Bak dostum. İlk önce bu dediklerimi yanlış anlamanı istemiyorum.
Türkiye'deyiz. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Bir insanın, zengin olmayan bir insanın, bir telefona 15.000 TL civarında para vermesi akıl yoksunluğudur. Özellikle borca harca girip, oradan buradan kısarak alındıysa. Biz fakir milletiz ve ancak fakir edebiyatı yaparız. Şimdi ben sana desem ki ''4.000 TL'ye ihtiyacım var verir misin?'' Veremezsin.
iPhone 4S'i yıllardır kullanıyor demişsin. Kim ne derse desin bir telefonun ömrü üç yıldır. Tüm telefonlarda. Gerek batarya durumu, işlemci güncelliği, kamera performansı gibi birçok değişken olduğu sürece ve her sene hatta her ay yeni bir ürün ortaya çıktıkça bir telefonu o kadar yıl kullanmak eziyet haline gelir. Güncel teknolojilerden mahrum kalırsın.
Sen, iPhone 14 veya 15 çıktığında da gidersin o telefonu alırsın. Çünkü takıntı haline gelmiş. Bizim ruhumuz fakir ancak dışarıdan zengin görünmek istiyoruz. iPhone kullanmak da zenginliği temsil ediyor olarak düşünürüz. Benim gözümde tam tersi ihtiyacı olmadığı halde bir ürünü sadece gösteriş için alanlar zenginliğin değil IQ seviyesinin düşüklüğünü ifade eder. Bu lafım sana değil.
Redmi Note 8 kullanıyorum. Memnun muyum? Hayır. Alacak olsaydım ne alırdım? M52 alırdım. Neden? İhtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.
Cihazımdan memnun neden değilim? Yazılım sorunları var ve donanımları BANA YETERSİZ KALIYOR. Telefonu kapsamlı şekilde kullanıyorum çünkü. Yetersiz kaldığı için değiştirebilirim.
Herkesin bu mantıkla ilerlemesi her zaman, hayat denen bu yolda yanlış yola sapmasını engelleyecektir.
Geçen günlerde biriyle konuşuyorum. Yeni araba almış. Audi A4 1.4 TFSI. Evi kira, giyindiği kıyafetler piyasadaki en ucuz olanlarından. Bankaya yarım milyon TL'den fazla borçlanmış.. Sence bu mantıklı bir akıl ürünü mü? Hayır kesinlikle değil. Yarın bir gün olur ya kaza yaparsın. Aracın değeri fazlaca düşer. Aldığın fiyata bile satamazsın ve bankaya olan borcunu sürüne sürüne ödersin.
Bu yazdıklarımı yavaş yavaş sindire sindire okumanı rica ediyorum. Bazı yerlerde saygısızlığa yönelmişsem kusura bakma lütfen. Hayatın acı gerçekleri bunlar.