Samsung odyssey G65B HDR sorunu

Dogukappa

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
971
G65B monitör siparişim elime ulaştı fakat hdr açınca siyahlarda böyle kırmızılıklar doluşuyor ekrana nedeni nedir arızalı mı

Ekler

• da573a2c-6160-4d97-b037-a3a61954fa95.webp
    da573a2c-6160-4d97-b037-a3a61954fa95.webp
    1.8 MB · Hit: 66
G65b ile alakalı böyle şikayet hiç duymadım. Monitörle alakalı olduğuna emin miyiz? Başka bir monitörlede denediniz mi?

Birde yerel karartma açık ise kapatın, kapalıysa açıp tekrar deneyin.

Birde oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın.

G65b ile alakalı böyle şikayet hiç duymadım. Monitörle alakalı olduğuna emin miyiz? Başka bir monitörlede denediniz mi?

Birde yerel karartma açık ise kapatın, kapalıysa açıp tekrar deneyin.

Birde oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın.
yerel karartma açık ve kapalıda denedim sonuç aynı şu an oyun modunda tepki süreside standart elimde başka hdr monitör olmadığı ve daha önce hiç hdr kullanmadığım için bilmiyorum deneyemedim

G65B monitör siparişim elime ulaştı fakat hdr açınca siyahlarda böyle kırmızılıklar doluşuyor ekrana nedeni nedir arızalı mı
Hocam ayni monitorden bendede var bendede oluyordu aynı şey. Kendi kendine geçti sonra nası oldu anlamadım. Windows 10 kullanıyordum 11 e geçtim belki ondandır ama tam nedenini bilemiyorum.

Hocam ayni monitorden bendede var bendede oluyordu aynı şey. Kendi kendine geçti sonra nası oldu anlamadım. Windows 10 kullanıyordum 11 e geçtim belki ondandır ama tam nedenini bilemiyorum.
ben de w11 kullanıyorum garip cidden hdr zaten berbat geliyor şu an gözüme parlaklığı falan düşürüyo anlayamadım

Ekler

• resim_2025-06-27_161312432.webp
    resim_2025-06-27_161312432.webp
    26.3 KB · Hit: 14
eklememe rağmen aynı maalesef hdr olarak icc profili yüklemem gerekli mi
Varsayılan olarak ayarlayın. Dediğim gibi bu monitörde böyle bir şikayet duymadım, hatta genel olarak monitörlerde de böyle bir şikayet duyduğumu hatırlamıyorum. HDR'ı sadece HDR içerik izleyeceğiniz zaman açın. Oyunlarda da HDR destekli olanlarda açın.

Varsayılan olarak ayarlayın. Dediğim gibi bu monitörde böyle bir şikayet duymadım, hatta genel olarak monitörlerde de böyle bir şikayet duyduğumu hatırlamıyorum. HDR'ı sadece HDR içerik izleyeceğiniz zaman açın. Oyunlarda da HDR destekli olanlarda açın.
iade oluşturmam gerekir mi acaba sorun monitörde mi varsayılan olarakta ayarladım etki yok hdr videoları açıncada oluyor garip bi şekilde

iade oluşturmam gerekir mi acaba sorun monitörde mi varsayılan olarakta ayarladım etki yok hdr videoları açıncada oluyor garip bi şekilde
Windows’un hdr’ı kötü çalışıyor. Monitörle alakalı olduğunu zannetmiyorum. Eğer sorun olsa zaten sadece hdr modunda olmazdı. Hdr zaten bu tarz monitörlerde doğru düzgün olmaz. Lafta hdr vardır. Yani başka bir monitörde alsanız hdr bir işe yaramayacak. Hdr için çok yüksek gamut, tepe parlaklık, kontrast oranı vs bir ton gereklilik var. Miniled veya oled lazım özetle. Önemli olan hdr değil sdr görüntü kalitesi. Kafaya takmayın yani.

Örnek göstereyim hatta:
IMG_3431.webp

IMG_3430.webp

Hdr istiyorsan bütçeyi 2.5-3 kat artırman gerek. Boşuna iadeyle falan uğraşma yani. Monitörü sdr da beğendiysen kullan, beğenmediysen ki zannetmiyorum iade edip r27qe alabilirsin. Hdr falan dert edilecek şeyler değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,303
Üyeler
184,292
Son üye
wienzz
Geri