Ego.morior
80+
Merhaba herkese, hayatımda ilk defa bir bilgisayar alacağım ve toplama bir sistem kurmak istiyorum. Ancak bileşenler ve markalar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için, almayı düşündüğüm ve elimde olan ürünleri bu foruma yazacağım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Elimde olan ürünler:
Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16 Gb
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu
Almayı düşündüğüm ürünler:
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci
SSD: Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa: Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası
PSU: Cooler Master MWE V2 MPE-7501-AFAAG-EU 750 W Power Supply
Ram: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram
(Ram'i 2 tane olarak almayı düşünüyorum)
Sistem genel olarak bu şekilde. Monitör konusunda henüz tam karar vermedim, ancak 27 inç 2K IPS bir monitör almayı düşünüyorum. Sistemimde sorun çıkarabilecek veya performans açısından zayıf olan bir parça varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Tekrar belirttiğim gibi, bu konularda çok fazla bilgim yok. Şu an yavaş yavaş araştırma yapıyorum ve mantıklı olduğunu düşündüğüm parçaları seçtim. Eğer herhangi bir hatam varsa, umarım sizler düzeltirsiniz.
Elimde olan ürünler:
Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16 Gb
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu
Almayı düşündüğüm ürünler:
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci
SSD: Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa: Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası
PSU: Cooler Master MWE V2 MPE-7501-AFAAG-EU 750 W Power Supply
Ram: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram
(Ram'i 2 tane olarak almayı düşünüyorum)
Sistem genel olarak bu şekilde. Monitör konusunda henüz tam karar vermedim, ancak 27 inç 2K IPS bir monitör almayı düşünüyorum. Sistemimde sorun çıkarabilecek veya performans açısından zayıf olan bir parça varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Tekrar belirttiğim gibi, bu konularda çok fazla bilgim yok. Şu an yavaş yavaş araştırma yapıyorum ve mantıklı olduğunu düşündüğüm parçaları seçtim. Eğer herhangi bir hatam varsa, umarım sizler düzeltirsiniz.