Neler Yeni

Sahir Dergi: Bağımsız ve Gelişmekte Olan Edebiyat Dergisi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

1743448380576.png

“Uyku tutmazsa bir uğra”
Yasa’nın tümü, “iraden ne isterse onu yap” olmalı.
Yasa Kitabı – Aleister Crowley​

Merhaba! Bu yazımda yeni gelişmekte olan bir edebiyat dergisinden bahsedeceğim: Sahir Dergi.

Sahir Dergi, bağımsız, küçük bir dergi. Maddi bir kazancı olmadan sayı çıkartıyor. İlk başta Sahir Mecmua ismiyle çıkan dergi, sonra ara vermiş ve şimdi, 2023'den beri tekrardan yayım hayatında. Yeni sitelerinin tasarımı da gayet iyi.

“Uyku tutmazsa bir uğra” sloganı doğrudan "sahir" ismiyle bağlantılı. "Sahir" kelime anlamı olarak "geceleri uyumayan, uykusuz" anlamlarına sahip. Fakat "sahir" kelimesinin ikincil bir anlamı daha var ve bu anlam derginin yapısını anlatıyor; ikinci anlamı "büyücü, büyüyle uğraşan" olup derginin fantezi, bilim kurgu, korku türlerine olan ağırlığını anlatıyor. Yazılan yazılar bu türlerde genelde -ki bu benim için çok iyi.

Sahir Dergi bağımsızlığa ve iradeye önem veren bir dergi. Aleister Crowley'in Yasa Kitabı eserindeki "Yasa’nın tümü, “iraden ne isterse onu yap” olmalı." alıntısını motto edinmişler. Kurallar ve editöryel engeller sebebiyle kafasındaki kurguları paylaşamayan yazarları destekleyici bir yapıya sahipler. Bünyesindeki yazarlar istediği şekilde, telif hakkı teslimi yapmadan öykü, şiir, deneme, köşe yazısı, inceleme gibi edebi metinleri yazabilirler.

Sahir Dergi, küçük bir dergi ve okur kitlesi de az doğal olarak. Ama buna karşın içerik üretimi devam etmekte ve ayda veya iki ayda bir sayı çıkartmaktalar. İlk sayısında Türk korku yazarı Ali Mehmet Berk Yaltırık’ın LAVİRENTOS MEYHANESİ’NDEKİ BEYAZ ÖRÜMCEK öyküsü bulunmakta. İlginizi çekerse diye bağlantısını buraya bırakıyorum.

Sahir Dergi'ye ben de yazar olmak istediğimi belirttim ve yazar bünyesine katıldım. Burada yazmak hem kişisel gelişimime, hem yazarlığıma hem de yazarlık kimliğime katkı sağlayacaktır.

Eğer derginin fantezi, bilim kurgu vb. tarzı ilginizi çektiyse ve takibe almak isterseniz sağ altta e-posta aboneliği için kutucuk bulunmakta. Bundan hariç olarak uyku tutmazsa bir zaman, aklınıza Sahir Dergi gelebilir :D

Sahir Dergi'nin bağlantısı:

https://sahirdergi.com/

Sahir Dergi'yi edebiyatı besleyen genç bir kanal olarak görebilirsiniz.

İyi günler dilerim!

Ekler

• 1743448372038.png
    1743448372038.png
    1.4 KB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,044
Üyeler
171,504