Neler Yeni

Samsung 980 pro mu yoksa PNY XLR8 CS3040 mı

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Thermaltake View 51
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan Vektron Elektroniğe gönderdim, onların eline ulaşmış kasa. Birkaç güne yenisini gönderirler.
Hayırlı olsun hocam ikinci el parasına talihsizler yaşansa da sıfır kasa sahibi oldunuz desenize

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bana göre de phanteks o paranın kasası değil.
O paranın kasası söyle neymiş bilelim. TD500 Mesh falan mı :)
Airflow’un arkasına sığınmış tasarım anlamında zerre bişey katmamış.
Bir kasada en temel aranması gereken 2 özellikten birisi airflowa sahip olması. Sonra ekran kartım ısınıyor, işlemcim ısınıyor diye yüzlerce konu açılıyor kötü kasa tercihi yüzünden.
Öndeki fanların 140mm olması tek başına yeterli bir kıstas değil. Fanların db ve cfm değerlerine bakıp karşılaştırmak lazım.
P500A'da bulunan fanlar 85 CFM değerine sahip olan SK140 fan modeli. 140mm olması hem 120mm'ye göre daha sessiz hem de 85 CFM olması stok kasayla oldukça iyi bir değer.
420mm radyatör meselesine ise hiç yorum yapma gereği duymuyorum. Bırak 420yi kaç kişi hayatında 360mm radyatör kullanmıştır? Bir elin parmağını geçmez kullanan sayısı.
5600X + Waterforce 360 + GT501 kullanan birisinin aldığı sıcaklık 1.3V all core ile 80 derece, DX240 + Maxima V20 + 5600X ile kullanan birisinin aldığı sıcaklık 1.3V all core ile 85 derece. Mesh kasanın önemi burada ortaya çıkıyor. DX240 gibi dandik bir sıvı soğutma neredeyse Waterforce X 360 tokatlıyor.
Argb şerit meselesi ise gene göreceli bir durum. 10 yıldır benim işim rgb ledler üzerine. Rgb aydınlatmanın her çeşidini bilirim. Hergün elimden dünyanın en iyi led markalarının ürünleri geçiyor. İstesem kullanacağım kasaya piyasada benzeri asla bulunamayacak rgb modifiyesi yapabilirim.
Ama ben buna rağmen kullanacağım kasada dolmuş gibi şerit led asla olsun istemem.
250-300 TL'lik bir şeyi içine dahili olarak koyuyor, gayet iyi bir bonkörlük bu.
Sonuç olarak siz kabul etmesenizde tüm bunlar görecelidir. En iyi hava sirkülasyonuna sahip kasa ile hoşunuza giden kasa arasında yaz aylarının en sıcak günlerinde maks 10 derece oynar. O da tolere edilebilir.
Yok öyle bir şey.

Ek olarak P500A'nın stok versiyonu 1250 TL, DRGB versiyonu ortalama 1600 TL. Stok versiyonunda 2 tane 140mm'lik SK140 siyah fan geliyor, LED şerit yok, ve DRGB kontrolcü yok.

1600 TL'lik DRGB modelinde ise 3 adet 140mm SK140 DRGB fan geliyor, 1 adet DRGB LED şerit geliyor ve 7 amper gücünde daisy chain kontrolcü geliyor. 7 amperi söylememe gerek yok, 10 tane Air Blazer 120R bile bağlasan gücü yeter fazlasıyla.

Stok versiyonuyla arasında 350 TL fiyat farkı var ama Phanteks'in sana DRGB modelinde sunmuş olduğu özellikler neredeyse stok haline göre 700 TL falan daha pahalı. Ama arada 350 TL fark var. Yani bu kasa şu an bulunduğu fiyatta ucuz bile.

Kısacası 1600 TL'nin sonuna kadar hakkını veren mükemmel ve nadir kasalardan birisidir P500A modeli.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik

Bir kasada en temel aranması gereken 2 özellikten birisi airflowa sahip olması. Sonra ekran kartım ısınıyor, işlemcim ısınıyor diye yüzlerce konu açılıyor kötü kasa tercihi yüzünden.

P500A'da bulunan fanlar 85 CFM değerine sahip olan SK140 fan modeli. 140mm olması hem 120mm'ye göre daha sessiz hem de 85 CFM olması stok kasayla oldukça iyi bir değer.

5600X + Waterforce 360 + GT501 kullanan birisinin aldığı sıcaklık 1.3V all core ile 80 derece, DX240 + Maxima V20 + 5600X ile kullanan birisinin aldığı sıcaklık 1.3V all core ile 85 derece. Mesh kasanın önemi burada ortaya çıkıyor. DX240 gibi dandik bir sıvı soğutma neredeyse Waterforce X 360 tokatlıyor.

250-300 TL'lik bir şeyi içine dahili olarak koyuyor, gayet iyi bir bonkörlük bu.

Yok öyle bir şey.

Ek olarak P500A'nın stok versiyonu 1250 TL, DRGB versiyonu ortalama 1600 TL. Stok versiyonunda 2 tane 140mm'lik SK140 siyah fan geliyor, LED şerit yok, ve DRGB kontrolcü yok.

1600 TL'lik DRGB modelinde ise 3 adet 140mm SK140 DRGB fan geliyor, 1 adet DRGB LED şerit geliyor ve 7 amper gücünde daisy chain kontrolcü geliyor. 7 amperi söylememe gerek yok, 10 tane Air Blazer 120R bile bağlasan gücü yeter fazlasıyla.

Stok versiyonuyla arasında 350 TL fiyat farkı var ama Phanteks'in sana DRGB modelinde sunmuş olduğu özellikler neredeyse stok haline göre 700 TL falan daha pahalı. Ama arada 350 TL fark var. Yani bu kasa şu an bulunduğu fiyatta ucuz bile.

Kısacası 1600 TL'nin sonuna kadar hakkını veren mükemmel ve nadir kasalardan birisidir P500A modeli.
Bu üsluba uzun uzun cevap yazmaya gerek duymuyorum. Size göre phanteks daha iyi ise onu tercih edin.
Ben bu yolda yeterince tecrübe kazandım ve kağıt üzerindeki verilere fazlasıyla para döktüm. O verilerin de aslında uygulamada pek de önemi olmadığını defalarca gördüm. Bu yaştan sonra verilere değil, belli bir kalitenin altına inmemek şartı ile gözüme hoş gelene yaparım harcamı.
Kolay gelsin

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu üsluba uzun uzun cevap yazmaya gerek duymuyorum. Size göre phanteks daha iyi ise onu tercih edin.
Ben bu yolda yeterince tecrübe kazandım ve kağıt üzerindeki verilere fazlasıyla para döktüm. O verilerin de aslında uygulamada pek de önemi olmadığını defalarca gördüm. Bu yaştan sonra verilere değil, belli bir kalitenin altına inmemek şartı ile gözüme hoş gelene yaparım harcamı.
Kolay gelsin
Senin gözünde Phanteks kalitesiz markaysa çok yanlış deneyimler elde etmişsin, at çöpe gitsin. Belli ki bilgin yetmedi bu üsluba cevap yazamam diyip kestirip attın klasiktir zaten bu cümleler. Baktı ki karşı çıkamıyor hemen konu değiştirme çabası.

Kağıt üstündeki verilere göre konuşmam ben, merak etme. Kullanıcı deneyimi olmayan bir kasayı da asla önermem. Şu ana kadar önerdiğim kasalardan 1 tane bile olumsuz dönüş almadım. Yani kendime kasa konusunda güveniyorum. Ama sizin Phanteks'e kalitesiz bir markaymış gibi bakmanız bu konu hakkında bilgisiz olduğunuzu açık ara kanıtlıyor. Yabancı forumlara gir bak bakalım 1 tane Phanteks aldığı için pişman olan var mı?

Ayrıca o kağıt üstündeki verilere senin ihtiyacın yoksa ve bunları bilerek aldıysan bu senin suçun. İnsanlar zaten kasa alırken ne istediklerini belirterek öneri konusu açıp yardım istiyor.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Senin gözünde Phanteks kalitesiz markaysa çok yanlış deneyimler elde etmişsin, at çöpe gitsin. Belli ki bilgin yetmedi bu üsluba cevap yazamam diyip kestirip attın klasiktir zaten bu cümleler. Baktı ki karşı çıkamıyor hemen konu değiştirme çabası.

Kağıt üstündeki verilere göre konuşmam ben, merak etme. Kullanıcı deneyimi olmayan bir kasayı da asla önermem. Şu ana kadar önerdiğim kasalardan 1 tane bile olumsuz dönüş almadım. Yani kendime kasa konusunda güveniyorum. Ama sizin Phanteks'e kalitesiz bir markaymış gibi bakmanız bu konu hakkında bilgisiz olduğunuzu açık ara kanıtlıyor. Yabancı forumlara gir bak bakalım 1 tane Phanteks aldığı için pişman olan var mı?

Ayrıca o kağıt üstündeki verilere senin ihtiyacın yoksa ve bunları bilerek aldıysan bu senin suçun. İnsanlar zaten kasa alırken ne istediklerini belirterek öneri konusu açıp yardım istiyor.
Bu seviyedeki mesaja son yanıtım;
1- phanteks kötü kasa demedim. Bana göre o paranın kasası değil dedim.
2- Size karşı çıkmak, tezinizi çürütmek gibi bir amacım yok ki buna gerek de duymuyorum. Bunu başardığımda madalya asmayacaklar bana. Ben fikrimi söyler geçerim. Siz benim için sadece bu işin heyecanlı ve hevesli dönemlerini yaşayan bir bireysiniz. Ötesi ile ilgilenmiyorum.
3- Donanımhaber de çokça incelememiz ve projemiz oldu. Hafx’i tr de ilk eksen stok girecek diye sabahın 7sinde kapısında beklediğimi bilirim. Ya da xigmatek predator kasa tr ye gene ilk geldiğinde perpa’da teknobiyotikin önünde beklediğimi. Hatta ilk incelemeyi de ben girmiştim. (Evet teknobiyotik o zamanlar perpada ufak bir dükkandı sadece)Tüm bu sürecin sonunda ne yazık ki kasalara, kasalar için aldığım uv boya ve ledlere, kurduğum costum sıvı soğutma bloklarına, özellikle cosmos s için harcağım para ve emeği toplasam belki bir araba parası vermişimdir bugüne kadar. Şimdi anlatırken ne yazıkki diyerek anlattığım bu hatıraları o günlerde bende sizin şuanki haliniz gibi heyecanla yaşıyordum.
Benim uyanmam uzun ve çok maliyetli oldu. Dilerim sizinki öyle olmaz.

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3

Yok öyle bir şey.

SSD konusunda ne konusuyon olumsen

980 Pro cok daha iyi ama aradaki farka deger mi tartisilir tabii gunluk kullanici icin ikisi de cok ust seviye modeller cunku

johndoe

80+
980 Pro sahibiyim, her ne kadar iyi bir SSD olsa bile (4k hızları dahil), TB başına çok pahalı bir sürücü bazı indirimlerde bile. PNY'in kendi başına avantajı sıralı okuma yazma hızlarının 5000 civarı olması, ama eski bir 4.0 sürücü, ilk çıkanlardan almaya degmez.

Yerinizde olsam Pilot-E tarzı hızlı ve saglam bir 3.0 sürücü alıp büyük doldururum, zaten arada dünyalar kadar fark yok özel veritabanı tarzı işler yapmadıkça. Heleki o tarz işlerde çok yazma yapacagınızdan 980 Pro'nun 512gb tarzı modellerinde dayanıklılık çok yüksek degildir. Sıkıntı yaratabilir seneler sonra ufak miktarda dayanıklılık oranına baktıgınızda bir yazılımdan / S.M.A.R.T verilerinden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,723
Üyeler
163,707
Son üye
legnikaaaa