Sanırsam hacklendim, ne yapacağım

Ukhozi

80+
Reaksiyon skoru
83
3 4 gün önce durduk yere twitter, instagram vb. yerlerden profilim çıkılmış gözüktü(Web üzerinden) ben de anlam veremedim ve tekrar girdim. Dün instagramıma giriş yapılmış ve coin reklamı yapmışlar şifremi değiştirdim. Bugün ise sürekli steam profilimden 2 3 kuruşluk şeyler satılıyor. Az önce fark ettim twitterdan alakalı alakasız kişiler takip edilmiş. Ne yapmam gerekiyor. Başka hangi hesaplarıma erişildi bilmiyorum. 1 2 gün önce apk bir şey indirmiştim, açtım virus uygulaması truva atı veya trojen var diyip pcyi karantina altına aldı ve tam tarama yapıp yeniden başlattı onla alakası olabilir mi?

Bilgisayara temiz bir format, sonra bütün sosyal medya hesaplarında iki aşamalı doğrulamayı aktif et ve şifreleri değiştir.
Steam içinde steam guard aktif et.

3 4 gün önce durduk yere twitter, instagram vb. yerlerden profilim çıkılmış gözüktü(Web üzerinden) ben de anlam veremedim ve tekrar girdim. Dün instagramıma giriş yapılmış ve coin reklamı yapmışlar şifremi değiştirdim. Bugün ise sürekli steam profilimden 2 3 kuruşluk şeyler satılıyor. Az önce fark ettim twitterdan alakalı alakasız kişiler takip edilmiş. Ne yapmam gerekiyor. Başka hangi hesaplarıma erişildi bilmiyorum. 1 2 gün önce apk bir şey indirmiştim, açtım virus uygulaması truva atı veya trojen var diyip pcyi karantina altına aldı ve tam tarama yapıp yeniden başlattı onla alakası olabilir mi?
Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış zaten ama aynısını bende yaşadim sakın olup ilk önce maillerinin sifreisni zor ve farklı bir şifre yaparak mailini sağlama al ve mailde bütün hesaplardan çıkış yap güvenlik önlemi varsa açmadığın onları aç çünkü mail sayesinde bütün sosyal medyalarini geri alirsin sonra pcye format atman lazım bir dahada apk indirmezsin ben pişman olmuştum

Öncelikle telefonunuzdan hesaplarınızın şifresini e postasını değiştirin ve telefon numarası doğrulaması ekleyin. Sonra bilgisayara usb ile format atın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,173,810
Üyeler
186,379
Son üye
baraan
Geri