Neler Yeni

Samsung s21 fe (gen2) vs honor 200

todos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ali tekeci
Bütçe
19000
Yakın zamanda telefon almayı planlıyorum. Baktığım telefonlardan en yakın olan s21fe (gen2) ve honor 200. Önem verdiğim kısımları

1.İşlemci

2.Ekran

3.Arayüz

4.Genel-Sürdürülebilirlik

Olarak sıralayabiliriz. Oyun oynarım, film/dizi izlerim arayüzde dolaşırken veya uygulamalar arası geçiş yaparken donmasını takılmasını istemem, uzun vadede(3-4 yıl) genel performans düşüşünün olabildiğince az kalmasını isterim. Dediğim gibi bunlar için benim bulabildiğim

s21 fe(gen2) ve honor 200'dür sizce hangisi daha iyi bir seçenek olur veya sizin öneriniz nedir? Not:11 yıldır samsung kullanıcısıyım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
s21 fe tercih edebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

kamera bakımından pek bilmiyorum ama poco x6 proya da bir göz atın derim

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
239
İsim
Yiğit
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
Ben Honor 200 alırdım.
kamera anlamnda geride ve işlemcide de geride aynı zamanda bu fiyat bandında olan çoğu telefonda su ve toz dayanıklılığı olması lazım.

s21 fe mi? honor 200 mü? nothing phone 2a mı? yoksa başka o klasmanda fp telefonmu?
puanlar bu şekilde hocam hoşunuza gidenin incelemesine bakıp alın

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-05 220453.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-05 220453.png
    175.8 KB · Hit: 34

İsimbulamajim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Ehm
Discord
isimbulamajim
İşlemci olarak Samsung S21 FE bir tık daha iyi ama Snapdragon 888 bayağı ısınan bir işlemci. Kamera olarak Honor 200 bir tık daha iyi. Ekran olarak Honor 200'ün paneli oldukça iyi. 55 bin TL olan Vivo X100 Pro ile aynı paneli kullanıyor. Samsung'un arayüzünün kalitesini biliyoruz zaten ancak Honor'un arayüzüde güzel. MagicOS'da bloat (gereksiz uygulama) çok az ve reklam yok. Çinli firmalar arasındaki (Vivo Xiaomi vb.) en iyi arayüz Honor'da. Benim tercihim Honor 200 olurdu. Bileklik hediyesi ile 16.999 TL'e satılıyor:

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
239
İsim
Yiğit

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
OZAN TANKUŞ
kamera anlamnda geride ve işlemcide de geride aynı zamanda bu fiyat bandında olan çoğu telefonda su ve toz dayanıklılığı olması lazım.

puanlar bu şekilde hocam hoşunuza gidenin incelemesine bakıp alın
Neye göre kamera iyi? Bende s21 var. Anneme 6 ay önce honor 90 aldım. 90'ın kamerası bile benim s21 den daha iyi. Videoda ne noise var ne bulanıklık var. s21lerde zoom lens olmadığı için hybrit olarak yapıyor ve gece veya loş ışıklarda kötü bir deneyim veriyor. Honor 90 da ne bulanıklık var ne geç çekme sorunu var. Üstelik telefon cayır cayır yanıyor. Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin. İşlemci konusunda belki katılabilirim ama geri kalan bütün özelliklerde honor 200 gömüyor.

ben sizden öneri istedim :) nothing phone 2a yı atlamışsınız birde
Dostum yazdıklarının arasında Honor 200'ü öneririm. Değişiklik olsun dersen Nothing alabilirsin. Ama ileride yazılım desteğı vs kesilirse (nothing de mediatek işlemci var) Yine de Honor önerirdim. Snapdragon olduğu için rom desteği her zaman olacaktır. Ayrıca Snapdragonlarda her zaman yazılım desteğı online ortamlarda bulabilirsin. App olsun rom olsun çeşitlidir, Evrenseldir. XDA platformunda bolca destek alabilirsin. Bende ileride destek olabilirim bu konuda. Tabi 3-4 yıl sonra karşılaşırsak :)

