Arkadaşlar selamlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu sorun son 2 3 aydır yaşanıyor ve ne yaparsam yapayım herhangi bir çözüme kavuşamadım gözlemlediğim şeyleri ve sistem özelliklerimi buraya yazacağım.
Yaşadığım temel sorun sadece oyunlara girdiğimde referans monitörlerimden ( hoparlör ) cızırtı sesi gelmesi fakat her oyunda aynı seviyede olan bir şey değil bu sorun.
Örneğin. League of Legends oynarken sorun yaşamıyorum hiç ses almıyorum, FC 25 - GTA 5 - PUBG gibi oyunlarda ise bu sorun inanılmaz derecede can sıkıyor bir monitörden oyun oynayıp bir monitörden dizi izlerim genelde o kadar rahatsız ediyor ki dizi izlerken oyun oynayamıyorum bile ama bugün başka bir şey test ettim ve bu çok saçma geldi.
Minecraft'ı shader ile oynadığımda ses sorunu oluyor fakat oyun içinden shader kapattığımda sorun ortadan kalkıyor belki tecrübesi olan birisi buradan bir varsayım yapabilir
Sistem özelliklerim
MSI H610M-E 3200.
12400F.
16 GB RAM 3200.
Zotac 4060 dualfan.
Ses ile ilgili özelliklerim.
Audient ID14 MK2 ses kartı.
Yamaha HS80M monitör.
Purecon 2X XLR kablo.
Sennheiser MK4
Denediğim yöntemler.
Ses kartımın driverlarını kurup yeniden yüklemek.
Realtek driverlarını DDU ile yeniden kurmak
Windows ses ayarlarındaki bütün ayarları kurcalamak.
BIOS ses ayarlarını kontrol etmek
Referans monitörlerin güç kablolarını farklı bir priz ve hat üzerinden taşımak.
GPU driverlarını kurup tekrar yüklemek.
Aklıma gelmeyecek kadar fazla yöntem denedim fakat en son Minecraft oynarken shader açıkken yaşadığım sorunun shader kapatınca gitmesi garibime gitti.
Yaşadığım temel sorun sadece oyunlara girdiğimde referans monitörlerimden ( hoparlör ) cızırtı sesi gelmesi fakat her oyunda aynı seviyede olan bir şey değil bu sorun.
Örneğin. League of Legends oynarken sorun yaşamıyorum hiç ses almıyorum, FC 25 - GTA 5 - PUBG gibi oyunlarda ise bu sorun inanılmaz derecede can sıkıyor bir monitörden oyun oynayıp bir monitörden dizi izlerim genelde o kadar rahatsız ediyor ki dizi izlerken oyun oynayamıyorum bile ama bugün başka bir şey test ettim ve bu çok saçma geldi.
Minecraft'ı shader ile oynadığımda ses sorunu oluyor fakat oyun içinden shader kapattığımda sorun ortadan kalkıyor belki tecrübesi olan birisi buradan bir varsayım yapabilir
Sistem özelliklerim
MSI H610M-E 3200.
12400F.
16 GB RAM 3200.
Zotac 4060 dualfan.
Ses ile ilgili özelliklerim.
Audient ID14 MK2 ses kartı.
Yamaha HS80M monitör.
Purecon 2X XLR kablo.
Sennheiser MK4
Denediğim yöntemler.
Ses kartımın driverlarını kurup yeniden yüklemek.
Realtek driverlarını DDU ile yeniden kurmak
Windows ses ayarlarındaki bütün ayarları kurcalamak.
BIOS ses ayarlarını kontrol etmek
Referans monitörlerin güç kablolarını farklı bir priz ve hat üzerinden taşımak.
GPU driverlarını kurup tekrar yüklemek.
Aklıma gelmeyecek kadar fazla yöntem denedim fakat en son Minecraft oynarken shader açıkken yaşadığım sorunun shader kapatınca gitmesi garibime gitti.