jombo
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 5,968
Of of ellerine sağlık bundan bir tane inceleme lazımdı. 8k için fena değil m-atx olmasına rağmen her şeyden bol bol koymuşlar 3 ssd olsa süper olurdu ama buna da kabuluz
. Biosu inanılmaz basit , ferah ve kolay gözüküyor tek tuşla pbo , expo gibi ayarlar yapılması aşırı güzel olmuş
Herkese merhabalar geçen hafta forumda sapphire anakartlarla ilgili konu açmıştım ve kimsenin alıp deneyimlemediğini farkettim bende gördüğüm bazı yurtdışındaki içerik üreticilerinin incelemesi ve şuanki fiyatlandırma noktasında alıp inceleme kararı aldım. Umarım almayı düşünenler için yardımcı olur eğer istediğiniz başka bir test varsa yardımcı olurum şimdiden teşekkürler
Alıntıyı görüntüle
Genel Özellikler:
-12+2+1 şeklinde bir faz dağılımı var. Faz başına 55A sağlıyor. Genel olarak 9950X3D bile besleyebilecek bir dağılıma sahip.
-4 slottan dual channel olarak toplam 256 GB ve maksimum 8000Mhz destek sunuyor.
-2 Adet PCIE slotu var biris PCIe5.0 diğeri PCIe4.0 Her iki slotta metal destekli korumaya sahip.
-2 Adet M2 slotu var birisi PCIe 5.0 diğeri PCIe 4.0. 4 Adetde sata girişi var.
-Dahili olarak Wifi ve Bluetooth ile geliyor. Wifi 6 ve BT 5.3 desteği sunuyor. 2.5 Gigabit Kablolu Ethernet portu barındırıyor.
-Port olarak 1 Adet HDMI, 1 Adet DisplayPort, 2 Adet Rj45 Lan Girişi, 4 Adet USB 2.0, 3 Adet USB 3.2 Gen2 Type-A, 1 Adet USB 3.2 Gen2 Type-C, 3 Adet Jak girişi barındırıyor. Genel olarak gündelik anlamda ihtiyacı karşılayacak port sayısına sahip.
-mATX boyutta.
Genel olarak özellikler bakımından gündelik bir kullanıcı için gayet yeterli ve uzun yıllar Upgrade yaparak kullanma imkanıda sunuyor.
Şimdi asıl almak isteyenlerin çekindiği yere geliyorum BİOS tarafı. Aşağıda BİOS ekranından aldığım 3 görseli koyuyorum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Dahili olarak 9. ayın başındaki bios ile gelmiş son bios güncellemesi ile gelmemiş olsada aldığım çoğu anakartda bu kadar yeni bios görmemiştim ROG serisi hariç. Güncel olarak 9. ayın sonunda son BİOS güncellemesi geldi. İlerleyen zamanlarda BİOS güncellemeleri ne sıklıkla geliyor bunuda konuya zamanla ekleyecem.
BİOS ayarları genel olarak basit ve tek tuşla PBO, XMP/EXPO ve Resize Bar açmanıza olanak sağlıyor. Genelde çoğu kişi fazla detaylı bilmediği için böyle basit bir anamenüye sahip olması güzel ve iş görüyor.
Kasa İçi Görünümü:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Deepcool LE360-V2 ve 7500F PBO açık şekilde test yaptım ve maksimumda 67 ortalamada 63 seviyesinde gezdi. Onun dışında 2 adet 5V ARGB girişi var ve Anakartın Uygulaması TRİXX sayesinde kasada rahat bir şekilde ARGB kontrolü yapabiliyorum. Uygulamanın optimizasyonu biraz kötü ve yavaş çalışıyor daha iyi bir optimizasyon yapılsa fena olmaz.
Genel olarak yorum yapacak olursam 8K küsür fiyata 6 ay vade farksız şekilde Hepsiburada üzerinden aldım. Alternatif olarak bu bütçede colorful modelleri var ama bunun kadar taksit imkanı sunmuyor ve en sonki colorful anakart tecrübem iyi geçmediği için tercih veya tavsiye etmiyorum. Genel olarak F/P dengesinde güzel bir anakart ve taksitli ödeme kolaylığı sunmasıda güzel. Genel yorumum iyi yönde aklınızda takılan başka bir soru varsa yardımcı olmak isterim umarım seçim konusunda yardımı dokunur şimdiden teşekkürler![]()