S24 fe vs İphone 16 kamera ve diğer özellikler

Oneplus en temiz cihaz pixelden sonra yazılımda bana göre. Kameraları ve donanımı mükemmel zaten. Bende Pixel 10 Pro almayı düşünüyorum çıkınca YD kayıtlı.
Instagram da fps kısıtlamasına giriyo oneplus lar.

Hocam instagram kullanan biri olmadığım için bilmiyorum. Ama pixel ve iPhone cihazlar instada kısıtlamaya uğramayan tek cihazlarmış herhaldd
Hocam yazılımları iyi Pixel zaten google nin dünyayı yöneten ailelerden biri gibi.

Ocakta aldım ben, 2. Sim'e 2 hafta oldu geçeli. Son 3 ay başka cihaz kullanacağım mecbur. Kamerada Zoom harici ciddi bir fark yok. İşlemci de kağıt üzerinde %10-12 zaten, günlük kullanımda hissetmek mümkün değil. Oyunda bi ihtimal 2400E daha fazla ısınırsa anca öyle hafif fark hissedilir. Ekran farkı yan yana bakarsan anlaşılıyor da ayrı ayrı kullanınca fark edilen bir şey yok. Kısacası TR'den biri 25-26K biri 55-58K hayatta verilmez o fark
Anladım teşekkürler hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

paran varsa Apple Xiaomi çocuk kandırmacası gibi kağıt üstünde baksan mükemmel ama iş icraate gelince fos çıkıyor performans kısmalar yazılımın berbatlığı vs. çinli markalara asla güven olmaz.
Hocam xiaomide ben öyle çok sorun yaşamadım. Apple da o fiyata değecek bir özellik sunmuyor bana göre.

14 Ultrada da 120 fps akar mı hocam her şeyde?
Kanka niye akmasın akmaması için bir sebep mi var aşa kaydırıyon hafif bi animasyonla yeni reel videosuna falan geçiyor cihaz gayet basit bir iş

Arayüz zaten yük bindirmiyor günümüz arayüzleri orta seviye işlemcilerde bile sorunsuz calısır 778G falan

Dxomark'a bakılırsa 16 daha iyi ancak kamera sayısından ötürü Zoom gibi şeylerde Samsung fark açacaktır. S24 Ultra kullanıyorum, fotoğrafta zoom süper çalışırken videoda çekerken zoom yaptığımda geceleri ışığı ayarlayamıyor zifiri karanlık oluyor görseller. 16 kamera hariç her yönden S24FE'nin de Ultranın da gerisinde (CPU, Ekran vb.)

S25 Ultra'da düzeltirler diye bekledim ama S23-24'lerdeki ile hemen hemen aynı kameraları koydular saçma bir şekilde, CPU'ya ağırlık verdiler. Sanki Gen 3 yetmiyordu xD S26'larda CPU'dan ziyade kameraya abanıp Dxomark'ta ilk 10'a girmeliler yoksa çok çok geride kalacaklar
S25 Ultra'nın kamerası daha da kötüydü ilk günler S24 Ultra'dan yazılım çöplüğü yüzünden. Samsung kamerayı ya çok iplemiyor ya da beceremiyorlar. Aslında genel olarak vizyon eksikliği var internetten moon.jpg texture'u indirip her ay fotoğrafına kopyala yapıştır biçimde eklemek ve 1 milyar x atmak dışı çok mahareti yok. Honorlar falan Vivo'lar oppolar giriyorsa üst sıralara Samsung'un da girebilmesi lazım yakında gereken adımları atarlar umarım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba s24 fe kullanıyorum arkadaşıma ne kadar s24/s25 ultra önersemde gidip iphone 16 aldı kamera açısından telefonum iphone 16 ile kapışabilir mi sonuçta arada fiyat farkı var dediğim gibi kamera açısından ve genel açıdan kapışabilir telefonlar mı yoksa kamera konusunda vesaire iphone 16 bariz daha iyi mi
Kamera olarak iPhone 16 daha iyi ama aradaki asıl fark fotoğrafı paylaşınca ortaya çıkıyor. İnsanların genel olarak atladığı bir konu var o da renk tonları. iPhone ile çekilen fotoğraf iPhone ile çekildiği herkes tarafından fark edilen bir fotoğraf oluyor. Aynı şekilde Samsung'da kendini belli ediyor iPhone ile çekilen fotoğraflar arasında. Story atarken zaman zaman tanıdıkların S23 Ultra ve S24+ cihazları ile fotoğraf çekip yüklediğim oluyor bu durumda özellikle postlarda cihazın değiştiğini anlayabiliyor. Çok sayıda soru gelmişliği de oldu android'e mi geçtin kalite ''düşmüş'' tarzında, düşmüş kısmını tırnak içine alıyorum. Zira cihazlar arası öyle ahım şahım bir fark yok. Yani biri çok net öteki pikselli çıkmıyor burada fark eden şey renk paleti. İnsanların gözünde yıllardır iPhone kaliteli bir marka olduğundan ve saygın görüldüğünden onun renkleriyle çekilen fotoğraflar daha göze çarpıyor.

Son düzenleme:
S25 Ultra'nın kamerası daha da kötüydü ilk günler S24 Ultra'dan yazılım çöplüğü yüzünden. Samsung kamerayı ya çok iplemiyor ya da beceremiyorlar. Aslında genel olarak vizyon eksikliği var internetten moon.jpg texture'u indirip her ay fotoğrafına kopyala yapıştır biçimde eklemek ve 1 milyar x atmak dışı çok mahareti yok. Honorlar falan Vivo'lar oppolar giriyorsa üst sıralara Samsung'un da girebilmesi lazım yakında gereken adımları atarlar umarım
O ay muhabbetini çok denedim, internetten aldığını düşünmüyorum. Ay'da gözle gördüğüm deseni şekli şemali birebir çekiyor. Ha yapay zeka ile el atıyor o kesin ancak tamamen kopyala yapıştır olduğunu düşünmüyorum. karanlık ortamda yuvarlak beyaz ışık, kağıt falan da koyup denedik Ay'a çevirmiyor onları.

O ay muhabbetini çok denedim, internetten aldığını düşünmüyorum. Ay'da gözle gördüğüm deseni şekli şemali birebir çekiyor. Ha yapay zeka ile el atıyor o kesin ancak tamamen kopyala yapıştır olduğunu düşünmüyorum. karanlık ortamda yuvarlak beyaz ışık, kağıt falan da koyup denedik Ay'a çevirmiyor onları.
Ya o internet kısmı biraz uçuk zaten o kısmı şakasına ekledim ama yapay zeka ile gerçek aydan bir şeyler ekliyor elbette düz ctrl c v değil yapay zeka müdahalesi var. Bence güzel özellik orası ayrı ama insanlar kendi içinde çok çelişkiye düşüyor bu tarz özelliklerde o yüzden dalgaya vuruyorum. Nerede ne konuşsak naturalci olan insanlar böyle sahte olmasın filtre kullanmiyim hatta böyle oyunlarda da sahte fpsim olmayan diyen adamlar ay fotoğrafı çekip yapay aylarını övüyor onun dışında elbette telefonda olsa iyi özellik

Geri