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
239
İsim
Yiğit
Dostum yazdıklarının arasında Honor 200'ü öneririm. Değişiklik olsun dersen Nothing alabilirsin. Ama ileride yazılım desteğı vs kesilirse (nothing de mediatek işlemci var) Yine de Honor önerirdim. Snapdragon olduğu için rom desteği her zaman olacaktır. Ayrıca Snapdragonlarda her zaman yazılım desteğı online ortamlarda bulabilirsin. App olsun rom olsun çeşitlidir, Evrenseldir. XDA platformunda bolca destek alabilirsin. Bende ileride destek olabilirim bu konuda. Tabi 3-4 yıl sonra karşılaşırsak :)
hmm anladım teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
Neye göre kamera iyi? Bende s21 var. Anneme 6 ay önce honor 90 aldım. 90'ın kamerası bile benim s21 den daha iyi. Videoda ne noise var ne bulanıklık var. s21lerde zoom lens olmadığı için hybrit olarak yapıyor ve gece veya loş ışıklarda kötü bir deneyim veriyor. Honor 90 da ne bulanıklık var ne geç çekme sorunu var. Üstelik telefon cayır cayır yanıyor. Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin. İşlemci konusunda belki katılabilirim ama geri kalan bütün özelliklerde honor 200 gömüyor.

hocam incelemelerde bana iyi gelmişti ayrıca s21 fe nin kamerası s21 den daha iyi

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
OZAN TANKUŞ
hocam incelemelerde bana iyi gelmişti ayrıca s21 fe nin kamerası s21 den daha iyi
Fark yok. Fark olsaydı inan fe alırdım. Gündüz Zoom olarak çok çok az farkı var. Ayrıca pili biraz daha iyi. Çok az daha ekranı büyük. İşlemcisi bizim ülkede snapdragon değil diye biliyorum. onun için bu konuda fark yok.

Hatta yan yana test ettim. Stajerimde s21fe vardı. Aynı ortamda yaklaşık 20m2 lik bir odada zoom yaptım. Benim telefon daha net çekti. Şaşıracaksın ama çok garip bir durum. Ama videoları bende izledim. 300 400 metre mesafedeki bir yeri bir tık daha iyi net çekiyor FE.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
Fark yok. Fark olsaydı inan fe alırdım. Gündüz Zoom olarak çok çok az farkı var. Ayrıca pili biraz daha iyi. Çok az daha ekranı büyük. İşlemcisi bizim ülkede snapdragon değil diye biliyorum. onun için bu konuda fark yok.
anladım hocam sağ olun bilgilendirdiğiniz için honor 200 ü kötülemiyorum yanlış anlaşılma olmasın şimdi biraz daha araştırdım honor 200 biraz daha iyi gibi ısınma problemini gördüm bende çoğu kişi yazmış.

anladım hocam sağ olun bilgilendirdiğiniz için honor 200 ü kötülemiyorum yanlış anlaşılma olmasın şimdi biraz daha araştırdım honor 200 biraz daha iyi gibi ısınma problemini gördüm bende çoğu kişi yazmış.
s21fe nin ısınması

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
OZAN TANKUŞ

s21fe nin ısınması
S21FE ve s21'in işlemcisi aynı. Türkiyede Exynos işlemci var. Snapdragon olsaydı daha rahat kullanabilirdik telefonu. Ve sana yemin ediyorum youtube'da sadece arkada video açık şekilde whatsappda mesaj yazıyorum, Telefon kasım kasım kasıyor. Isınma konusunda %100 haklısın. Telefonun kasası ufak olduğu için çok çabuk ısınıyor ve thermal Throtle uyguluyor. Telefon kasıyor hissiyatı veriyor doğal olarak. Ben de kesinlikle samsungu gömmüyorum ama bir amiral gemisi telefonda olmaması gereken şeyler. Ayrıca neredeyse günde 3 defa şarja takıyorum. Aktif olarak telefon kullanan birisi olmamama rağmen :D Samsung alsaydım bu saatten sonra s24 ultra almaya çalışırdım. Alt modellerine kesinlikle girişmezdim. Honor 200 hem fiyat olarak hemde performans olarak piyasanın en iyisi diyebilirim. Eski xiaominin ruhu HONOR olarak dirildi gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,410
Son üye
Gundgann