Çözüldü✓ SAMSUNG ODYSSEY G65B MONİTÖRÜM GELDİ

Hocam ben bu monitörü senden duydum senden fikir aldım senin sayende satın alımı gerçekleştirdim tıpkı konuyu açtığımda belirttiğim ve etiketlediğim gibi. Forumda eski üyelerden biri değilim yeni üyelerdenim o yüzden daha önce neler konuşuldu çok takip edemedim. Dediğim gibi bana bu monitörü aldıran başta sen olmak üzere forumdaki tüm arkadaşların emeklerine fikirlerine ve bilgilerine sağlık. Samsung gibi devasa bir markanın bunun farkında olup aksiyon alması gerekiyor zira yeni alınan monitörlerde de sürekli problem yaşayanlar var görüyorum hala. Fikirlerinize katılmakla birlikte tekrar teşekkür etmek istedim adeta ömürlük bir monitör bu yani.
Teşekkürler hocam, monitörü beğendiyseniz ne mutlu bana, güle güle kullanın. G65B'yi zamanında bende alacaktım ama oled'e geçiş yaptığım için gerek duymadım. Gerçekten canavar bir monitör ama kalite kontrol ortalamanın altında maalesef. Veya yurt dışındaki ünitelerde bu kadar sorun yok ama tr de satılan modellerde sorun var. Birde bu modelin artık yenisini çıkarsa mesela kontrast oranı 27inç versiyonun muadil modellerden daha zayıf. G7 yerine gelmişti G65B, bununda yenisi çıkmalı artık. Muadil İPS modeller renk gamutunda hatrı sayılır fark atmaya başladı, yeni modeller gelişiyor bu model yerinde kaldı. VA'nın en iyi örneklerinden biri olması ve çok dolu bir monitör olması onu öne çıkarıyor. Her ne kadar İPS monitörler gelişiyor desekte 1500:1 kontrast oranında sıkışmış bir durumdalar, renklerden biraz feragat edip kontrast oranına abanmak isteyenler hala g65b gibi modelere yönelmek zorunda. Kullanıcılar artık ''yeni'' İPS modeller gibi aşırı yüksek gamutlu ve VA panel gibi yüksek kontrast oranına sahip monitörler istiyor ama G65B'den başka alternatif bulamıyoruz. G65B her ikisini de iyi yapsa da daha da iyisi gerekiyor. Yurt dışında seçenek çok ama tr de maalesef kısıtlıyız.

Birde TR'ye miniled monitörler gelse efsane olur. Mesela KTC M27T6, Q27G40XMN vb modeller gibi. Kontrast oranı diyince G65B'den öteye gidemiyoruz.

Teşekkürler hocam, monitörü beğendiyseniz ne mutlu bana, güle güle kullanın. G65B'yi zamanında bende alacaktım ama oled'e geçiş yaptığım için gerek duymadım. Gerçekten canavar bir monitör ama kalite kontrol ortalamanın altında maalesef. Veya yurt dışındaki ünitelerde bu kadar sorun yok ama tr de satılan modellerde sorun var. Birde bu modelin artık yenisini çıkarsa mesela kontrast oranı 27inç versiyonun muadil modellerden daha zayıf. G7 yerine gelmişti G65B, bununda yenisi çıkmalı artık. Muadil İPS modeller renk gamutunda hatrı sayılır fark atmaya başladı, yeni modeller gelişiyor bu model yerinde kaldı. VA'nın en iyi örneklerinden biri olması ve çok dolu bir monitör olması onu öne çıkarıyor. Her ne kadar İPS monitörler gelişiyor desekte 1500:1 kontrast oranında sıkışmış bir durumdalar, renklerden biraz feragat edip kontrast oranına abanmak isteyenler hala g65b gibi modelere yönelmek zorunda. Kullanıcılar artık ''yeni'' İPS modeller gibi aşırı yüksek gamutlu ve VA panel gibi yüksek kontrast oranına sahip monitörler istiyor ama G65B'den başka alternatif bulamıyoruz. G65B her ikisini de iyi yapsa da daha da iyisi gerekiyor. Yurt dışında seçenek çok ama tr de maalesef kısıtlıyız.

Birde TR'ye miniled monitörler gelse efsane olur. Mesela KTC M27T6, Q27G40XMN vb modeller gibi. Kontrast oranı diyince G65B'den öteye gidemiyoruz.
Hocam valla on numara bir teknik analiz olmuş. Bunu forumdaki herkesin görüp okuması lazım bence. TR konusuna gelirsek, maalesef ülkemizde her yerde olduğu için ticarette de çürümeler başladı ve son gaz devam ediyor. Ben bu öğrenci indirimi safsatasının Samsungun başımız gözümüz için yapmış olduğu bir güzellik değil yine bir ticaret taktiği olduğunu düşünüyorum. Markayı boklamak kesinlikle amacım değil fakat tahminimce ellerindeki problemli ürünleri indirime sokuyorlar ama tamamını problemli ürün olarak değerlendiremezler çünkü bu sefer de aşırı belli olmuş olur bu strateji. Diyeceksin ki fazla kuruyorsun kafanda fakat günümüzdeki ticaret ahlakı bu seviyelere indirgenmiş durumda.

