz kullanmaktan sıkıldım telefonu o yüzden biraz tadını çıkarıyorum.
fazlasıyla iyi. Bende telefonu değiştirme kafasındayım bu sıralar. TR S23 veya YD 14 Pro alıp kayıt edeceğim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
fazlasıyla iyi. Bende telefonu değiştirme kafasındayım bu sıralar. TR S23 veya YD 14 Pro alıp kayıt edeceğim.
Açıkçası 14Pro ya o kadar para vermem. 23K ya 256 s23 almak varken yd 14 pro almak biraz saçma oluyor şuan ki ekonomide. Aradaki 13-14k farka apple hissesi alsan daha çok kar edersin.

Peter Parker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Berkay Kurt
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Yayıncılığı,laptop
Hocam pil ne kadar gider bütün gün kullanılması gerekiyor da

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam pil ne kadar gider bütün gün kullanılması gerekiyor da

Şarj süresi paylaştığım şarj aleti ile %0-%100 şarj 1 saat 20 dakika. Ama %80 şarja 45 dakikada geliyor.

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye
Ben de S23 kullanıyorum ve açıkçası çok memnunum. Kamera ile pek işim yok ama gayet güzel lakin Whatsapp ve Instagram gibi uygulamalarda uygulamanın kamerasından çektiğimde fotoğraf bulanık oluyor. Tek sorun bu ama kesinlikle alınabilir bir cihaz. Şarjı güzel ve hızlı şarj oluyor. Bana yanında Buds 2 Pro hediye ettiler.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri