Neler Yeni

Çözüldü✓ Samsung odyssey g3 144Hz Alınır mi

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Ghosting var bende kullanıyorum ama gözüm alıştığından mıdır nedir ? Dikkat etmediğim sürece göremiyorum. 120hz+ VA için aşırı aşırı bir ghosting olduğunu düşünmüyorum 20 ms Grey to Grey response time var muhtemelen o yüzden bazı renklerde kuyruk tarzı siyah bulaşma görüyorum ama bu asla dikkatimi dağıtan bir şey olmadı. Cs ve Minecraft gibi oyunlarda 165 fps alıyorum yani gördüklerim gerçekten monitörün son performansı. Minecraft'ta yanlışlıkla yere çubuk atmıştım ona zoom yaparak kamerayı sağ sola oynattım ve yanında çok çok ufak bir hayalet gördüm o kadar. Hani IPS monitörün vardır ama yanına ucuz bir 144 hz monitör almak istiyorsundur pivot bence çok mantıklı bir seçenek. Samsung zaten pivot işini çok iyi yapıyor.

Forumda yapılan en büyük hata ufo testine aldanıp model önermek. G3'ün 2 tane modeli var ikisinin response time ve grey to grey süreleri farklı dolayısıyla iki farklı ufo test sonucu buradan var. Bir de 4 adet response time ayarı var içinde. Standart, hızlı, en hızlı, mbr diye onlarda ufo testi sonucunu değiştiriyor bunlar. Bir de her renkte farklı bir ufo test görüyoruz. Üstüne bir de 165 hz versiyonu var hz değiştiği için ufo testi de haliyle değişiyor. VA panellerin çoğu slow response time sahipte olsa önermeden önce VA panel kullananların yaşadığı tecrübeyi dinlemek bence bu yüzden önemli diye düşünüyorum.

Display specification'da böyle bir bilgi var.
Gerçekten harika konuşmussunuz tebrik ederim, anlatmaya çalıştığım şeyi anlatmışssınız. Samsung Odyssey serisi kesinlikle alınabilir bir seri. Bu yazıda forumda samsungu kötüleyen c*hillere bir ders olsun. Saygılar...

Senerr

80+ Bronze
Samsung Odyssey serisi kesinlikle alınabilir bir seri.
Samsung Odyssey serisi fiyat performans olarak iyi bir seri değil ama 2. monitör olarak dediğim gibi G3 ucuz ve iyi bir alternatif seçenek. Ben kesinlikle alın demem. Samsung çok ucuz bir marka değil çoğu modeli gereksiz pahalı. G3'te mesela pivot olduğu için özellikle 165 hz versiyonu pahalı. Bunu size şöyle anlatayım hak verirsiniz.

4800 TL etmez bu monitör. Ve ben zamanında ucuza almıştım ondan iade etmedim.

Bir de şuna bakın 200 hz ve 3800 TL :p
Şimdi neden alınmaz dediğimi anlamışsınızdır. 4200 TL paraya IPS alternatifin bile var.

Ama 144 hz versiyonu 3845 TL falan olması lazım o gerçekten 2. monitör olarak uygun çünkü o fiyata adam akıllı pivot alternatifi bile yok 144 hz.

LUL.png

Bu 165 hz versiyonunu bu paradan alanın aklını sorgularım. Ederi en fazla 3700 TL. Bu fiyatlar daha nereyi gidecek acaba ? Sözde giriş seviyesi monitör 4800 TL. Hadi 144 hz versiyonu uygun diye 2. monitör olur diyelim bu niye var ? o.O2 :mad: 25 hz fazla diye 1000 tl fark mı olur ? Samsung monitör pazarında olmasa da olur.

Son düzenleme:

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Samsung Odyssey serisi fiyat performans olarak iyi bir seri değil ama 2. monitör olarak dediğim gibi G3 ucuz ve iyi bir alternatif seçenek. Ben kesinlikle alın demem. Samsung çok ucuz bir marka değil çoğu modeli gereksiz pahalı. G3'te mesela pivot olduğu için özellikle 165 hz versiyonu pahalı. Bunu size şöyle anlatayım hak verirsiniz.

4800 TL etmez bu monitör. Ve ben zamanında ucuza almıştım ondan iade etmedim.

Bir de şuna bakın 200 hz ve 3800 TL :p
Şimdi neden alınmaz dediğmii anlamışsınızdır. 4100 TL paraya IPS alternatifin bile var.

Ama 144 hz versiyonu 3845 TL falan olması lazım o gerçekten 2. monitör olarak uygun çünkü o fiyata adam akıllı pivot alternatifi bile yok 144 hz.

Alıntıyı görüntüle

Bu 165 hz versiyonunu bu paradan alanın aklını sorgularım. Ederi en fazla 3700 TL. Bu fiyatlar daha nereyi gidecek acaba ? Sözde giriş seviyesi monitör 4800 TL. :mad: o.O2
144 hz sini 2450 ye aldım geçen sene

Senerr

80+ Bronze
144 hz sini 2450 ye aldım geçen sene
O fiyatlardan gerçekten alınabilir de 144 hz ile 165 hz arasında niye bu kadar fark var anlamadım. 21 hz için 900 TL fark mı olur. Böyle fiyat politikası görmedim. :poop:

144.png
165.png

Son düzenleme:

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammed Fatih UZUN
Tmm sağ olun msı g2412 aldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Hasan
Hocam biraz sert konuşacağım kusura bakmayın. Bu Samsung'a ghosting etiketi yapıştıranların çoğu hiç bir şey bilmiyor. Adama bizzat kullanıyorum minecraft hariç ghosting yok diyorum inanmıyor. Bilip bilmeden konuşuyor çoğu. Eski nesilde ghosting vardı ancak bu sürümde hiçbir problem yok. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tam bir f/p cihazı
Crg5 lc24rg50fzxuf nasıl

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038

SucukEkmek

80+ Silver