Arkadaşlar geçenlerde yurtdışı mi 11t telefon satın aldım, yanında orjinal şarj cihazını vermedi satıcı. Zaten bildiğiniz gibi kutusuz satılıyor bunlar.
Cihazın orjinalinde 67watt xiaomi turbo şarj cihazı geliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 30 dakikada full dolduruyor. Bende letgo'da satılan 67w şarj cihazlarından bir tane satın aldım, görünüm olarak aynen orjinali gibi görünüyor. Fakat 50dakikada %40 ancak şarj edebildi, telefona takınca hızlı şarj yazısı çıkıyor.
Dün arkadaşın kendi telefonun kutusundan çıkan 33w şarj cihazı ile denedim, dakikada %2 artıyor ve turbo yazısı çıkıyor, toplamda 50 dakika civarına doldurur. Yani benim satın aldığım bundan da yavaş, boş yere 250 lira para verdik.
Bu şarj cihazının orjinalini sizce nerede bulabilirim? Bazı yerlerde orjinal diye 500-600 liraya satıyorlar ama şarj cihazına o kadar para verilmez. Var mıdır bir öneriniz?
Gelecekte konuyu okuyanlara not olsun, adamlar %100 orjinal, turbo şarj diye satıp düpedüz dolandırıcılık yapıyor. Dıştan orjinalinden farkı yok, içten orjinali ile alakası yok.