Valla hiç alçakgönüllü olamayacağım yeşilde önere önere sadece monitör kategorisinde bile 3500 mesajı geçtim. Bu modeli önermeye başladığım konularda 5 konu varsa 1-2 tanesi max 3 tanesinde öneriliyordu, şimdi 5 konunun tamamında önerilmesini geçtim herkes bu modeli önermeye başladı. G65b haricini öneren yok. 3 ay önce g65b için açtığım rehberde 8k görüntüleme almış.

Benim önerdiğim sıralar scanline sorunundan çekinenler vardı, kalite kontrol benim önerdiğim sıralar iyileşmiş olacak ki scanline şikayetine fazla denk gelmedim. Ne güzel gidiyordu bu sefer de ölü piksel şikayetleri aşırı arttı. 6 kez üst üste ölü pikselli gelen bile oldu. Her alan en az 2-3 kez değişime gönderse de sorun çözülmüyor.

Umarım bu sorunu da azaltırlar.

Kırmızı da fantastiktürk
Mavi forumda berkay
Yeşilde ben

Daha çok gördüğüm böyle.
Senin sayende monitörü aldım hoşuma gitti her ne kadar kullanmaya fırsatım olmasada.Salı günü değiştirin diye servise verdim bakalım kaç sefer uğraşacağız temizini almak için.

Ben baktım da fiyatlar normal fiyat gösteriyor gitmiş galiba
Kral şöyle ki samsungun dümdüz sitesinden girersen öğrenci mağazasını göstermiyor arama yerine samsung öğrenci mağazası yaz farklı bir site gibi bişeyi var ordan girip tekrar bak bunu ben de yaşadım birkaç kez hatta desteğe falan yazdım indirim görünmüyor vs. diye

Hayırlı uğurlu olsun ben 1.günü çarşamba günü servise verdim bekliyorum bakalım sen baya şanslı çıkmışşın sakfyhasfj güzel günlerde kullan ve gerçekten canavar bi monitör 9.6k ya mümkün değil böylesini bulamayız ha uğraştırsın beni sorun değil ama en sonunda sorunsuzu gelsin,güle oynaya kullanayım,benim için tek sıkıntı ayaklarıydı mouseme yer bırakmıyodu ama gülü seven dikenine katlanır,

Hayırlı uğurlu olsun ben 1.günü çarşamba günü servise verdim bekliyorum bakalım sen baya şanslı çıkmışşın sakfyhasfj güzel günlerde kullan ve gerçekten canavar bi monitör 9.6k ya mümkün değil böylesini bulamayız ha uğraştırsın beni sorun değil ama en sonunda sorunsuzu gelsin,güle oynaya kullanayım,benim için tek sıkıntı ayaklarıydı mouseme yer bırakmıyodu ama gülü seven dikenine katlanır,
Ahaha teşekkür ederim hocam öncelikle Allah razı olsun senin de en kısa zamanda tüm problemlerin çözüme kavuşur umarım. Samsungun çok da uzatacağını zannetmiyorum bu konuda sana yardımcı olacaklardır en kısa sürede. Marvel Rivals ta çağ atladım grafikler vs. oyun deneyimim arttı resmen çağ atladım. TLOU-2'de biraz problem yaşıyorum akıcılıkla ilgili o da Frame Gen. ayarı o oyunda sıkıntılı bir ayarmış herkes kapat o ayarı tekrar dene dedi o yüzden akşam onu da deneyeceğim. Ayağı evet çok uzun cidden masamda yer ayarlamak için biraz mesai harcadım yalan yok ama sonunda mükemmel bir konuma cuk diye oturdu soluma almak zorunda kaldım tabi monitörü :)

benimki de gelsin de renk ayarlarına girişiriz belkim beraber salşfsafj güzel günlerde kullanman dileği ile <3

benimki de gelsin de renk ayarlarına girişiriz belkim beraber salşfsafj güzel günlerde kullanman dileği ile <3
Sağolasın kankam gelsin testlerini vs. yap sorunsuz olarak kullanmaya başladığında bakarız yine. Zaten yapılması gereken ayarlar konusu bu başlık altında yorumlardan birinde bir arkadaş tarafından paylaşıldı oraya bakarak yaptım ben de. Hayırlısı olsun bakalım çok teşekkürler tekrardan :)

Geri