Düştüm mapus damlarına öğüt veren çok olMerak ettiğim bir konuydu. Babam hakim olduğu için ona sordum ve şöyle bir cevap aldım, basitçe: "Senin ne demek istediğinden daha çok karşı tarafın ne anladığı ve senin nasıl söylediğin daha önemli." Yani kısacası "---------." gibi cümleler eğer karşı taraf bir dava sürecine girerse hakaret olarak kabul edilecektir. Siz yahu ben gözünü silerek demek istemiştim hakim bey siz yanlış anladınız." deseniz bile bu "***************" olarak kabul edilir. Genel olarak bu tarz davalar hep tatlıya bağlaştırılmaya çalışılsa bile iki taraftan biri ciddi sorunlu ise ve süreklilik gösteriyorsa ekstra olarak dava eden kişi ciddi şekilde inatçı olursa dava edilen hakaretten para cezası alır. Ettiğiniz küfüre ve kime ettiğinize göre bu ceza hapis cezasına bile gidebilir.
Dediğim gibi hep merak ettiğim bi konuydu ve internette bir tane bile kaynak bulamamıştım bu konu hakkında, o yüzden ben hiç olmazsa aldığım cevabı paylaşayım benim gibi merak edenler bi bilgi edinmiş olur dedim.
Edit: Bu ne la böyle bütür örneklerim kocaman sansürlenmiş, ne anlamı kaldı şimdi güzelim rehberin böyle![]()
Rehberlik mahkemeye taşındıMerak ettiğim bir konuydu. Babam hakim olduğu için ona sordum ve şöyle bir cevap aldım, basitçe: "Senin ne demek istediğinden daha çok karşı tarafın ne anladığı ve senin nasıl söylediğin daha önemli." Yani kısacası "---------." gibi cümleler eğer karşı taraf bir dava sürecine girerse hakaret olarak kabul edilecektir. Siz yahu ben gözünü silerek demek istemiştim hakim bey siz yanlış anladınız." deseniz bile bu "***************" olarak kabul edilir. Genel olarak bu tarz davalar hep tatlıya bağlaştırılmaya çalışılsa bile iki taraftan biri ciddi sorunlu ise ve süreklilik gösteriyorsa ekstra olarak dava eden kişi ciddi şekilde inatçı olursa dava edilen hakaretten para cezası alır. Ettiğiniz küfüre ve kime ettiğinize göre bu ceza hapis cezasına bile gidebilir.
Dediğim gibi hep merak ettiğim bi konuydu ve internette bir tane bile kaynak bulamamıştım bu konu hakkında, o yüzden ben hiç olmazsa aldığım cevabı paylaşayım benim gibi merak edenler bi bilgi edinmiş olur dedim.
Edit: Bu ne la böyle bütür örneklerim kocaman sansürlenmiş, ne anlamı kaldı şimdi güzelim rehberin böyle
Edit2: Bi de uygunsuz dil yedim, neden bu konuda hiçbir konu olmadığını anladım artık.
Ama detaylı olmadan nasıl anlatabilirdim, neyse başlıktaki "detaylarıyla" yazısını sileyim bariBu kadar detay vermek zorunda mıydın?
Ana, bacı, Allah gibi dini ve Atatürk gibi milli değerlere küfür eden birinin ses kaydını al dava et, eğer artık neredeyse her davadan önce uygulunan uzlaşma kısmında bi uzlaşmaya varılamazsa ceza alır karşı taraf büyük ihtimalle, gerçi Covid döneminde ilk duruşma kim bilir kaç ay sonra olur, duruşmaya kadar adamın neye küfür ettiğini unutursun. Tabi bu olayı kim ciddiye alır orası ayrı konu.O zaman cs oynayanlar müebbet yemesi lazım.
Tamamdır, sildim o kısmı. İnsanlar "sen nereden biliyon?" derse diye yazmıştım.Babamın hakim olduğunu nasıl belli ederim (!)
Yok yahu ne tatili, ben burada ne güzel bilgi paylaşıyordum.Ne güzel tatile çıktın,daha ne istiyorsun?
Bu İyiydiGözünü Slidiğim neden böyle konu açıyorsun!
Bol sansür arası küfür aromalı yazılarsansürlerde ne yazıyor ?