Benim uyku düzenim bozuldu. Sabaha kadar oturuyorum. Saat gündüz 10 gibi yatıp 16 gibi kalkıyorum aslında benim gündüzleri uyumam gerekiyor ama bir anda farkına varmadan uyuyorum. Sabahları tamamen uykuyu ne keser?
Melatonin hapları var, vardiyalı çalıştığım için uyku düzenimi bu melatonin takviyesine borçluyum. Melatonin derken yanlış anlama, uyku ilacı değil. Bildiğimiz takviye olan haplardan. Sabahları da uykunu gerçekten açmak istiyorsan filtre kahve + birkaç parça minimum %70 kakao oranı olan bitter çikolata. Dene, çok işine yarayacak. Ayrıca uyku kaliteni artırmak ve daha kısa sürede uykuya dalmak için magnezyum glisinat takviyesi alabilirsin. Tabii sen tüm bu dediklerimi bir doktora danışarak yap. Uyku düzenin belki de kanındaki belli başlı değerlerin dengesizliği yüzünden kaynaklanıyor, bilemezsin.
Direkt sade filtre kahve içebilirsiniz ancak sık sık tuvalete gitmeniz gerekebilir. Aşırı miktarda kafeinin böbreklere kan akışını hızlandırdığı ve sodyum emilimini sınırladığı biliniyor. Vücutta emilmeyen sodyum ile baş edebilmek için daha fazla idrar üretiliyor.