Neler Yeni

Sahibinden Gelen Sahte Mail ve Paylaşılan Kart Bilgileri Dolandırıcılık

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Sahibinden üzerinden ürün satıyordum ve whatsapp mesaj geldi ilk defa satıyordum sahibinden üzerinden sipariş vererek alıcam falan dedi e posta istedi verdim sahibinden gibi mail geldi tıkladım kart bilgileri girdim ve sonradan aklım başıma geldi. Ne yapmalıyım. Bankaları bloke ettirdim sadece finans uygulamaları hesapları açık. Telefona virüs bulaşıp bulaşmadığını falan nasıl anlarım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ürün satıyorsan neden banka hesap bilgilerini verdin?

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilmiyorum parayı gönderirken gerekiyor falan sandım dalgınlığıma geldi fotoğraf falan attı sahibinden üzerinden işlem yapıyormuş gibi.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, PC, Ekran kartları.
Hocam öncelikle geçmiş olsun galiba heyacandan dediniz siz satıyorsunuz neden siz bilgileri giriyorsunuz

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Hocam öncelikle geçmiş olsun galiba heyacandan dediniz siz satıyorsunuz neden siz bilgileri giriyorsunuz
Valla inan anlamadım düşünemedim demekki. Bana fotoğraf falan attı sahibinden üzerinden işlemler yapıyormuş gibi o yüzden aklıma gelmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gönderdiği resimler

Sizler de görün bilgilenin hemde çözüm bulmak için konu açtım ama sanırım ilgi çekmiyor. Teşekkürler.

Ekler

• IMG-20231205-WA0001.jpg
    IMG-20231205-WA0001.jpg
    54.9 KB · Hit: 95
  • IMG-20231205-WA0000.jpg
    IMG-20231205-WA0000.jpg
    57.3 KB · Hit: 95

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
bunu yiyebilmeniz çok acaip. hani telefonla arayıp polisiz git bankaya para yatır diye dolandırılanlardan harbi farksız.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Valla inan anlamadım düşünemedim demekki. Bana fotoğraf falan attı sahibinden üzerinden işlemler yapıyormuş gibi o yüzden aklıma gelmedi.

Gönderdiği resimler

Sizler de görün bilgilenin hemde çözüm bulmak için konu açtım ama sanırım ilgi çekmiyor. Teşekkürler.
hocam direk kartları iptal et sanal kart varsa iptal et onun haricinde sahibindene mail atabilirsin böyle böyle diye ama bişey yapacaklarını sanmam kartları iptal edersen bir şey çekip alamazlar rahat ol eğer çekim yapılmışsada bankayı ara şüpheli işlem diye eğer dese sizmi yaptınız hayır bilgilerim çalınmış ben yapmadım dersiniz parada geri gelir tekrardan geçmiş olsun

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
bunu yiyebilmeniz çok acaip. hani telefonla arayıp polisiz git bankaya para yatır diye dolandırılanlardan harbi farksız.
Şunları söylemenizin ne bana ne size bir faydası yok buraya yardım almaya geldim böyle saçma şeyler görmeye değil. Umarım başınıza gelmez ama gelirse anlarsınız

hocam direk kartları iptal et sanal kart varsa iptal et onun haricinde sahibindene mail atabilirsin böyle böyle diye ama bişey yapacaklarını sanmam kartları iptal edersen bir şey çekip alamazlar rahat ol eğer çekim yapılmışsada bankayı ara şüpheli işlem diye eğer dese sizmi yaptınız hayır bilgilerim çalınmış ben yapmadım dersiniz parada geri gelir tekrardan geçmiş olsun
2 Banka hesabını bloke ettirdim sadece midas finans uygulamaları falan açık ama onlara da girmiyorum. Hiç bir yere şifreyle de giriş yapmıyorum. Telefona format atıcam ama gitmesini istemediğim resimlerim var ne yapsam bilemiyorum

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şunları söylemenizin ne bana ne size bir faydası yok buraya yardım almaya geldim böyle saçma şeyler görmeye değil. Umarım başınıza gelmez ama gelirse anlarsınız

2 Banka hesabını bloke ettirdim sadece midas finans uygulamaları falan açık ama onlara da girmiyorum. Hiç bir yere şifreyle de giriş yapmıyorum. Telefona format atıcam ama gitmesini istemediğim resimlerim var ne yapsam bilemiyorum
Google yedeklemeleri ile yedekle . Sonra hesabın şifresini değiştirirsin

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf

banka üzeri dışında hiçbir çözüm bulamazsınız. foruma konu açmanızda fayda sağlamayacaktır. çünkü parayı transfer ettiyseniz ve banka müdahele edemiyorsa mahkeme dışında bir çözüm yolu zaten yok. yani çözümde yardımda malesef burda değil. sadece avutma ve pışpış bulabilirsiniz onlarda malesef yardım sınıfına girmeyecektir.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Google yedeklemeleri ile yedekle . Sonra hesabın şifresini değiştirirsin
Google fotoğraflar ve drive a yedekleyince virüs geçmiyorsa tekrar telefona yükleyince yapıyım

banka üzeri dışında hiçbir çözüm bulamazsınız. foruma konu açmanızda fayda sağlamayacaktır. çünkü parayı transfer ettiyseniz ve banka müdahele edemiyorsa mahkeme dışında bir çözüm yolu zaten yok. yani çözümde yardımda malesef burda değil. sadece avutma ve pışpış bulabilirsiniz onlarda malesef yardım sınıfına girmeyecektir.
Konuyu okuyup anlasan para transferi yapmadığımı para kaybetmediğimi sadece kart bilgilerini girdiğimi şifre girmediğimi hesapları bloke ettirdiğimi telefonda virüs bulaşmışmıdır bu tip durumlarda ne yapılmalı onun için buradayım.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler

hocam drive yedekleyebilirsin ek olarak internet cafe benzeri deep freeze bulunan ortama gidip istediklerini atarsın ondan sonra antivirüs ile taratırsın ondan sonra ister telefon flash bellek atarsın rahat olursun

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
hocam drive yedekleyebilirsin ek olarak internet cafe benzeri deep freeze bulunan ortama gidip istediklerini atarsın ondan sonra antivirüs ile taratırsın ondan sonra ister telefon flash bellek atarsın rahat olursun
Telefonu malwarebytes ile tarattım 30 dakkalık tarama sonucunda bişi çıkmadı ama emin olamıyor insan. Fotoğraflar ve videolar önemli benim için gerisi önemsiz. Google drivea yedekliyorum şuan fotoğraf ve videoları ama bakalım

Top Bottom