Çözüldü✓ Sadece Lol'de Yaşadığım FPS Dropları

Arkadaşlar selam,

GameGaraj RTX 5070 Ti ( LAPTOP ) (3D olmayan versiyon) kullanıyorum. RDR2, Cyberpunk, Warzone gibi oyunlarda hiçbir sorun yaşamazken, LoL’de çok ani FPS düşüşleri yaşıyorum. FPS 540’lardan bir anda 200’lere düşüp tekrar yükseliyor. Bu da oyunu oynanmaz hale getiriyor.

Bunun sebebini bilen var mı acaba?
Lol de oyun uzadıkça efektler ekstra artıyor fpsi 180 civarlarına sabitleyin rivaturner kullanabilirsiniz, ya da efektleri kısmayı deneyin.

peki oyunun hangi kısmında oluyor bu team fightta veya oyunun sonlarına doğru mu yoksa genel olarak hep oluyor mu
Fark etmiyor oyun başı-sonu yine aynı şekilde düşüşler yaşanıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lol de oyun uzadıkça efektler ekstra artıyor fpsi 180 civarlarına sabitleyin rivaturner kullanabilirsiniz, ya da efektleri kısmayı deneyin.
Ekranın nimetlerinden feragat etmek çok istemiyorum belli ki bir sorun var onu ortaya çıkarmak daha doğru olabilir. Grafik de çözmemişti denedim.

En son çare olarak DDU deneyeceğim

Fark etmiyor oyun başı-sonu yine aynı şekilde düşüşler yaşanıyor

Ekranın nimetlerinden feragat etmek çok istemiyorum belli ki bir sorun var onu ortaya çıkarmak daha doğru olabilir. Grafik de çözmemişti denedim.

En son çare olarak DDU deneyeceğim
Hocam sorunu yanlış yerde arıyorsunuz driver ile ilgili bir sorun olsa diğer oyunlarda da yaşardınız, sanırım sizde oyunlardan sıkılıp en ufak şeylere kafayı takıyorsunuz benim gibi ayrıca Lolde feragat etseniz ne olur akıcı olmadıktan sonra

Hocam sorunu yanlış yerde arıyorsunuz driver ile ilgili bir sorun olsa diğer oyunlarda da yaşardınız, sanırım sizde oyunlardan sıkılıp en ufak şeylere kafayı takıyorsunuz benim gibi ayrıca Lolde feragat etseniz ne olur akıcı olmadıktan sonra
Hocam çok güzel yazmışınız da sorundan eminim :)
Yıllık izine çıktım aile yanına geldim, akşamları serin olan bir balkon var chill aram atmak hoşuma gidiyor

Hocam çok güzel yazmışınız da sorundan eminim :)
Yıllık izine çıktım aile yanına geldim, akşamları serin olan bir balkon var chill aram atmak hoşuma gidiyor
Bir şansınızı deneyin bakalım :censored:

Hocam oyunlarda max fps i monitör hz ile eşleyin. Bu şekilde drop yemeniz azalacaktır.

Arkadaşlar sorunu çözüldü tamamen fareden kaynaklıymış, fare 4000hz olduğunda bu şekilde bir sorun meydana geliyor 2000/1000 hz'de bu problem çözülüyor.

Kaynak:
Yüksek polling rate sadece lol de değil başka oyunlarda da (özellikle işlemci odaklı oyunlarda) sorun yapabiliyor. Siz bunu yazdığınız için belirtmek istedim. Misal bende de Rainbow 6 Siege X oynarken 4k-8k hz de inanılmaz FPS drop gerçekleşiyordu. 2k da ise hiçbir sorun yoktu. Oyunlarında FPS drop olup yüksek polling rate kullananlar bu ayarı mutlaka kontrol etmeli.

Hocam belirttiğim gibi tamamen fareden kaynaklanan bir sorun yırtılma olmuyordu ekranda
Hocam bu arada konudan alakasız. 4000 hz fareler sürekli 4000 hz veremiyor diye biliyorum. sürekli 3000-4000 arası oynadığı için sıkıntı yaratıyor. 1000 hz fare her şeye yetiyor ve stabil 1000 hz veriyor. bundan dolayı fare alırken hz değerine fazla önem vermeyin. 1000 hz fare herkese yeter

Hocam bu arada konudan alakasız. 4000 hz fareler sürekli 4000 hz veremiyor diye biliyorum. sürekli 3000-4000 arası oynadığı için sıkıntı yaratıyor. 1000 hz fare her şeye yetiyor ve stabil 1000 hz veriyor. bundan dolayı fare alırken hz değerine fazla önem vermeyin. 1000 hz fare herkese yeter
Hocam tam katılmıyorum, çünkü LoL’de skillshot atarken ya da CS’de ani flick yaparken yüksek polling rate gerçekten daha akıcı ve gecikmesiz bir his veriyor. 1000 Hz çoğu kullanıcı için yeterli olabilir ama iş rekabetçi oyuna geldiğinde 4000 Hz’in farkı net hissediliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,882
Üyeler
184,852
Son üye
bulut25
Geri