Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung PM9A1 512GB PCIe 4.0 ~6500/5000 MB/s SSD 1160₺ n11 (DRAM var)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,798
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler

qBedirhanq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
bedirhan
Tamamdır bu laptop çıkması. Muhtemelen HP laptoptan söküldü. Sisteme takar takmaz Crystaldiskmark açın birkaç saat kullanma ve 100-200GB okuma yazma göreceksiniz. Bana da aynısı gelirse önceki mesajda yazdığım HP sitesindeki driverı yüklerim.

Yine örnek:
evet benim ssdnin ismi hp tools :D ama sağlığı 100 ve 60 gb falan indirilmiş np bence format atıp kurdum güzel ssd

TeknoAdam

80+ Bronze
IMG-20250203-WA0012.jpg
X870 GAMING PLUS WIFI anakartta 2. SSD yuvasına taktığında x2 modunda çalışıp üstteki sonucu verdi. Max 56 derece gördü.

IMG-20250203-WA0013.jpg
Sonra 3. SSD yuvasına takarak aynı testi yaptım bu üstteki sonucu verdi. Max 66 derece gördü.

IMG-20250203-WA0015.jpg
En sonunda SSD'ye biçimlendirme yaptım. Çünkü içinde HP dosyaları vardı ve 3-4 farklı parçaya bölünmüş haldeydi. EFI dahil tüm parçaları tamamen silip NTSF biçimlendirme yaptım tek parça olarak. Sonra bu testi yaptım. Max 66 derece gördü.

Önemli not: TÜM TESTLERDE ANAKARTIN SSD SOĞUTMA BLOĞU TAKILI DEĞİLKEN ALINAN SONUÇLARI GÖRMEKTESİNİZ. Çünkü birini laptopta birini de ssd soğutma bloğu olmayan bir anakartta kullanacağım.

Hiçbir driver veya firmware yüklemesi yapmadım tak kullan olarak test ettim.

SSD çıkma. Leke bile vardı üstünde ama el lekesi çok hafif. Test ediyorum şu an. Bana gelen Kore üretimi ve 2.8A değil 2.5A çekiyor. Daha az ısınır diye tahmin ediyorum. 2023.05 yazıyor tarih olarak. Tek eksisi FW 3 değil de 2 olması. Sorun çıkmadıkça güncelleme yapmayanilirim. Modeli PM9A1a.
Bana gelen ürün birebir şu:

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin
evet benim ssdnin ismi hp tools :D ama sağlığı 100 ve 60 gb falan indirilmiş np bence format atıp kurdum güzel ssd
CrystalDiskMark testi gelir mi hocam?
Alıntıyı görüntüle
X870 GAMING PLUS WIFI anakartta 2. SSD yuvasına taktığında x2 modunda çalışıp üstteki sonucu verdi. Max 56 derece gördü.

Alıntıyı görüntüle
Sonra 3. SSD yuvasına takarak aynı testi yaptım bu üstteki sonucu verdi. Max 66 derece gördü.

Alıntıyı görüntüle
En sonunda SSD'ye biçimlendirme yaptım. Çünkü içinde HP dosyaları vardı ve 3-4 farklı parçaya bölünmüş haldeydi. EFI dahil tüm parçaları tamamen silip NTSF biçimlendirme yaptım tek parça olarak. Sonra bu testi yaptım. Max 66 derece gördü.

Önemli not: TÜM TESTLERDE ANAKARTIN SSD SOĞUTMA BLOĞU TAKILI DEĞİLKEN ALINAN SONUÇLARI GÖRMEKTESİNİZ. Çünkü birini laptopta birini de ssd soğutma bloğu olmayan bir anakartta kullanacağım.

Güzel vaat edilen hızları veriyor. Ben bunu ana depolama yapacağım. Diğer M2 SSD'i mi de diğer yuvaya takarım.

qBedirhanq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
bedirhan
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

benim anakart pcı 3 olduğu için max 3400 veriyor okuma yazma bu bile yeterli benim icin
ilerde gen 4 e takarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

CrystalDiskMark testi gelir mi hocam?

Güzel vaat edilen hızları veriyor. Ben bunu ana depolama yapacağım. Diğer M2 SSD'i mi de diğer yuvaya takarım.
hızlar vaat edilenden az ama anakartım yüzünden ssd gen 4 fakat anakartım gen3 destekli ama çok fp ürün bu hızlarda olması ve dram bulundurduğu için

Ekler

• 2025-02-03 (2).png
    2025-02-03 (2).png
    597.7 KB · Hit: 44
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin
benim anakart pcı 3 olduğu için max 3400 veriyor okuma yazma bu bile yeterli benim icin
ilerde gen 4 e takarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hızlar vaat edilenden az ama anakartım yüzünden ssd gen 4 fakat anakartım gen3 destekli ama çok fp ürün bu hızlarda olması ve dram bulundurduğu için
Gen 3'ün maksimum hızlarını veriyor. Değerleri güzel.

Zymnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mert
Bana gelen urun bu. 2023 Ekim uretimi. Herhangi bir yazilim atmama gerek var mi? Haftasonu testini yapabilecegim. İadelik bir durum var mi?
IMG_1538.jpeg

TeknoAdam

80+ Bronze
Bana gelen urun bu. 2023 Ekim uretimi. Herhangi bir yazilim atmama gerek var mi? Haftasonu testini yapabilecegim. İadelik bir durum var mi?
Alıntıyı görüntüle
Ne iadesi hocam... Diski sisteme takıp direkt CrystalDiskmark'tan bilgilerine bakıp SS alın sonra da teste sokun. Oradan da ss alın bakalım. On numara SSD gelmiş size. Hayırlı olsun.

Zymnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mert
Ne iadesi hocam... Diski sisteme takıp direkt CrystalDiskmark'tan bilgilerine bakıp SS alın sonra da teste sokun. Oradan da ss alın bakalım. On numara SSD gelmiş size. Hayırlı olsun.
Durumlar bu şekilde. Karşılaştırmak için sistemdeki mevcut 980 Pro'nun ilk takıldığı zamanki Magician benchmarkının SS'ini de ekledim. Anakartım MSI B650 Tomahawk Wi-Fi, işlemcim de Ryzen 7 7800X3D. Bir sıkıntı yok gibi ama emin olamadım, yazılım güncellemesine gerek var mıdır?
CrystalInfoPMA9.png

SamMagiPMA9Bench.png

980ProBench.png

CrystalMarkPMA9.png

TeknoAdam

80+ Bronze
Durumlar bu şekilde. Karşılaştırmak için sistemdeki mevcut 980 Pro'nun ilk takıldığı zamanki Magician benchmarkının SS'ini de ekledim. Anakartım MSI B650 Tomahawk Wi-Fi, işlemcim de Ryzen 7 7800X3D. Bir sıkıntı yok gibi ama emin olamadım, yazılım güncellemesine gerek var mıdır?
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bence sorun yok gibi. Diğer arkadaşlar da fikir belirtir muhtemelen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,657
Üyeler
169,594
Son üye
zeıback
Top Bottom