Satın alacağım parçalar uyumlu mudur?

İşlemcini 5600 alıp biraz OC ile x seviyesine çekebilirsin 0.2ghz için ekstra para vermene gerek yok. Anakartında 2 adet M.2 yuvası var takabilirsin yanlış bilgi vermişler.
Soğutucu olarak kaliteli bir şey arıyorsan https://www.amazon.com.tr/Noctua-NH-U12S-redux-1700-Performanslı-Soğutucusu/dp/B08WPDD6GD/ref=sr_1_3?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=27ZQKM8NM76BL&keywords=noctua&qid=1675348512&sprefix=nocuta,aps,127&sr=8-3
Psu 650w tercih edilebilir.
Peki kasaya sığacak mı sizin önerdiğiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bişey sormayı unutmuşum. Twitch gibi canlı yayın platformlarında bu sistem ile yayın açıp oyun oynasam bi sorun çıkartırmı?

hocam sığacağı konusunda tam emin değilim kasaya sığar da anakarta sığar mı ekran kartı veya ram e değer mi onu bilmyiorum onunla ilgili bir konu açın isterseniz

ve hocam yayın açma olarak genellikle çoğu oyunu oynarsınız yayında çok rahat

Önceden bakmıştım. Ama rtx 3060 varken r7 5800x3d almak performans kaybı 5800x3d geçeceğim zaman rtx 4070 ti alinir. Sonuçta fiyat olarakta performans olarakta 4000 serisi 3000 serisinden üstün. Ama şu an 3060 yeter bana. Arkadaşın dediği gibi ddr5 soket intel anakartlarda bulunur. Bizde önceden araştırdık az çok bişeyler:)
bir de hocam performans kaybı olmaz darboğaz gibi şeyler yaşanmaz nerden duyduysanız yanlış duymuşsunuz

hocam sığacağı konusunda tam emin değilim kasaya sığar da anakarta sığar mı ekran kartı veya ram e değer mi onu bilmyiorum onunla ilgili bir konu açın isterseniz

ve hocam yayın açma olarak genellikle çoğu oyunu oynarsınız yayında çok rahat

bir de hocam performans kaybı olmaz darboğaz gibi şeyler yaşanmaz nerden duyduysanız yanlış duymuşsunuz
ve ddr5 soketler amd ryzen 5 7600 le itibaren geldi şuan satın alınabiliyor

İşlemcini 5600 alıp biraz OC ile x seviyesine çekebilirsin 0.2ghz için ekstra para vermene gerek yok. Anakartında 2 adet M.2 yuvası var takabilirsin yanlış bilgi vermişler.
Soğutucu olarak kaliteli bir şey arıyorsan https://www.amazon.com.tr/Noctua-NH-U12S-redux-1700-Performanslı-Soğutucusu/dp/B08WPDD6GD/ref=sr_1_3?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=27ZQKM8NM76BL&keywords=noctua&qid=1675348512&sprefix=nocuta,aps,127&sr=8-3
Psu 650w tercih edilebilir.
2k çözünürlükte rahat, ısınmadan oynatırmı peki.

işlemci kısmında saçmalamışsın 5800x3d ryzen 5 değil 7dir ve ddr4tür ki am4 soket ddr5 desteği yok
Ya pardon evet. Ben bi an am5 soketli olarak düşündüm. Nedense hep r7 yada ryzen 7 görünce yeni çıkan seri düşünüyorum :D

hem ryzen 5 5800x3d diye bi işlemci yok
Evet evet ben karıştırıyorum hep, aklımda ryzen 5 am4 soket ryzen 7 am5 soket olarak düşünce oluşuyor. O yüzden öyle yazıyorum hep :)

Ya pardon evet. Ben bi an am5 soketli olarak düşündüm. Nedense hep r7 yada ryzen 7 görünce yeni çıkan seri düşünüyorum :D

Evet evet ben karıştırıyorum hep, aklımda ryzen 5 am4 soket ryzen 7 am5 soket olarak düşünce oluşuyor. O yüzden öyle yazıyorum hep :)
bir daha kine daha dikkatlı olun hocam o zaman yeni gelen arkadaşlara yanlış bilgiler vermeyelim

@FronX kule tipi soğutmayla sıvı soğutma arasında ne gibi fark var. Yani demek istediğim kule tipini niye öneriniz hocam.

Bide 5800x3d ile rtx 3060 yaparsak bi sorun yaratirmi peki.

Son düzenleme:
@FronX kule tipi soğutmayla sıvı soğutma arasında ne gibi fark var. Yani demek istediğim kule tipini niye öneriniz hocam.

Bide 5800x3d ile rtx 3060 yaparsak bi sorun yaratirmi peki.
hocam soğutucu olayını r5 5600 için önermemiştim 5800x3d ile tabi ki kullanılabilir ve de r7 5800x3d ve rtx 3060 beraber bir sorun yaratmaz ilerde de 4070ti a geçtiğiniz zaman yine o ekran kartını besleyebilecek bir işlemci yani benim önerim r5 5600x e boşu boşuna para vermeyin direkt bu işlemciyi kullanın herangi bi performans sorunu yaşamazsınız onun için sıvı soğutma almak istiyorsanız da onunla ilgili bir konu açın bilen arkadaşlar cevap verir sıvı soğutma modelleri ve fiyatları hakkında benim bir bilgim yok ama en az 240mm almalısınız 120mm kesinlikle önermem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,159
Üyeler
192,625
Son üye
mustaua
Geri